| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Manželské etudy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 2989  [Dalších 2829 >>]
Ropucha + 2 120300
27.1.2023 23:31:29
Ruth, přesně tak.
Žádné konkurenční prostředí, žádná nutnost se snažit, být profesionální, vzdělávat se... Kdo nebyl ambiciózní sám od sebe, mohl být celý život někde zašitý zcela bez pracovní morálky a bral plat stejně jako všichni ostatní.
77kraska 132593
27.1.2023 23:31:14
Pulko, tchyne se s detmi tezko ocitla na ulici, mohli dostat vypoved z podnikoveho bytu, ale jiste jim pak pridelili statni byt

rezim si zakladal na tom, ze nema bezdomovce...bezdomovci byli na Zapade, u nas ne
Evelyn1968,2děti 6269
27.1.2023 23:30:29
V práci jsem se nadrela hodně, neměli jsme ani výtah, pacienty, jídlo, prádlo, jsme tahali po schodech, jednorázové pomůcky neexistovaly, když nepřišla uklízečka, myly jsme nádobí a vytiraly.
Práci jsme rozhodně nepredstiraly.
77kraska 132593
27.1.2023 23:29:09
Pulko, uz davno pred rokem 1989 se soudily pracovni urazy a nemoci z povolani, to vim urcite...podniky se nekdy snazily vykroutit, ale soudilo se to a myslim ze spravedlive
Evelyn1968,2děti 6269
27.1.2023 23:27:18
Ropucho, pro mě jo, ve volném čase se nechci pachtit za běžnými věcmi denní potřeby, ale žít :-)

Ale chápu, že někdo je pracovitý, práce rukama mu nevadí, je to pro něj ten život, a nepotřebuje žádnou nadstavbu v životě, tak některým lidem to denní pachtění od ničeho k ničemu, určitě nevadilo.

Třeba tchán byl spokojený na chatě, kterou sám stavěl a všechno tam dělal, víc nepotřeboval, tchyně si udělala že shánění všeho možného koníčka.

Revoluci ale oba vítali.
Ropucha + 2 120300
27.1.2023 23:27:16
Huso, souhlasím.
Přesně v těchto ohledech byl život za minulého režimu z mého pohledu celkem snadný, nalajnovaný, přehledný, zaručující jistotu byť mizerného, ale zaručeného živobytí.
Že to části lidí nepřinášelo valné potěšení a uspokojení a některé to frustrovalo natolik, že utekli na svobodu, to je jiná věc.
77kraska 132593
27.1.2023 23:27:07
Ruth, rikalo se "pracujici predstiraji, ze pracuji, a stat predstira, ze jim plati"

ale zrovna na mem statni organu se pracovalo dost a lidi tam brali praci zodpovedne, tam se praci nedalo vyhnout, pripady se musely vyridit...teda trvalo to dlouho, ale vyridit se musely a spravně

u rodicu v praci se taky muselo pracovat, v tovarne u otce se muselo vyrobit, navic tam mohlo dojit ke zraneni, u matky ve vzdelavaci instituci taky museli vzdelavat
Půlka psa 24064
27.1.2023 23:27:03
Asi jak kdo, no. Pamatuju třeba, jak se naši třeba pět hodin denně včetně víkendů a prázdnin učili s bratrem, prorože pro něj zkrátka neexistovala vhodná škola a domácí vzdělávání nebylo.

A MM pamatuje, jak jeho tatínek zemřel v zaměstnání a v přímé souvislosti s chybou podniku. No a tchýně se rázem ocitla s dětma na ulici, protože byt byl podniku. Z odpovědnosti za to úmrtí se snažili vykroutit a i kdyby ne, tak zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele asi ještě nebylo, takže neměli z čeho platit. Táhlo se to mnoho let. A to úplně pomíjím to, že v tom podniku beztak byl, protože nesměl studovat z důvodu nesprávného původu, takže dělal fyzickou práci, pro kterou neměl vůbec předpoklady.

Přitom jak naši, tak tchán s tchýní to měli docela náročný, ačkoliv byli s režimem více méně konformí a ani jeden z těch párů nebyli disidenti. Přitom v případě obou těch rodin by to dnes bylo daleko jednodušší.
77kraska 132593
27.1.2023 23:23:26
Ropucho, ja jsem zkraje spatne snasela existenci zebraku a bezdomovcu...ja jim v Anglii rozdala spoustu penez (librovych minci) ze stipendia, protoze mi jich bylo lito....az pak mne nejaky spoluzak upozornil, ze oni tak chteji zit, ze jim to vyhovuje, ze jim nemam nic davat, ze kdyby chteli, tak mohou zit jinak

ted jsem uz otrla a nedam nic
Ruth 147384
27.1.2023 23:22:56
Příkladem může být zaměstnání. Člověk někam nastoupil a pokud nikoho nezabil, mohl tam být až do důchodu. Být, naprostá většina se pracovně nepřetrhla. Podle toho to taky vypadalo. Toleroval se chlast, mimomanželské vztahy.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 2989  [Dalších 2829 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.