| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Manželské etudy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 2989  [Dalších 2839 >>]
77kraska 132593
27.1.2023 23:54:34
Pulko, to uz nevim, jak to bylo se zakonnym pojistenim zamestnavatele, ale podniky za pracovni urazy normalne platily, to jsem taky na nasem statnim organu videla....teda i tehdy se podniky vselijak vykrucovaly, pritom o nic neslo, vsechny penize sly ze statni kasy, nebyly zadne soukrome podniky....ale kdyby se prokazalo, ze podnik zavinil uraz, tak z toho mohl mit opletacky s policii a jinymi organy a mohli nekoho vyhodit
77kraska 132593
27.1.2023 23:51:24
Pulko, zenu s detma by nikdo nevyklidil na ulici, to je blbost, pro takove pripady vzdycky byly nejake byty v zaloze

obecne nejhorsi varianta tehdy byla vyklidit nekoho do "pristresi", ze mu naskladali veci do nejakeho nebytoveho prostoru a mohl si u soudu vyzvednout klice, u toho jsem byla jednou a dotycny byl chlap, ktery opustil statni byt, neplatil najemne (tehdy poplatek za uzivani bytu) a nekde zmizel a nekolik let ho od soudu shaneli, nakonec mu uredne prevezli veci do pristresi
Půlka psa 24064
27.1.2023 23:45:40
Státní byt ne, vrátila se ke svým rodičům, tj z města na chalupu. Potom později po několika letech na mateřské nějak byt dostala až šla zpět do práce do téhož podniku, ale to byla už jiná kapitola přiběhu. No ale je klidně možný, že v tom jen tchýně neuměla chodit s bytem ani s tou odpovědností zaměstnavatele. Já u toho nebyla a MM byl předškolák.
Ropucha + 2 120300
27.1.2023 23:44:20
77krasko, ambiciózní lidé, kteří chtěli něčeho dosáhnout a něco pořádného dělat, ti to opravdu snadné neměli, ti narazili na systém.
To už pak záleželo na konkrétním oboru a na konkrétním člověku, jak se s tím popasoval.
V tomto ohledu to muselo být frustrující.
Půlka psa 24064
27.1.2023 23:42:00
To se určitě soudilo, ale pokud jsem to pochopila správně, tak tam nebylo to zákonné pojištění. V podstatě se snažili vykroutit, protože neměli z čeho platit. Aspoň takto to podává tchýně, která nedostala ve výsledku ani korunu. Ale moc jsem se tím po pravdě nezabývala. Vím, jak to s náhradami za pracovní úraz funguje dnes přes zákonné pojištění, ale jak to bylo tehdy, to jsem úplně nenastudovala.
77kraska 132593
27.1.2023 23:41:41
Aleno, tehdy neexistovalo, aby zenskou s detma nechali vyklidit z bytu bez nahradniho bytu....na to byly zakony a dodrzovaly se

stat si daval velky pozor, aby se nekdo neocitl bez bydleni, na to byly dost prisne predpisy...v tom jsem se zrovna mj, pohybovala
Alena 129302
27.1.2023 23:38:49
"tchyne se s detmi tezko ocitla na ulici, mohli dostat vypoved z podnikoveho bytu, ale jiste jim pak pridelili statni byt" ????? na statni byt se cekalo roky a protekcni roky, sacovala bych, ze spis sli k nejakym pribuznym.
77kraska 132593
27.1.2023 23:37:07
Ropucho, byly samozrejme pracoviste, kde ambiciozni lidi stoupali vzhuru po zebricku, vzdelavali se a makali vic nez ostatni....to jsem videla na fakulte, kde byli nekteri mimoradne vzdelani ucitele, fakt osobnosti, na ktere se dodnes vzpomina a ctou se jejich odborne knihy....to jsem videla u otce v tovarne, kde sikovny pracovity inzenyr se dostal do vedeni podniku...to jsem videla u matky ve vzdelavaci instituci, kde se reditelem stal schopny pracovity mlady chlap

samozrejme to byla "nomenklaturni mista", kde se pozadovalo clenstvi v KSC, ale to se bralo jako nutna ulitba, proste to tak bylo
Ropucha + 2 120300
27.1.2023 23:36:33
"nepotřebuje žádnou nadstavbu v životě"

Evelyn, ano, takových lidí je spousta.
Žijí v současném režimu úplně stejně jako v minulém a možná ani nemají radost ze současných možností a vymožeností, spíše je to znervozňuje, protože všechny nemohou nebo neumějí využít.
77kraska 132593
27.1.2023 23:33:18
Evelyn, prace se mohla predstirat nekde v kancelari, kde o nic neslo, ale ve skole se muselo ucit, v tovarne vyrabet a v nemocnici lecit a starat o pacienty

ovsem treba ve mzdove uctarne, kde jsem byla na brigade, bylo 10 ucetnich a myslim, ze bych jich stacilo pet, protoze polovinu pracovni doby prokecaly o soukromych vecech
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 2989  [Dalších 2839 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.