| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Stavba a rekonstrukce

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 21165  [Dalších 21125 >>]
Martina, 2 kluci 15942
15.6.2024 10:12:19

Úplně top - už nikdy bych si nepořídila sprcháč čtvrtkruh či cokoliv se zahnutým sklem. Sklo nesetřeš stěrkou, což dost vyřeší kapky, máme tvrdou vodu.
Za mě je nejlepší sprcháč bez dveří, pokud lze.
Silvie+dva kluci 103202
15.6.2024 8:44:24
Mame sprchový kout bez vaničky a oteviracich dveří. Dvě stěny jsou obklad, jedna napevno sklo a mezi vanou a sprchovým koutem je vstup. Máme tam velký odtokovy žlabek. Nikde voda nestojí. Vanicku jsme nechteli, do budoucna jsme chtěli už koupelnu bezbariérovou. Kout má rozměr cca 120x160 cm.
Termix 105545
15.6.2024 7:56:17
Jednu koupelnu se sprchovým koutem máme v ložnici a ta sprcha je walk-in. Žádné dveře. Že dvou stran je zeď, mezi sprchou a umyvadlem sklo, otravné čistit, ale jde to, a dveře jsem nechtěla. Není tam ani schůdek, jen dlouhý odtokový kanálek.
A v jiné koupelně je jedna strana zeď a tři strany sklo, žádný schůdek ani vanička, dveře otevírací ven. Posuvné se mi nelíbí.
Dooly. 12201
15.6.2024 7:53:24
Tvému muži dam za pravdu,že ty posouvaci dveře nejsou úplně ideální- v kolejnickach se zachytává voda a pak se tam tvoří takový sliz, ke kteremu se špatně dostávám .Ať posunu kam chci,vždycky zbyde asi 10cm kde se dveře překrývají a tam se to dá vyčistit leda tak stetkou na lahve.
Se vstupem u nich problém nemám,ptz máme otevírací dvě sousední strany,takže se do toho leze " přes roh" Zástěna je průhledné sklo z Baumarktu a po kazdem sprchování ho stáhneme sterkou.Zatim ( po2 letech) vypadá dobře..

Kdybych mela možnost,vybrala bych ale variantu bez vaničky a nechala dát bezesparovou sterku na steny.
U nás to bohužel stavebně nebylo možné
sylvaina 77406
15.6.2024 7:38:20
Jestli si budeš pořizovat posuvné dveře, tak pozor na kvalitu těch koleček v tom posuvu. Jak začnou být trochu šišatá, tak ty posuvy začnou drhnout. Měli jsme a byl to neskutečný opruz.
Teď máme dveře otevíravé a sprcháč bez vaničky i bez schůdku. Dveře mají dole nějaký profil X těsnění, opravdu ven při sprchování neuteče ani kapka. Funguje i po 4 letech a dá se v případě potřeby jednoduše vyměnit.
Dari79 114243
15.6.2024 1:00:14
Záleží na taky na tom, kde to je a jak můžeš hýbat s podlahou...

Za posledních 7 let jsem dělala 3 koupelny se sprchovým koutem

dvě jsou na stejném principu, protože dům - přízemí a tj. možnost si pohrát s podlahou
obě jsou ve sprchovém koutu vyspádované podlahy, široký odtokový žlábek, 2 strany zeď, 1 zeď pevná skleněná průhledná stěna (bo mě se to líbí, ale údržba samozřejmě není "zadarmo", ve smyslu bez práce), dvířka žádná.

třetí je byt v xtém patře a méně prostoru, čili zeď ze tří stran a skleněné dveře jsou na šířku, tj. na 1,2 m, ty jsou tedy posuvné na půlky, takže průchod je 60 cm, dveře jsou skleněné, hladké, tj. práce je stejná. vaničky nesnáším a do podlahy se jít nedalo, takže mám vytvořený kamenický schod, tj. podlaha ve sprše je prostě vyvýšená a obložená tedy dlažbou... (není to tedy bezbariérové sprcha, ale není to "hnusná plastová vanička") - ve schodku je schovaný odpad, takže má i účel a současně je to to "vyvýšení", které ti umožní dát si ke vstupu kobereček, který zachytí uteklé kapky vody ze dveří nebo i z nohou...

U jakéhokoli skla doporučuji připlatit si za tu ochranu skla před vodou z továrny, rozhodně se to v náročnosti na údržbu vyplatí. Všechny skla se stejně dělaly na míru.

Jediná výhoda otvíracích dveří, kterou beru, je ta, že je vstup širší, tj u silnějších lidí to smysl má. Když máš na dveře 100 cm a budeš mít šoupačky, tak je třeba počítat se vstupem těch 50 cm, příp. 66 cm, když to bude na třetiny, a to není až tak moc. Pokud je muž silnější (statnější chlap), tak mu to může přijít málo - šla bych si to do showroomu opravdu vyzkoušet, jaký ten otvor reálně je a buď zjistí, že projde pohodlně a budou body plus pro šoupačky, nebo to bude fakt blbý. Nevýhoda šoupaček je i to, že ta část, která se i při otevření překrývá, se fakt blbě leští, ale jako fakt blbě

Za mě - žádné dveře, nejlepší řešení ze všech. Ale u metru jsem to ještě nedělala, já mám nejmenší 1,2 metru a to je na sprchování dostatečná hloubka, že i bez dveří ven toho moc nenastříká, zvlášť při sprchování dospělých lidí, kteří tolik neblbnou... Jestli se budou sprchovat i děti nebo plánujete ve sprše dělat jiné věci, než se "jen" sprchovat, tak bez dveří samozřejmě nějaká ta potopa v koupelně je. Ale zase není nic proti ničemu, mít ve sprše placatý mopík s mikrovláknovou hadérkou a jen to do sucha pak projet (ono, tou rozcákanou vodou rovnou vytřeš i celou koupelnu a máš to i s úklidem).

Já, když se sprchuju sama a naprosto civilizovaně, tak i bez dveří nic zásadního ven nenacákám a stejně před tou sprchou (i bez dveří) mám předložkou, takže mokré nohy na ní osuším, protože jinak to v koupelně stejně klouže. A ta zachytí i těch pár kapek vycákané vody ven. Ale je fakt, že hloubka sprchy 100 cm může být málo a že bez dveří by se cákalo ven možná víc.
Ropucha + 2 120300
14.6.2024 22:45:31
Proč partner odmítá posuvné dveře?
Dveře otevírací směrem ven mi přijdou nepraktické - jak píšeš, bude z nich stékat voda, budou nejspíš i překážet...
Na druhou stranu, údržba proskleného boxu v mých očích také není praktická.
Nejpraktičtější je asi ze tří stran vyzděný box opatřený odolnou povrchovou úpravou bez spár. Ale v rozměru metr na metr se nejspíš neobejde bez nějakého toho krytí vstupu.
babi_ 48341
14.6.2024 22:18:31
Mám metr hloubku (do šířky víc) a dveře žádné, takže nic neotírám. Tři stěny velké kachle. Podlaha velká dlažba mírně se svažující k odtoku a koupelnová stěrka - tu tedy použiju po každém sprchování, stáhnu vodu z okolí do kouta, k odtoku - to je (krytý) žlábek podél celé zadní stěny. Je to velmi praktické. Tedy musí to lidi používat soudně - nemířit sprchou do prostoru...
Přes 6 000 jídelních židlí na jednom místě od ověřených obchodů
Scarlett O´Hara 142303
14.6.2024 22:09:13
Prosím o podněty :-)
Chystáme se rekonstruovat koupelnu - ve stávající nemáme sprchový kout (ale je tam z doby stavby předchystaný odpad i elektrika, tehdy jsem doufala v nějaký ten box ...).
Teď bychom rádi sprchu pořídili (vana v koupelně bude).
Rozměr max. 100 x 100. Manžel odmítá posouvací dveře. Já úplně nechci otevírání ven, ale tomu se v tomhle rozměru asi nevyhnu - takže místo vydláždění asi nižší vaničku, abych před dveře dala něco, co zachytí stékající vodu.

Prosím o tipy - co vnímáte jako praktické, co byste si už příště nepořídily ... uživatelský komfort, nezbytnosti a zbytečnosti - vítám vše ~;) A nejsem úplně nadšena z představy, že to budu muset denně otírat apod. - takže prosím i o poznatky k údržbě :-)
Děkuji
Termix 105545
21.5.2024 21:44:46
A je na tebe nějaký kontakt?
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 21165  [Dalších 21125 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.