Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Vranice | 21600 |
15.6.2024 10:14:48
Chtěla jsem bezbariérovou sprchu bez vaničky, takže u zdi je odtokový žlab, podlaha mírně vyspádovaná, ze tří stran zeď s obklady, zepředu otevírací lítačkové dveře z poloprůhledného skla. Dveře se dají otevřít dovnitř i ven. Lepší je samozřejmě nechat je otevřené směrem do sprchy, aby tam z nich voda okapala. Když se sprchuje člověk normálně, je to v pohodě. Když je někdo větší kachna, stalo se, že voda vytekla ven, ale stěrkou se pak vrátila zpět, kobereček před sprchou něco taky zachytí a dá se snadno vysušit.
|
Martina, 2 kluci | 15942 |
15.6.2024 10:12:19
Úplně top - už nikdy bych si nepořídila sprcháč čtvrtkruh či cokoliv se zahnutým sklem. Sklo nesetřeš stěrkou, což dost vyřeší kapky, máme tvrdou vodu. Za mě je nejlepší sprcháč bez dveří, pokud lze. |
Silvie+dva kluci | 103202 |
15.6.2024 8:44:24
Mame sprchový kout bez vaničky a oteviracich dveří. Dvě stěny jsou obklad, jedna napevno sklo a mezi vanou a sprchovým koutem je vstup. Máme tam velký odtokovy žlabek. Nikde voda nestojí. Vanicku jsme nechteli, do budoucna jsme chtěli už koupelnu bezbariérovou. Kout má rozměr cca 120x160 cm.
|
Termix | 105545 |
15.6.2024 7:56:17
Jednu koupelnu se sprchovým koutem máme v ložnici a ta sprcha je walk-in. Žádné dveře. Že dvou stran je zeď, mezi sprchou a umyvadlem sklo, otravné čistit, ale jde to, a dveře jsem nechtěla. Není tam ani schůdek, jen dlouhý odtokový kanálek.
A v jiné koupelně je jedna strana zeď a tři strany sklo, žádný schůdek ani vanička, dveře otevírací ven. Posuvné se mi nelíbí. |
Dooly. | 12201 |
15.6.2024 7:53:24
Tvému muži dam za pravdu,že ty posouvaci dveře nejsou úplně ideální- v kolejnickach se zachytává voda a pak se tam tvoří takový sliz, ke kteremu se špatně dostávám .Ať posunu kam chci,vždycky zbyde asi 10cm kde se dveře překrývají a tam se to dá vyčistit leda tak stetkou na lahve.
Se vstupem u nich problém nemám,ptz máme otevírací dvě sousední strany,takže se do toho leze " přes roh" Zástěna je průhledné sklo z Baumarktu a po kazdem sprchování ho stáhneme sterkou.Zatim ( po2 letech) vypadá dobře.. Kdybych mela možnost,vybrala bych ale variantu bez vaničky a nechala dát bezesparovou sterku na steny. U nás to bohužel stavebně nebylo možné |
sylvaina | 77406 |
15.6.2024 7:38:20
Jestli si budeš pořizovat posuvné dveře, tak pozor na kvalitu těch koleček v tom posuvu. Jak začnou být trochu šišatá, tak ty posuvy začnou drhnout. Měli jsme a byl to neskutečný opruz.
Teď máme dveře otevíravé a sprcháč bez vaničky i bez schůdku. Dveře mají dole nějaký profil X těsnění, opravdu ven při sprchování neuteče ani kapka. Funguje i po 4 letech a dá se v případě potřeby jednoduše vyměnit. |
Dari79 | 114243 |
15.6.2024 1:00:14
Záleží na taky na tom, kde to je a jak můžeš hýbat s podlahou...
Za posledních 7 let jsem dělala 3 koupelny se sprchovým koutem dvě jsou na stejném principu, protože dům - přízemí a tj. možnost si pohrát s podlahou obě jsou ve sprchovém koutu vyspádované podlahy, široký odtokový žlábek, 2 strany zeď, 1 zeď pevná skleněná průhledná stěna (bo mě se to líbí, ale údržba samozřejmě není "zadarmo", ve smyslu bez práce), dvířka žádná. třetí je byt v xtém patře a méně prostoru, čili zeď ze tří stran a skleněné dveře jsou na šířku, tj. na 1,2 m, ty jsou tedy posuvné na půlky, takže průchod je 60 cm, dveře jsou skleněné, hladké, tj. práce je stejná. vaničky nesnáším a do podlahy se jít nedalo, takže mám vytvořený kamenický schod, tj. podlaha ve sprše je prostě vyvýšená a obložená tedy dlažbou... (není to tedy bezbariérové sprcha, ale není to "hnusná plastová vanička") - ve schodku je schovaný odpad, takže má i účel a současně je to to "vyvýšení", které ti umožní dát si ke vstupu kobereček, který zachytí uteklé kapky vody ze dveří nebo i z nohou... U jakéhokoli skla doporučuji připlatit si za tu ochranu skla před vodou z továrny, rozhodně se to v náročnosti na údržbu vyplatí. Všechny skla se stejně dělaly na míru. Jediná výhoda otvíracích dveří, kterou beru, je ta, že je vstup širší, tj u silnějších lidí to smysl má. Když máš na dveře 100 cm a budeš mít šoupačky, tak je třeba počítat se vstupem těch 50 cm, příp. 66 cm, když to bude na třetiny, a to není až tak moc. Pokud je muž silnější (statnější chlap), tak mu to může přijít málo - šla bych si to do showroomu opravdu vyzkoušet, jaký ten otvor reálně je a buď zjistí, že projde pohodlně a budou body plus pro šoupačky, nebo to bude fakt blbý. Nevýhoda šoupaček je i to, že ta část, která se i při otevření překrývá, se fakt blbě leští, ale jako fakt blbě Za mě - žádné dveře, nejlepší řešení ze všech. Ale u metru jsem to ještě nedělala, já mám nejmenší 1,2 metru a to je na sprchování dostatečná hloubka, že i bez dveří ven toho moc nenastříká, zvlášť při sprchování dospělých lidí, kteří tolik neblbnou... Jestli se budou sprchovat i děti nebo plánujete ve sprše dělat jiné věci, než se "jen" sprchovat, tak bez dveří samozřejmě nějaká ta potopa v koupelně je. Ale zase není nic proti ničemu, mít ve sprše placatý mopík s mikrovláknovou hadérkou a jen to do sucha pak projet (ono, tou rozcákanou vodou rovnou vytřeš i celou koupelnu a máš to i s úklidem). Já, když se sprchuju sama a naprosto civilizovaně, tak i bez dveří nic zásadního ven nenacákám a stejně před tou sprchou (i bez dveří) mám předložkou, takže mokré nohy na ní osuším, protože jinak to v koupelně stejně klouže. A ta zachytí i těch pár kapek vycákané vody ven. Ale je fakt, že hloubka sprchy 100 cm může být málo a že bez dveří by se cákalo ven možná víc. |
Ropucha + 2 | 120300 |
14.6.2024 22:45:31
Proč partner odmítá posuvné dveře?
Dveře otevírací směrem ven mi přijdou nepraktické - jak píšeš, bude z nich stékat voda, budou nejspíš i překážet... Na druhou stranu, údržba proskleného boxu v mých očích také není praktická. Nejpraktičtější je asi ze tří stran vyzděný box opatřený odolnou povrchovou úpravou bez spár. Ale v rozměru metr na metr se nejspíš neobejde bez nějakého toho krytí vstupu. |
babi_ | 48341 |
14.6.2024 22:18:31
Mám metr hloubku (do šířky víc) a dveře žádné, takže nic neotírám. Tři stěny velké kachle. Podlaha velká dlažba mírně se svažující k odtoku a koupelnová stěrka - tu tedy použiju po každém sprchování, stáhnu vodu z okolí do kouta, k odtoku - to je (krytý) žlábek podél celé zadní stěny. Je to velmi praktické. Tedy musí to lidi používat soudně - nemířit sprchou do prostoru...
|
Scarlett O´Hara | 142303 |
14.6.2024 22:09:13
Prosím o podněty
Chystáme se rekonstruovat koupelnu - ve stávající nemáme sprchový kout (ale je tam z doby stavby předchystaný odpad i elektrika, tehdy jsem doufala v nějaký ten box ...). Teď bychom rádi sprchu pořídili (vana v koupelně bude). Rozměr max. 100 x 100. Manžel odmítá posouvací dveře. Já úplně nechci otevírání ven, ale tomu se v tomhle rozměru asi nevyhnu - takže místo vydláždění asi nižší vaničku, abych před dveře dala něco, co zachytí stékající vodu. Prosím o tipy - co vnímáte jako praktické, co byste si už příště nepořídily ... uživatelský komfort, nezbytnosti a zbytečnosti - vítám vše A nejsem úplně nadšena z představy, že to budu muset denně otírat apod. - takže prosím i o poznatky k údržbě Děkuji |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.