| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Halloween

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 616  [Dalších 566 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
1.11.2024 11:25:49
ropucho, ale to bys mohla napsat o vánocích, velikonocích, narozeninách... o čemkoliv... ~:-D vždycky budou lidé, kteří slaví bez toho, že by se zamysleli nad obsahem, přesto to neznamená, že pokud někdo slaví něco, co já ne, je bezduchý slavič :-)
Ropucha + 2 120300
1.11.2024 11:21:06
Rose, to je krásný procítěný popis :-)
Pořád si nejsem jistá, že každý, kdo se baví s halloweenskými symboly, to myslí zrovna takhle, ale s charakteristikou původního významu halloweenské noci souhlasím :-)
Federika 14090
1.11.2024 11:13:24
Hele, to je hezký, Rose~:-D
Tak těžko si někdo může myslet,že lidi ejchuchůjou, že jim někdo kdysi zemřel.
Slaví ti mrtví a my s nimi.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
1.11.2024 11:10:30
ropucho, ale ti lidé přece slaví... slaví život a smrt jako něco, co k sobě neodmyslitelně patří a na halloween se zdvihne závoj mezi světem mrtvých a živých a ty dva rozdělené světy se na jednu noc propojí... nedívá se na mrtvé jen se smutkem, protože ti mrtví byli kdysi živí a byli tu s námi a zažili jsme s nimi mnoho veselých chvil a jsme šťastní, že se mohou alespoň na tu jednu noc mezi nás vrátit... zároveň se ale mohou s nimi vrátit i zlí duchové, které je třeba zmást, a proto se obléknou strašidelné kostýmy, díky kterým zlí duchové nerozeznají živé od mrtvých... je to noc, kdy můžeme nahlédnout za oponu, můžeme si užít (kontrolovaný) strach, můžeme se oprostit od strachu ze smrti, přijmout ji a "posedět s ní u jednoho stolu"... ta světýlka z dýní jsou těmi světýlky naděje ve tmě, naděje, že smrtí nic nekončí, že i mrtví zůstávají nadále s námi...
to, že něco neslavím, neznamená, že na tom není nic k slavení... ~;)
a je pochopitelné, že pokud nějaký svátek přežije po dlouhá staletí, vyvíjí se a pozměňuje, zvláště pokud jde o vnější atributy, ale ten základ zůstává stále stejný...
Ropucha + 2 120300
1.11.2024 11:05:43
Federiko, ale což to ano, svátek vzpomínky na zemřelé máme i my, i když v jiném duchu, bez tradice karnevalů nebo koled.
Též svátek Všech svatých.
Ale přijde mi, že komerční Halloween se k tomu u nás připojil jaksi mimoběžně.
Stará husa 154854
1.11.2024 11:04:26
Lei, já síru nedštím, ať si každý slaví, co chce, třeba mezinárodní den podvazku. Ale já jsem stará a konzervativní a chci slavit Dušičky, ozdobit hrob, vzpomínat na moje zemřelé. Pro mě je to vážný, truchlivý a sentimentální svátek a veselost, koledy a převleky za duchy a mrtvoly mi k tomu strašně nesedí.
Federika 14090
1.11.2024 10:51:18
My máme souseda Mexičana a začali jsme to slavit s nimi. Kromě těch dýní a večerních dětských koled v převlecích slaví "Día de muertos", což se mi moc líbí. Můj táta zemřel 29.10., vzpomeneme si společně na něj a na další , připijeme si, sejdeme se.
Předtím Dušičky a hřbitov, tímhle dnem to dovršíme.
Mně se to líbí a kdo nechce, nemusí přece "slavit" nic.
Ropucha + 2 120300
1.11.2024 10:46:34
Lei, já původu svátku rozumím dobře, ale to, co se k nám rozšířilo, podle mě není původní svátek, nýbrž opravdu jen americká komerční karnevalová taškařice.
Nikomu to neberu, neruší mě to, ale považuji za úsměvné mluvit o tom jako o svátku, kdy se něco "slaví". Co přesně ti lidé slaví? Podle mě nic neslaví, jen se baví s nějakými tématickými rekvizitami.
Ale vydlabaná dýně je působivá podzimní dekorace a fajn tvořivá aktivita pro děti, to je zvyk, který jsme si v rodině zavedli.
Lei 37503
1.11.2024 10:35:10
Len, to jsem chtěla Huse napsat, že to je keltský svátek a za mě velmi, dokud nebyl zkomercializován, slavitelný. Ale Husa to má principielní. Mí rodiče též dští síru na emerickej svátek, ve stáří se stali velmi netolerantními, mrzí mě to.
Jojona 24583
1.11.2024 8:49:52
U nás je to úplně stejně jako u zakladatelky. Na FB okolní obce někdo napsal, že po 19 hod je možné k nim přijít s dětmi na koledu, že budou s dcerou nalíčené, připravené a budou rozdávat bonbony. Tak pár lidí se ozvalo, že s dětmi dorazí.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 616  [Dalších 566 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.