| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Křečové žíly - varixy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 476  [Dalších 316 >>]
zerat 18305
11.8.2012 10:15:15
Hanko, právě že průtoky sama nepoznáš - resp. nepoznáš, že se Ti začínají ty žíly zhoršovat a průtoky krví v některých místech jsou omezené. Proto mě dr. poslala na kontrolu ke specialistům - sama jsem taky problémy neměla, ale kdybych musela na operaci, tak jsem si ji chtěla odbýt v rámci rodičovské dovolené ~;)
Hanka36 89649
11.8.2012 10:11:33
díky
Já jsem nikde nebyla, protože nemám problémy. Myslím, že důvody zdravotní asi nejsou, to bych musela poznat, nebo nemusela?

Mě spíše zajímá to vnímání od jiných lidí.
Peetinka+E08/08+A10/10+V07/16 68073
11.8.2012 10:06:43
Jsem stihla (165/49) a zily na me byly videt fest. Nebyl to jen muj subjektivni dojem, velmi casto si vsimlo i okoli. Pravda, na operaci jsem sla, az kdyz me ty nohy opravdu zacaly bolet, ale jeste nez k tomu doslo, vypadalo to zkratka hrozne.. ~n~
zerat 18305
11.8.2012 9:57:59
Byla jsi s žílami na vyšetření u specialisty? Pokud ano, zkontroloval Ti průtoky... a řekl, že by operace byla podstupována jen kvůli kosmetickým důvodům, tak bych na ni nešla, protože se prý křečovky rády opakují - což jsem viděla, jak na mojí mamince, tak na mamince kamarádky... A nakonec to o kosmetických důvodech jsem si vyslechla já - byla jsem před lety u dr. a ten mě poslal ke specialistce a závěr byl, ano, možno operaci podstoupit, ale jen z důvodu kosmetických. Na operaci jsem nešla a nechystám se na ni, dokud nezačnou jakékoliv problémy,- dr. mi ten zákrok nedoporučila ~;)
marie
  • 
11.8.2012 9:47:35
Křečové žíly jsou riziková záležitost, časem jejich "nositele" mohou trápit bércové vředy, záněty žil, flebotrombózy a podobně. Na každém (každé) jsou vidět jinak.
Hanka36 89649
11.8.2012 9:42:12
Ahoj, chci se zeptat jak moc si všimnete na ženě, která má sukni, kratší nad kolena, jestli má nebo nemá křečové žíly? Jak moc to člověk při běžném kontaktu vidí? Představte si normální štíhlou ženu, která má štíhlé nohy a má trochu křečovky - je to vidět hodně, nebo je to zanedbatelné? Já jsem si nikdy nevšimla u nikoho mladšího, maximálně u starších, hodně starších paní, když je měli fakt hodně.

Ale kdyby to nebylo až tak vidět, tak by asi nechodili ženy na odstraňování, ne?
Šli by jste do odstranění křeč. žil, pokud nemáte jinak žádné zdravotní komplikace a nohy vás nebolí?

Díky moc za názory.
aaanka
  • 
23.7.2012 21:54:46
Dobrý den, nevíte prosím někdo kde v Ostravě provádějí klasickou operaci křečových žil hrazenou pojišťovnou? Našla jsem pouze kliniku LLC kde je operace hrazená pacienty. děkuji za odpověď.
aaanka
  • 
23.7.2012 21:51:09
Dobrý den, nevíte prosím někdo kde v Ostravě provádějí klasickou operaci křečových žil hrazenou pojišťovnou? Našla jsem jen kliniku LLC kde je operace hrazena pacienty. děkuji moc za odpověď.
aaanka
  • 
23.7.2012 21:45:51
Dobrý den, nevíte prosím, kde v Ostravě a okolí provádí klasickou operaci hrazenou pojišťovnou? Našla jsem ji pouze na klinice LLC a to placenou pacientem. děkuji
Peetinka+E08/08+A10/10+V07/16 68073
11.7.2012 22:29:49
Pracoviste v Praze tedy neporadim, jen se podelim o cerstvou zkusenost.
Mam za sebou operaci varixu velkeho rozsahu na obou nohou, od stehna az po lytko, metodou invaginační stripping (jedna v puli dubna, druha zacatkem kvetna). Operace prevaznou dobu v lokalni anestezii, povidala jsem si v pohode s panem doktorem i jeho manzelkou, ktera nam u toho predcitala zajimave clanky z casopisu. :-) Na cast zakroku me uspali. Bolelo me akorat vpichovani anestetika, samotne vytahovani zil nebolelo vubec. Operace byly ambulantni, po zakroku minimalni bolestivost, okamzita moznost chuze (ta se naopak doporucuje!) Pokud stat, tak prvni tyden po operaci neustale preslapovat, pokud sedet, tak s nohou podlozenou. Mela jem jen naplastove stehy, ktere se sundavaly po tydnu. Byla jsem na operaci vzdy v patek, puncochu mi dr. natahl bezprostredne po operaci a poprve jsem ji mohla sundat az v nedeli vecer. Od te doby jsem mohla na noc puncochy sundavat, ale rano hned zas natahnout. Po operaci se musi nosit dva mesice (cim dele, tim lepe). Ted jsem tedy s jednou nohou 3 mesice a s druhou 2,5 mesice po operaci, jizvicky jsou jeste viditelne, ale uz krasne mizeji a zacina to vypadat opravdu nenapadne. :-) Rozhodne mi to stalo za to.
Jen jeste podotykam, ze me pan doktor vyvedl z mezi lidmi rozsireneho omylu (i ja si to myslela, a proto cekala taaaak dlouho), ze neni nutne s operaci vyckavat, az ma zena odrozeno ci odkojeno, protoze pak muzou zily dosahnout tak "suproveho" stavu jako ty moje. Naopak, ze kdyz se to podchyti brzy, je vse mnohem setrnejsi a mene bolestive. Nedavno odoperovali i jednu z vlastnich zdrav. sester, ktera mela sestimesicni miminko, kojila. Takze nic neni nemozne.
Byla jsem v Havlickove Brode u dr. Henzla, vrele doporucuji: www.artven.cz (na tech strankach se doctete jak o prubehu operaci varixu ruzneho typu, tak o pooperacnim prubehu). Neni to sice Paraha, ale sjizdeji se mu tam pacienti ze siroka daleka, i z druheho konce republiky, je vyhlaseny. Predesilam a varuju, ze objednaci lhuty (ne na vstupni vysetreni, ale na operacni vykon) jsou dlouhe cca pul roku.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 476  [Dalších 316 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.