| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Oheň - hemangiom

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 355  [Dalších 125 >>]
Andrey 43732
17.3.2007 10:03:52
ahojky, mam 3mesicniho synka od narozeni ma v obliceji naevus flammeus(ohen), spatne otvira ocicko .....mate nekdo nejake zkusenosti, informace???? Diky moc..kdyztak pisnete prosim na andreyka@centrum.cz
EminaX 54910
15.3.2007 19:38:14
Dobrý den,

připadá mi, že se myní 3leté dcerce začal zvětšovat hemangiiom na tvářičce, který má od narození. Je velký asi 1x1,5cm. Zjistila jsem, že je vidět i vevniř pusinky(na stejném místě jako na tvářčcei). Po těle má ještě několik menších. Zdá se, že ostatní se pomalu zmenšují.

Nevíte zda se stává, že se zvětšuje nejen miminkám, ale i větším dětem?

Naposledy jsme ho ukazovaly kožní lékařce u nás ve městě asi před rokem. Řekla, určitě brzo zmizí a víc nic.

Pro jistotu chci zajet k někomu, kdo se hemangiomům věnuje.

Neznáte náhodou někoho takového ve východních čechách? Když nenajdu nevadí mi zajet i dál do Prahy nebo Brna.
Jak to bývá v Motole? Můsím mít doporučení nebo se stačí objednat? Dělali vám tam nějaká další vyšetření hemangiomu? Třeba ultrazvuk.

Moc vám děkuji za odpovědi.

Dík, že na tyto stránky svěřujete své poznatky, fotky a zkušenosti s léčbou hemangiomů. Tady jsem se o nich konečně dozvěděla víc a zjistila, že náš hemangiom je naštěstí zatím celkem malý.
Helena, Barča 7/06
  • 
4.3.2007 22:33:32
Ahoj Gabčíku,
mám holčičku, které se na zadíčkách asi 10 den po porodu objevil hemangiom. Teď je velikostí i vzhledově stejný jako u tvé holčičky. Chodíme pravidelně na kontroly do Motola, kde nás ujišťují, že vlastně o nic nejde a nijak neléčí. Byla jsem klidná, že to jsou odborníci a nejspíš se s tím nedá nic dělat a musíme čekat až se vstřebá, prý je to během předškolního věku asi na 90 %. Věřím doktorům a nic bližšího jsem si o léčbě hemangiomů nezjišťovala a proto mě překvapilo, že jste malou nechali operovat. Mohla bys mi prosím napsat, kde jste se léčily a jestli operace byla na tvou žádost nebo součástí léčby. Předem díky
Scitek+Julinka9/05+Matýsek4/99 31726
4.3.2007 21:01:01
má celkem 3 hemangimy, utvořily se jí cca 3 týdny po porodu. Jeden pod prsíčkem, cocela velký, jeden na nártu a jeden na prsíku u nožičky.Postupně blednou, ale nic výrazného. Je nám 17 měsíců, tak uvidíme.
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
4.3.2007 0:13:44
Katko,

zkus se obratit jeste na detske odd Traumatologie / mudr Kocmichova v Motole, nebo primo onkologie Motol / obavam se, ze vas asi ta lecba kortikoidy nemine, nam to taky tahle chteli lecit :(

Nakonec musel ohynek pryč :( chirurgicky

Rekla bych, ze pokd ohen nezmizi hned, tak je to na "léta" ... i klidne pet let :( - nez sami zmizi.
KatchaV 12085
28.2.2007 12:58:48
Ahoj,
o několik stran dřív jsem psala, že dcera měla hemangiom na čele, který sám zmizel a syn má na rameni asi 2x1 cm. Je mu skoro 2,5 roku a stále se nezmenšuje. Měla jsem v úmyslu nechat mu ho odoperovat než půjde do školky, aby mu to tam někdo nestrhnul (je to rošťák jako většina kluků takže potyčky jsou a budou). Ale naše dětská doktorka mi to zatím rozmluvila, prý by to bylo aspoň 5 stehů a bůhvíjak moc do hloubky to má. zatím s tím neměl jediný problém, sice si na to sahá a říká "bebí", na koupálku se už pár dětí pohoršovalo, ale jinak mu to nekrvácí, nemokvá, nic.
Máte někdo zkušenosti, že začal hemangiom mizet až třeba kolem 3 let?
Katka
Káťa a Davídek
  • 
25.2.2007 23:16:54
Ahojte maminky,
tak jsem po dlouhé době opět zde a moc vám všem děkuji za informace a zkušenosti.
S Davídkem jsem dopadla tak, že v lednu dostal další injekci DepoMedrolu do víčka. Zezačátku bylo opět zlepšení, ale netrvalo dlouho a víčko opět začalo více natékat. Proto mi bylo MUDr.Faberovou navrhnuta léčba kortikoidy celkově, i když jsme se tomu zuby nehty bránili. Toto úterý 27.2. (kdy má Davídek 7 měsíců) máme do dětské nemocnice opět nastoupit a léčbu hned ten den zahájí a pokud bude léky dobře snášet (prednison myslím), tak nás po třech dnech pustí. No jenže!!! V týdnu se mi ozval ozval vzdálený příbuzný mého manžela, který je onkolog v pelhřimovské nemocnici, že se mu léčba kortikoidy u tak malého dítěte nazamlouvá (no to snad nikomu, že) a že se pokusí zjisti, zda-li není v ČR pracoviště, které hemangiomy laserem odstraňují. Mám se pokusit tedy o oddálení nástupu do nemocnice. No zítra tam budu volat a něco vymyslím, ale nevím, jestli za ten jeden týden něco stihnu vyřešit.
Co se týče té angiografie- už mi Faberová také vysvětlila oč jde. Také jsme toto vše konzultovali na rekonstrukční chirurgii v Bohunické nemocnici v Brně s MUDr.Vokurkovou a ta by popř. operovala až by malej měl 1rok. A hlavně až by se vidělo, jak zabrali kortikoidy. Ale o laseru tady opět nepadla řeč.

A hlavně co jsem chtěla- jedna maminka (Slovenka)tady psala o tom, že jste Prednison taky brali a poté byli ještě na laseru v Olomouci. Je možné k tomuto napsat něco více? Jak jste na léky reagovali, jaká je úspěšnost laseru atd. A pokud ještě máte kontakt do té Olomouce?
Taky moc moc děkuji tobě, Báro. Taky jste si prošli svým,že. Hlavně aby už jste nemuseli lítat po nemocnicích a doktorech a naše dětičky byli zdravé. Taky díky za mail.adresu, určitě napíšu, mám milion dotazů.

No zkrátka to není jednoduché a já už sama nevím, jak postupovat co nejšetrněji k Davídkovi. Každopádně tento týden budu toto jen řešit a řešit a řešit a snad už se k něčemu dobereme. Pokusíme se tomu Prednisonu vyhnout a snad se mi podaří zjistit nějaké info o laser.pracovišti u nás v ČR.

Všem vám, holky, ještě jendou moc díky a pište dál, jsem za to moc vděčná.
A jinak pohlazení vašim dětičkám
Katka a Davídek

Bára + Klárka
  • 
11.2.2007 20:56:25
Ahoj Katko, moc tě zdravím a v prvé řadě přeji pevné nervy, trpělivost a horu optimismu :-)
Na první dotaz ohledně angiografie ti laicky mohu říci, že se jedná o zobrazovací vyšetření pomocí vstřiku kontrastní látky. Radiolog dle tohoto vyšetření detailně zmapuje celý útvar hemangiomu a diagnostikuje hlavní přívodné cévy, které hemangiom vyživují. MUDr. Faberová nás ujišťovala, že s tímto vyšetřením mají běžné zkušenosti i u tak malých dětí jako jsou ty naše. Sama jej raději ale provádí až po půl roce věku dítěte, protože poté jsou menší rizika.
Co se týká dotazu ohledně úhrady zákroku v Berlíně, vše jsme si museli zjistit sami. Poté jsme odmítli bezprostředně navrhovanou léčbu interferony po půlroční kortikoterapii a požádali ošetřujícího lékaře (potažmo zařízení-FN Motol) o žádost pojišťovně na úhradu zákroku v Berlíně. Podání a vyřízení žádosti proběhlo velmi rychle, cca do tří neděl jsme měli rozhodnutí :-)
Pokud by tě zajímaly další podrobnosti, můžeš nejen ty, ale kterákoli z vás mi napsat na soukromý mail (barbora.kreckova@centrum.cz), ráda vám sdělím naše zkušenosti a poznatky. Předem se omlouvám za pozdní odpovědi, neboť jsme s netem doma naštíru :-(
Holky, všechny moc zdravím a přeji, ať nám ta zlatíčka dělají radost :-))) Bára
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
11.2.2007 8:52:35
ahoj holky,

protoze se mi cas od casu ozve maminka, co se pta, jak to s ohynkem dopadlo ... posilam foto - jizvu uz ma po roce Amalka opet hezčí ... stále je dost velka, ale stale mažeme mesičkovou mastičkou a ostatni ohunky, co mela, tak ty ji nerostou, jsou klidne a v trisle se ji o malilinko zesvetlal. ALe videt stale je (je cerveny)

http://rodina.cz/dubnatka2005/album/srovnanixamalkaxs.jpg
eva a tamarka
  • 
4.2.2007 21:49:56
ahoj kata a davidek, nasa tamarka ma 7 mesiacov a hemangiomy na zadocku, hrudniku, brade a na celej spodnej pere - ten ma najhorsi. chodili sme na kontroly do bratislavy, najprv to len sledovali, teraz jej chceli nasadit prednizon. s doktorkou sme sa ale dohodli, ze by som radsej skusila laser. tak som si zacala zhanat kontakty na nejake laserove pracoviska. kedze to u nas na slovensku nikto nerobi(u babatiek nie), dostala som sa az do olomouca k mudr. remlovej. 25.1. sme boli na prvej navsteve, kedy malej porobili prve zakroky. je skoro hovorit o uspesnosti alebo neuspesnosti (dokonca sa jej ten na pusinke zle hoji a je to beh na dlhe trate, bude treba viac navstev). je sice pravda, ze v tom momente, kedy jej to robili som to milionkrat olutovala, lebo malinka strasne, ale strasne plakala, ale dufam, ze to pomoze. mozno by si mohla aj ty tam zavolat, popytat sa. doktorka je strasne zlata. drzime davidkovi palce. eva a tamarka
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 355  [Dalších 125 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.