| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 137  [Dalších 97 >>]
Ema + 2 56937
2.9.2013 16:16:31
Ahojky,
Claire, z toho fakt mrazí.. Máš pravdu, že hodně odhalí ještě i UTZ v 20 tt. Já před tím prvotrimestrálním screeningem pročítala různé stránky, názory genetiků a tak, a našla stránky nějaké genetičky přímo z nějakého gen. centra (už nevím přesně) a tam mi přišlo, že nejnovější trend je maximálně se aminocentéze vyhýbat a předcházet jí, že už doktoři kde co umí najít na UTZ a měří tam věci, o kterých jsem netušila, že se vůbec měří.. třeba ten tripple test, je mimo jiné zaměřený na rozštěpové vady, ale to jsou právě věci dobře odhalitelné tím ultrazvukem. Takže pak nechápu, že můj dr. mě chtěl poslat na AMC jen kvůli věku (35 letos), když NT screening je v pořádku.

Jak jste mamky prvňáčků zvládly první školní den? ;-)
Claire 222 110702
2.9.2013 15:32:32
Jo a jinak té kamarádce, co tam po tom nevydařelém zákroku ten měsíc ležela řekli, že bohužel opravdové riziko není to 1%, které se všude uvádí, protože jinak by jim tam maminky nešly, ale skoro 3%!! To je z 20 tisíc odběrů ročně pak 600 dětiček, což je hrozný skóre :-© Samozřejmě některé plody z toho jsou slabší, že prý by to do konce těhotenství možná stejně nezvládly, ale určitě víc jak 3/4 je jich naprosto zdravých :-(
Claire 222 110702
2.9.2013 15:29:32
Emo, už jsem si to vynutila a přehodila odběšr krve na tuhle středu, to budu nějak 15+4 nebo tak nějak :-. Já vím přesně na den, kdy jsem otěhotněla, jinak to být nemohlo :-), takže u mě je to jasný, ale zase si říkám, že čím dřív má člověk jistotu, tím samozřejmě líp.
Jj, bylo to hrozný, jedna ta kamarádka šla na odběr, domu ji z Budějovic vezla tenkrát sanitka a ještě v sanitce ji začala odtékat plodovka, čili změna směru, vezli ji rychle ihned do nemocnice zpět a tam ležela měsíc, voda tekla stále a nestíhala se dodělávat nová, během té doby tam v nemnocnici ke všemu začala cítit pohyby :-(. No a za ten měsíc malá umřela a ona rodila vlastně v 6. měsíci mrtvé dítě. A z plodovky jasné výsledky - zdravé dítě ~n~ Jako hroznýýý!!Jako mám to pořád pořed očima a pokud to nebude fakt nutné, odběru se vyhnu, ještě je 20. týden, kde je velice důležitý uzv, takže to by musely být výsledky z tripplů hodně zlé.. Nt jsem měla 2,4, což je tedy téměř hraniční, ale pořád v ok sloupečku, takže snad to bude dobré ~6~~6~
Ema + 2 56937
1.9.2013 20:49:21
Claire, nevím přesně, já byla objednána v 15+4, ale nakonec jsem si to nedala nabrat. Myslím si ale, že spíš jde o to, vědět přesně stáří miminka, myslím, že ty hodnoty se vyhodnocují pro ten konkrétní termín, že spíš rozhozené výsledky jsou důsledkem špatného odhadu stáří miminka. Ale jistá si vůbec nejsem.
Chápu, že se bojíš, taky jsem se bála toho samého, já navíc mám hodně dlouhé cykly, takže můj termín určitě neodpovídá tabulkovému ~d~
Tak přeji, ať to vyjde dobře a nemáš zbytečný stres ~;((
A s tou aminocentézou, to je děs teda.. jak se jde z něčeho takového vzpamatovat ~n~
Claire 222 110702
1.9.2013 12:18:18
Odklikla jsem to brzo. Chci se zeptat, jak je to s 2. tripple testama? Kdy se mají dělat? Jen v 16.tt nebo mohou i v 17.ttr? Sestra mě objednala, to už budu 16+2, tak se bojim, aby to výsledky nějak neobvlivnilo, už takhle to bude zkreslené tím vstřebaným dvojčátkem a mým věkem (37let)..~s~~6~ Mám strach, nevím, jestli bych na plodovku šla, asi by výsledky musely být hodně špatné, jinak to riskovat nechci, kolem mě dvě kamarádky po odběru plodové vody potratily a jak později obě zjistily z výsledků odběru, obě dět byly zdravé ~:(
Claire 222 110702
1.9.2013 12:16:14
Ahojky holky, tak nevim, ale právě jsem dopsala příspěvek, ten tu ale není ~8~ Tak znovu..
Já jsem ještě na mateřské, malé teprve byly dva roky, takže jsem doma ~R^
gatti, 06/05,06/07,01/14 25071
29.8.2013 10:01:17
Emo, je to super, ale dopoledne uz jsem se fakt nudila. Něco na dopoledne by se mi hodilo. Teda, dokud se prcek nenarodi. Pak další 3 roky doma. Pak, až bude prcek ve školce, tak určitě chci na dopol do práce.
Ema + 2 56937
29.8.2013 9:36:07
Gatti, to máš super, a hlavně teda děti se mají, mít tě doma.. Já to měla tak na půl, pracovala jsem jeden den v týdnu zatím, teď jde mladší na dopoledne do školky, takže budu do porodu chodit i na dopoledne, ale asi ne každý den. Uvidíme, jak to budem všichni zvládat.
gatti, 06/05,06/07,01/14 25071
27.8.2013 14:33:06
Ahoj, ja nepracuji. Jsem v domácnosti, dobrovolne. Mám 2 další děti a tak se jim věnuji.

Ema + 2 56937
26.8.2013 8:45:34
Holky, a vy pracujete, nebo jak to máte?
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 137  [Dalších 97 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.