| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 6294  [Dalších 5534 >>]
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
14.2.2006 8:44:49
Renco, v kterem jsi tydnu? Ja se na porod tesim a veci budu pripravovat v cervenci/srpnu, az bude Krystufek u babicky na prazdninach.
Juu holky ja mam fofr, tady pomaham sousedovic holcine {22let} sbalit kluka po Inetu. Ted ji oepsali 3 {na mnou napsany mail}, tak jsem musela vypotit dalsi, tak myslenkove odskakuji nekolik let. nejdriv pisu sem, jako mamina a pak se musim preklopit do rozumu 20 let a pisat, uffff, aby ze mne nebyl schyzofrenik ;o].
Babicka volala, ze rano Krystufek vstal s tim, ze chce domu za mamou, Boni a tatou. Tak uvidime, jak to bude vypadat pres den. nebreci, ale pokud by byl apaticky, rano se zbali a prijedou.
Tak ja si zacnima pomalu zvykat a uspusobovat se volnu a on chce domu, rostacek. Ale budu rada, ze ho tu mam, aspon nebudu mit cas na sebe.
Hmmm, ale koberec jeste potrebuji vyprat a nabarvit si hlavu taky ;o].
Tak dneska ma byt krasne slunecno, i kdyz tady je -11, tak hezky den.
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
14.2.2006 8:16:19
Krasneho Valentyna!

Katko, dekuju!!!

Renco, ja v pulce rijna, jeste to mam cely pred sebou...:o)
Renca a 2 34362
14.2.2006 7:10:04
Ahojky,
tak kouka ze to vesele nemame doma jen mi...Ja jsme totalne mrtva... :) Pri pomysleni na porod je mi spatne a jde na me nejaka deprese :) zatim to tedy zvladame,ale je to tyden od tydne tezsi a tezsi..
Ted jak je snih tak chodime bobovat dopoledne a odpoledne..ja na kopci babca pod kopcem maleho chyta a timto tenpem si pripadam jako kdybych pracovala krumpacem v lomu..malej vztava kolem pul 6 a kolem 20 vecer jsme tak vyrizena ze padnu.Pri pomylseni ze je dneska Valentyn a ze by manza asi neco ocekaval vecer bych musela cely den prolezet..a to me maly nenecha..
A presne alespon s tima drobeckama nemame cas na to se pozorovat..registruji kopani a to k uspechu staci :)Zatim jsme se jeste ani nezacali pripravovat na dalsi mimco,rikam si ze pockam do dalsiho utz coz bude 27.2 a pak asi se dotoho vrhnu,sice mame vse po malem,ale je treba to trochu zkulturnut,vyprat atd..
Mohu se zeptat kolik tady je dalsich tehulek,zatim jsem narazila na 2..a kdy tu ocekavate prvni dalsi prirustek..zatim asi cerven...to se take uz blizi,ze?

Tak Vam vsem prejem krasneho Valentyna...plny lasky a stesti....
Katka... 7968
13.2.2006 22:48:48
Lucko, moc gratuluju k fazolce! To mám fakt radost, jak se vám to hezky povedlo. :) Úplně se tu s druhýma miminkama roztrhl pytel.
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
13.2.2006 14:06:54
Dandulo, nene, nezmenilo, Amaia je prihlasena do skolky v Baskicku. Bude v jedne tride s bratrancem, uz je vidim kazdeho v jednom koute na hanbe:o) Tam chodi do jesli od 2 let a do skolky od 3 a pak od 5 do skoly. Ackoliv ted resime porod (ja vim, trochu brzy), ale mame oba trochu vitr z porodu ve Spanelsku, radeji bychom tady s tou nasi super doktorkou. jenze to bude az v rijnu, tak to budeme muset nejak vymyslet.
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
13.2.2006 8:55:10
Ahoj holky, tak to vemu od zadu ;o].
Renco zatim stiham, ok, ale ted co si babicka odvezla Krystufka, tak jen funim, polehavam a delam dloho odkladane prace, nic standardniho. No a vcera tata uvaril dfajn obed, ale mne se udelalo spatne, tak jsem cele odpoledne prolezela, no romantika ;o].
Ted je mi jste mizerne, bo jsem si dala po ranu actimel. Mliko nemuzu, jen jogurt, tak jsem si rekla, ze zakysane nevadi, chyba lavky...vadi. Uz jsem byla 2x na wc {nastesti u mne je to prujmove}, ale i tak brrr. Uvidime jake to bude, az se Krystufek vrati. To nemam tolki casu se pozorovat a muzim makat a bavit ho ;O].
Ivco a holky, co se tyka skolky, dilema jsem mela. Krystof by mel jit od zari, ale to akurat pribyde mrnous, mohl by mit pocit, ze jej odstrkuji. Tohle tema jsme resili, jeste nez jsem otehotnela a dosli jsme rodinne k jednoznacnemu verdiktu. Ted na zapis nepujdeme, protoze pak musim nejpozdeji do 2 mesicu po ukonceni 3 let nastoupit {to jsou statni skolky} a musi umet se svlikat, oblikat, jist, chodit na zachod atd. Takze ho nechame doma, s tim, ze od ledna 2007 zkusime nejake soukrome skolky {v Beroune jich par je}, kam muze nepravidelne dochazet a uvidime jak to pujde. Treba se do zari tak otrka, ze bude uz v rijnu chtit od mimina pryc do skolky a pak se to da taky zaridit. Statni skolky si nechavaji 2 mista na rok, pro EXTREMNI pripday. nevim, co to znamena, ale bylo mi vysvetleno, ze nase situace se tak muze popisovat. Jako ze musim zacit od unora 2007 pracovat.
Takze ja to hazim za hlavu, prozatim a mam klid ;o].
Lucii, tomu nejakl nerozumim, Amaia bude prece chodit od zari do skoly uz v Baskitsku ne? A tam je skolsky system vedeny jak? Nebo jeste v zari budete tady, neco se zmenilo?
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
12.2.2006 7:30:44
Ahojky!

Amaia je ted taky strasne rada mezi detma, ted v tom pocasi porad obrazime ruzna MC a herny. A ted jsme zacaly chodit do skolky jednou tydne, byly jsme tam tedy zatim jen jednou a nechala jsem tam Amaiu samotnou 1,5 hodiny a v pohode. Ale je fakt, ze tam mela Kristinku (od Martiny, moc sem nechodi), znaji se od malicka. "Natvrdo" zacne chodit od zari. Tak jsem na to zvedava:o)
Bajka + 2 brouci 5337
11.2.2006 23:36:04
Ahoj maminky :-)
Tak především mám radost z Lucčiný usmiřovačky s manželem, ty dva pruhy za to stály, ne? :-)) A chválím taky fotky Mirčiny červené Karkulky a Renčinýho chlapiska.

Holky s tou školkou mi nahráváte. Už dlouho řeším, jestli dát Honzíka v září mezi děti nebo ne. Aspoň na to dopoledne. Bydlíme v městečku s cca 7 000 obyvateli, jsou tu 3 školky a další 2 v přilehlých vesničkách - docela dost, ale prý taky obsazené. Zdá se, že z našeho introverta se vyklubalo škvrně, které je rádo mezi dětma. Tedy těma, které mu neubližují. Patrně bych to zkusila taky na ty 4 hodiny dopo, tak uvidím. Naštěstí máme áto brmbáto a všechny školky mám v dosahu pěti minut autem, snad by tedy odpadlo nějaké extra plánování a švihot s tím, abych byla všude zavčasu. Jak vy ostatní, budete dávat mrňouly do školky?
kaculda
  • 
11.2.2006 20:44:11
Ivco, ja resila s Vendou stejny problem. V zari mel nastoupit do mini skolicky, vedela jsem , ze muzou nastat problemy, tak jsem vedela, ze ho necham doma, nebo, ze se Johanka narodi pozdeji ( mela jsem termin v pulce zari, Vendu jsem dva tydny prenasela), a ze si ve skolce za mesic zvykne a bude vse v pohode.
No, a Johanka se vyklubala den predtim nez mel jit poprve. Jednou tam s nim byl tatka, samozrejme rev, a tak jsme ani nezkouseli ho tam dal davat. Od ledna sel do skolky, uz jako trilety a zadny problem. Samo, ze si parkrat poplakal, ale urcite to nebylo "Johankou". S tim, ze vsechno bylo dost hekticke mas pravdu, porad poradne balit do zimy, porad pozorovat hodiny, kdy jit do skolky, naplanovat , aby byla Johanka najezena, aby neusla pul hodiny pred tim, nez musime jit....:o) to byla makacka;o), a musim priznat, ze jeste ted:o).

My jsme zrejme na zarijnatkach nejmensi....86cm, velikost 92 na Johance plave:o)). A plinky jeste mame:-((.
Iva (Aneta03, Radovan06) 13293
11.2.2006 16:15:23
U nas rikame miminko, i kdyz se vsichni Anetky ptaji, co by rada, aby to bylo, tak to nijak neoznacuje, i kdyz jednou ze spani povidala a slysela jsem, jak rika "To je blacha v brisku?" tak ji to asi nejak srotuje v podvedomi. A kupodivu zatim tuk tuk to snasi strasne dobre. Ukazuje mi zenske a rika "To je pani maminka, ma miminko v brisku" Taky vymyslela, ze se miminko diva pupikem ven a chodi si s nim sama od sebe povidat nebo mu davat pusinky, hlavne rano, kdyz se vylehavame v posteli, aby miminko neplakalo, ze si s nim nikdo nepovida. Jo a tvrdi, ze miminko pupikem strka ven malinke prsticky a ze ji mava, tak ze mu taky musi mavat. Obcas tvrdi, ze tam ma miminko hracky nebo treba backurky, aby mu nebylo zima na nohy, nebo ze nekope, ale ma tam kladivko a tuka na nas. Tak kdyz takhle sama zacne, tak si ukazujeme, jak je miminko skrcene v brisku a povidame si , ze nema zuby a neumi chodit a ze kdyz se narodi, tak porad place a musime ho pochovat. Obcas má tendence si to jako vyměnit, vyzkoušet, tak se mi třeba schovává pod triko, že je taky v bříšku a má srandu z toho, že už je velká a čouhají jí nohy. Hrozne ráda zkoumá obrázky miminek, teď máme nejoblíbenější řvoucí mimino v knížce o včelích medvídkách, jak mu tam čmelda s brumdou dávají med, aby neplakalo. Nebo mi nedávno vyvětlovala, že miminko kaká do plínek, ale že ona ho to naučí a ukáže mu, kde je nočník, akorát měla problém s tím, že když neumí chodit, tak že ho tam budeme muset odnést. Velká potíž je s ní v tom, že třeba i když už skoro rok nespí v malé postýlce, tak ji považuje za svoji a nechce ani slyšet o tom, že bychom ji měli připravit pro miminko. Začala znova vyžadovat, abych ji krmila. Jinak OK. Dokonce jak ji okřikuju "pozor na bříško" "nekopej mi do bříška, je miminko v bříšku" tak když se s náma hádá, tak to po nás taky křičí "tatínku, ticho, mám miminko v bříšku a miminko nemá zuby" nebo si pamatuje, že třeba se mi točí hlava, tak mne třeba po zvednutí z podlahy kontroluje, jeslti neomdlivam, je to silene legracni. A venku si pamatuje, ze maminka nesmi uklouznout, tak jak jsme včera šly s kočárem od dr, tak nejdřív se rozčilovala, že ho chce tlačit sama sama, ale pak usoudila, že mamince to klouže a nařídila mi se držet kočárku a dohlížela na mne a pořád to komentovala, jak anetka musí hlídat maminku, aby neuklouzla a nespadla.

Je to roztomile. Ale pravdepodobne budemem muset vyresit jednu zasadni vec, budeme mit 06/06 a anetce v 09 budou 3 roky a uz by mela pomalu jit do skolky, myslim ale, ze by to brala v souvislosti s miminem a pak nevim, co bude horsi varianta, mit dva prcky doma nebo jednoho ve skolce, ale s nutnosti pravidelneho casoveho rezimu (treba predobedove vyzvedavani je stanoveno v rozmezi 30 minut, aby nenarusovalo chod skolky a trefilo se jim mezi obed, spani, vychazku a tak). Jsem strasny nesystematik, s Anetkou mi ohromne vyhovovalo to, ze jsme se ridily sebou navzajem. Nedovedu si predstavit, jak obe ty deti budim a oblikam na urcitou hodinu jen proto, abych ji mohla dat na 4 hodiny do skolky. No uvidime. Blby je, ze ted unor brezen jsou zapisy a bude se to muset rozhodnout v dohledne dobe.
Detsky kolektiv nam nechybi, mame moznost byt v MC. TAk uvazuju i o variante nepravidelneho chozeni do MC+ prihlaseni Anetky na nejake odpoledni krouzky a do skolky az za rok. NO uvidime.

jinak co u nas- rekonstruujeme koupelnu. Uz po nekolikate nam nedorazily ze Spaneska obklady. poprve nic, pak jen bile, podruhe i modre, ale opet chybi 1 balik. Hruza. Tak jsm se rozhodli si zatim vyzvednout jen dlazbu a dnes ji muzik poklada. Uz se tak tesim, az to bude hotovo :-) POdlahovka, misto hnusneho hnedeho umakartu obklady, nove keramicke umyvadlo...strasne se tesim, az si koupim nejake nezne doplnky, chtela bych tam zvonkohru z takovych tech bilych perletovych kolecek (musi tam toho byt malinko, ma to plochu asi tak 2m2 :-))) tak abychom se tam vesli ale proste uz to bude o necem jinem nez to bylo :-)))
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 6294  [Dalších 5534 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.