| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 6294  [Dalších 6134 >>]
Luci, Ondra 24.09.03 15412
28.1.2009 9:34:13
Verus, tak jsem se nad tvym prispevkem musela usmat :-) No to je pekna vidina toho co nas jeste ceka :-)
No Ondra hezky pujde az pristi rok. Posledni tydny me o tom presvedcily, je opravdu znat to, ze je narozen az v te druhe pulce roku :-)
Ale mame jiny problem a nevim jak na nej: Oba kluci k nam chodi v noci spat. Kdyz je odvedu zpet do postele tak placou, ze se strasne boji tmy. - ja je docela chapu, ja sama se bojim tmy, kdyz se v noci proberu a nemuzu usnout, to pak u me zabira kniha:-) Usnou normalne ve svych postelich, nechavame ji otevrene dvere, takze svetlo jim tam jde z obyvaku. Jakmile jdeme spat my, zhasneme vsude svetla, tak do pul hodky jsou u nas v posteli a to s placem. Tak nevim, jestli jim nechavat rozvicenou lampicku v pokojicku, ale to mi prijde taky, jako hloupe reseni. Nevite nektera jak na to? A co vase ditka, take k vam chodi?

No Ondra je hrozny strizlik, ma 110 cm a vazi jen 17kg. To Luky ho pomalu dorusta ma 104cm a vazi 16kg.
Věra, Elinka a Tom 10852
27.1.2009 22:31:01
Ahoj, no to koukám jako blázen - hlavně na nové lidičky a jsem ráda, že se ozývají. škoda že tahle diskuze je tak často mrtvá...
Ale tak přidám něco ke čtení taky já. Tak tedy:
fakt mě překvapuje, že dáváte už do školy děti zářijové, když si k nim představíte děcka z loňského odkladu - budou mít dost co dělat, aby~:-D se jim vyrovnali. Ikdyž mám pocit, že každý má pocit /nebo aspoň dost lidí - a i já jsem mezi ně patřila/ že právě to jeho dítko je trochu nadprůměrné. No, svádí to: Eliška taky umí počítat, učí se - sama, písmenka... ale jak jsem již zmínila - jakožto poučená a vyléčená matka jsem nad věcí. Během prvního roku ve škole mě Tomášek přesvědčil o tom, že "většího pitomce" jsem snad ani nemohla mít... ~:-D~:-D - nad úkoly jsem lámala tužky, občas jsem se musela držet, abych nerozškubala sešit... no veselo... navíc si myslím že většina kluků je absolutně bez jakékoli potřeby dokázat že jsou dobří, ne-li lepší než ostatní... aspoň ten můj jo a jeho kamarádi jakbysmet, časem navíc jsou ve škole jakékoli aktivity navíc "trapné"... no škoda slov. A to měl Tomáš jakožto srpnový klučík odklad. Nakonec, říkala jsem si, čím později se bude rozhodovat co nakonec chce opravdu dělat, tak to bude určitě lepší. My co jsme vycházeli z osmičky jsme na tom určitě byli hůř, oni mají rok navíc. No a aby toho nebylo málo, tak moje dítko, vycházející z devítky v patnácti, si vybralo studium IT s tím, "že na tý škole je to super, vůbec se nemusej učit" a po roce odtamtud odešlo s tím "že na tý debilní škole jsou idioti, co po nich chtějí nesmysly a vůbec se neučej programovat..." a v sedmnácti mi nastoupil na střední do prváku znovu - a na jiný obor... To mám za všechno~o~.
Takže Eliška zůstává v klidu ve školce, dokonce jsem se jí i ptala jestli nechce jít k zápisu, ale usmívala se že ne, tak jsem ráda že máme jeden z posledních společných názorů ~t~
Co se týká kroužků - my s Eldou chodíme od tří měsíců plavat, s vodou je absolutní kamarád, to je paráda, pod vodou jako doma a když nejdem na plavání, hned se ptá - je vidět že jí to chybí. Druhou stranou věci je že je to strašně /aspoň pro nás/ drahé, ale tak jsme vypustili další desítky lákavých aktivit ve školce, jen jsme letos nabalili jednu lekci angličtiny týdně a jednu dvouhodinovku zpívání...
No, Eliška se narodila řádně v termínu a dneska jestli má 18kilo, tak je to hodně a měří asi 109 cm. A to nejsme žádní kolibříci... tak uvidíme
Tak se holky mějte a pište, ať žijem!!!
Nadik1 78179
14.1.2009 14:18:13
Já bych také chtěla třetí dítko, ale taky až tak nějak za 5 let nejdřív. Manžovi se do toho už ale moc nechce, no uvidíme.
Luci, Ondra 24.09.03 15412
12.1.2009 14:16:34
Ahoj Petulo, dostala jsem zachvat smichu!!! Honza je super!! :-)
Jinak vas vsechny zdravim a preji vse krasne do noveho roku. A vitam nove maminy!!

No ja jsem take premyslela o tom, ze dame Ondru do skoly. Umi pocitat do deseti - scitat i odcitat, pozna pismenka a hlavu pouziva - ale jak tak pozoruji na ostatnich detech, neni to dnes zadan vyjimka. Ale je pravda, ze jinak je hrozne nesamostatny a hrozne pomaly, nekdy sice ma chvilky, ale to je malo. Takze asi pujde az pristi rok - ja jsem sla take, protoze jsem listopadova, a musim rict, ze mi to nijak neublizilo - ale je fakt, ze tenkrat byla jina doba.

Nestovice jsme meli loni, oba kluci najednou. Takze to je za nami :-)

No a krouzky :-) tak tady na vesnici pouze pro skolkove delam krouzek ja - klepu si na rameno :-) Delame tam vsechno od kresleni az po sportovani a pomoc pri ruznych akcich ve skolce. Pro holky tu jsou sice mazoretky, ale pro kluky nic. Vozim je do Bilovce na ThaiBox - i kdyz se tam spise uci poradne hybat a protahovat telo. Trener jim dava docela zabrat, a kluci jsou spokojeni. Do hudebk vemou Ondru take az letos od zari, takze to ma jeste pred sebou. Ale jinak s nema jezdime na bazen a obcas na Bouwling. Jinak Ondra uz se snazi plavat bez rukavku - sice plave pod vodou, ale snazi se :-) No a posledni vec, ted nam pod barakem otevreli sjezdovku, takze skoro kazdy den na lyze. Ondra ten kopec sjede sam, Lukyho musim prvne stahnout dolu a pak dole trenuje. Posilam odkaz - i kdyz pro vas ostatni je to dost z ruky, ale alespon se muzete podivat :-) www.skislatina.cz

Dano - takze o tom tretim mimcu fakt uvazujete!! To je parada! Ja bych chtela take, ale je mi jasne, ze bych prece jen mela zacit chodit do prace. Tak snad za pet let :-) Co ostatni maminy, premyslite take o dalsim mimi? Dani co vlastne delas za praci?
Bajka + 2 brouci 5337
9.1.2009 22:53:11
Jinak mě Honzík dneska mile potěšil... ptal se mě, proč už tady nebudeme, až bude začínat letopočet trojkou. Pobavili jsme se tedy o průměrné délce lidského života, načež junior opáčil, že to je fajn, že to má všechno ještě před sebou. Řekla jsem mu, že já snad taky ještě mám něco před sebou, načež se Honzajs zamyslel a odvětil: Jo maminko, stáří máš před sebou, stáří...
:)
Bajka + 2 brouci 5337
9.1.2009 22:51:20
Nadiku ono to tady zas tak moc netepe :), jen sem tam někdo utrousí co je u něho nového :)), takže jakékoliv zpestření budiž vítáno.

Tak to máte s Tomáškem trable :(, ale je fakt, že doktoři už dneska umí pomalu zázraky. Honzajs je také v motorice lehce pozadu, neboj :) Koupila jsem mu boty na tkaničky a je to očistec pro mě, učíme se vázat aspoň ten první uzlík, ale docela už to jde. Samotnou kličku zatím si netroufám. A další věc co teď trénujem je utírání si zadečku po záchodě. U nás je problém v tom, že si mlaďas na WC bere čtivo a půl hodiny vydrží trůnit a číst :), pak málem spadne z mísy, protože má v nohách mravence. Radost je to občas.

Kroužky u nás bych řekla jsou taky umírněné, já jen co slyším maminky kolem, co s dětmi podnikají, já na to prostě nějak nemám a jsem ráda aspoň za to, co je teď.

Bazén u nás po prvotní panice a hrůze se stal veleoblíbeným (jaro loňského roku cca).

Jinak dnes jsem ve školce mluvila s maminkou, co dala holčičce odklad (je srpnová) a psycholožka jí prý říkala, že nejvíc se projeví věkové rozdíly u dětí tak kolem čtvrté třídy. Že není vůbec problém začátek, první druhá třída, ale když zaklepnou první závany puberty a ve třídě jsou mezi dětmi až dvouleté rozdíly a ty starší se začnou zajímat např. o druhé pohlaví, tak ty mladší vůbec nechápou, co se děje a tady prý dochází k dosti zlomovým problémům - prý. I u nás ve školce se přiklánějí k odkladu. Nicméně zaplaťpánbu je to každého věc :)
Nadik1 78179
8.1.2009 23:50:12
Ahoj, tak u nás kroužky zatím nehrozí. Jen jsem Toma přihlásila na flétnu. Dále je tam angličtina, ale ta je až pro předškoláky a výtvarný.
Já mám PC rok, asi 11 měsíců jsem přihlášená na rodině, ale nějak jsem si netroufala vlézt do vaší rozeběhlé diskuze. Až dnes, jsem využila KačkyH.
Tak písnu něco o nás. Jsme z havlíčkobrodska, mám 2 děti - syn Tomáš 9/03 a dcera Daniela 2/07, no a jednoho manžela. U nás je to trošku složitější se vším, Tomášek má vrozenou srdeční vadu. Má mírně opožděný vývoj - jemná motorika (kreslení, stříhání,...), a také chodí na logopedii, bazénu se šíleně bojí uznává jen malé nafukovací bazénky a sportovat nesmí. Je drobnější, měří 115cm, ale váží 15,5kg. Jinak když nevíte o jeho nemoci, tak na něm nic nepoznáte, zlobí stejně jako ostatní děti.
Bajka + 2 brouci 5337
8.1.2009 22:35:03
No tyjo, po pěti letech se nám přidávají nové tváře? Super, tak ženský doufám to tu trochu provětráte! :))

Jak vidíte, o pár příspěvků níž se tady toto rozebírá. U nás se jde do školy až další školní rok, tak, jak to má být. Začínám víc pracovat na Honzajsových motorických dovednostech, tak jestli z toho nezešedivím (kór teď v zimě), možná se ještě dočkám světlejších zítřků v podobě samostatnějších dětí :)

Vcelku mě překvapilo, kolik maminek zářijových dítek uvažuje o školní docházce už tento rok. Ale proč ne asi, pokud na to prťous má.

Tak bych se zeptala z jiného soudku - co pěstujete s dětičkama za kroužky? U nás je to u pětiročáka v rámci školky flétnička, judo, pondělky jezdí cvičit do "sokolovny" a jedno odpoledne s ním vyrážím na tenis. Občas přidáme i návštěvu bazénu, ale nic organizovanýho, jen já a kluci, případně sestřenka se svýma dvěma prckama.

Pohybu není nikdy dost, obzvláště má-li Jenda 24 kilo a něco kolem 115 cm... a ohromný apetyt, na sladký obzvláště, zelenina je na blacklistu, žel.
Nadik1 78179
8.1.2009 18:07:40
Tak já se přidám ke Kačce a zeptám se zda se mohu také přidat. ~d~ Tomášek se narodil 9.9.2003.

Do školy ho nedám, ale máme i jiné důvody, zdravotní. Jinak má matka dělá ve školství (školce) a také říká, že ani oni ani uč. ve školách to nemají moc rádi. Dokonce kolikrát doporučují jít až další rok dětem narozených v srpnu.
KačkaH 33490
5.1.2009 22:12:37
můžu se k vám přidat? Martinka je narozená 3.9.2003, takže sem patříme ~;) Mám na vás dotázek - jdou vaše dítka do školy?? Já Marťuli rozhodně chci dát, ale spousta lidí na mě kouká jako na blázna, teď v době odkladů ... Jak jste na tom vy? Díky a šŤastný nový rok, pokud možno bez bacilů. Kačka
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 6294  [Dalších 6134 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.