Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Nesulka+Niky+Vil | 6785 |
23.10.2007 13:53:05
Jen se pochlubím, je li to k chlubení. Minulý týden jsem Nikče koupila budndu za 800,- kč a nějak mi nepadla do oka, tak jsem jí včera šla vrátit s tím, že ušetřím.
Bohužel se nepovedlo, protože hned jsem jí koupila svetr, kalhoty, tepláky a rukavice, vše za 1200,- kč. Mimo tepláků je vše na fotu. |
9.10.2007 8:32:28
A ještě pro ilustraci, odtud Nika spadla.
|
8.10.2007 16:07:43
Rodičovský příspěvek
1) Výchozí stav • Rodičovský příspěvek se poskytuje rodiči, který pečuje po celý kalendářní měsíc alespoň o jedno dítě ve věku do 4 let, nebo do 7 let, jde-li o dítě dlouhodobě zdravotně postižené nebo dlouhodobě těžce zdravotně postižené. • Náleží-li rodiči peněžitá pomoc v mateřství (peněžitá pomoc nebo nemocenské poskytované v souvislosti s porodem), vyplácí se rodičovský příspěvek jen je-li vyšší, a to ve výši rozdílu. • Výše rodičovského příspěvku je po změnách zákonů v březnu 2006 odvozena od průměrné mzdy v nepodnikatelské sféře a činí 40 % této mzdy (pro rok 2007 činí jeho výše 7 582,- Kč). • Nesleduje se, je-li rodič výdělečně činný. Dítě zakládající nárok na dávku může být umístěno v jeslích nebo jiném předškolním zařízení jen po omezenou dobu danou zákonem. • Do rodiny se poskytuje jen jeden rodičovský příspěvek (jednomu z rodičů), i když v ní rodiče pečují o více dětí příslušného věku. • Náleží-li dítěti, které zakládá nárok na rodičovský příspěvek, příspěvek na péči, náleží mu rodičovský příspěvek v poloviční výši. Navrhované změny • Peněžitá pomoc v mateřství (PPM) bude sjednocena na 28 týdnů pro vdané a osamělé matky. 37 týdnů bude trvat pouze po porodu vícerčat. • Rodičovský příspěvek je koncipován ve vícerychlostní struktuře čerpání a ve třech výměrách stanovených v pevných částkách, a to: - zvýšená 11 400,- Kč - základní 7 600,- Kč - snížená 3 800,- Kč • Rodič má možnost si zvolit: - rychlejší čerpání rodičovského příspěvku – po peněžité pomoci v mateřství (PPM) ve zvýšené výměře do 24 měsíců věku dítěte, - klasické čerpání rodičovského příspěvku - po PPM v základní výměře do 36 měsíců věku dítěte, - pomalejší čerpání rodičovského příspěvku - po PPM nebo od narození dítěte v základní výměře do 21 měsíců věku dítěte a dále ve snížené výměře do 48 měsíců věku dítěte. • Volba doby a výše čerpání PPM a rodičovského příspěvku se vztahuje vždy k nejmladšímu dítěti v rodině. • Vybraná možnost čerpání je již nezměnitelná a nelze uplatňovat zpětně, a to ani při střídání rodičů v pobírání rodičovského příspěvku. • Pokud nevznikl nárok na PPM, rodič bude automaticky pobírat rodičovský příspěvek od narození dítěte v režimu pomalejší varianty dávky. • O rychlejší čerpání může požádat rodič, pokud výše PPM dosahovala alespoň 380,- Kč denně, a musí tak učinit při ukončení čerpání PPM. • O klasické čerpání musí rodič požádat v 21 měsících věku dítěte. • Pokud rodič nepožádá o rychlejší či klasické čerpání rodičovského příspěvku, je mu po 21. měsíci roku věku dítěte vyplácen rodičovský příspěvek v režimu pomalejšího čerpání. • U zdravotně postižených dětí je zachován nárok na rodičovský příspěvek do 7 let věku dítěte v základní výměře. Od posouzení dítěte jako dítěte dlouhodobě zdravotně postiženého nebo dlouhodobě těžce zdravotně postiženého (nejdříve v 1 roce života dítěte) by se poskytoval rodičovský příspěvek v základní výměře do 7 let života dítěte bez ohledu na zvolenou možnost čerpání rodičovského příspěvku před posouzením zdravotního stavu dítěte. • Rodič, pečující o dítě, které bude v době účinnosti zákona starší 3 let, bude pobírat rodičovský příspěvek ve snížené výměře do 4 let věku dítěte. • Rodič, pečující o dítě, které bude v době účinnosti zákona starší 21 měsíců a mladší 3 let věku (a tudíž si rodič nemůže ze zákona zvolit možnost čerpání rodičovského příspěvku), bude pobírat rodičovský příspěvek v základní výměře do 3 let věku dítěte a následně rodičovský příspěvek ve snížené výměře do 4 let věku dítěte. |
7.10.2007 20:22:12
Mám za sebou docela šok. U Hvězdy je dům dětí a mládeže a u něj taková provazová vysoká pyramida. Opravdu vysoká a Nikča že si tam vyleze. Tak vylezla nahoru a potom vnitřkem prolezla dolů a potom jsem lezla já s ní, ale vnitřkem jsem neprolézala, neb mi oka přišla úzká a mě přepadla klaustrofobie, že někde uvíznu. No a Nika šla lézt potřetí a já prolézala z té venkovní strany dovnitř a já jí ještě říkám, ať neleze po kraji té vnitřní sítě, že spadne a jdu k manžovi a otočím se a najednou Nikča letí ... zachytila se rukama a visela, ale to trvalo jen vteřinu protože v tom pádu se prostě neudržela a spadla na tu síť pod ní ... propadla a padala zase na tu síť podní... a to jsem už já kaustrofobie neklaustrofobie proskočila zkrz dovnitř a zachytila ji....
Mám z toho ještě teď šok. Nikča byla v pohodě a hned, že zase leze nahoru a já najednou koukám, že má krev na budně. Naštěstí si pouze sedřela ruku. A také Nikča na tu pyramidu lezla v přilbě a cyklistických rukavicích. :o))) Docela dobrá náhoda. |
S+S Ivet, Sandra 02+Alexej 06 | 9786 |
28.9.2007 21:45:08
|
25.9.2007 12:50:23
Ha, kde mám fotky, tak znovu.
|
25.9.2007 12:49:27
To jsou krásné fotečky - hlavně ta s pávem. :o) Sany je nějaká ostříhaná nebo se mi to zdá???
My jsme byli na víkendovém srazíku s diskusí a bylo to naprosto bezvadné. Vyšlo i skvělé počasí :o) |
24.9.2007 9:43:59
TAK JEŠTĚ PÁR FOTEČEK Z VÝLETU DO ZOO LEŠNÁ
|
22.9.2007 19:39:57
Tak ti přeji ať to přejde
Vkládám fotečky nadílky...Sany byla s mužíkem na houbách a užila si to nasbírala více než taťka |
18.9.2007 15:32:43
No bohužel moc dobře nešel. Páčil mi ho třičtvrtě hodiny. Fuj :o( A ještě pořád mě to bolí, ach jo :o(((((((((((((((((((
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.