| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 81  [Dalších 41 >>]
Petra B. 12841
22.2.2004 22:15:24
Nenech se tím zdeptat:-)
Každý dítě je jiný a vyvíjí se zcela jiným tempem a jestli se to co jsi tady popsala opakuje každou noc,tak to asi znamená,že ta tvoje beruška na to prostě ještě není zralá.Zkus jí dát čas a zkusit to znova třeba za měsíc nebo dva a uvidíš.
Ve škole jsme se myslím učily,že noční pomočování(jako nemoc) se bere až od 4.roku dítěte,takže má ještě čas.
Alice a 2 zlatíčka 3014
22.2.2004 22:03:12
Tak jsme trénovaly spinkání bez plínky,ale.....
V 19h po večerníčku se chodí do postele,stím ,že se vyčůra,v 22h buzení na čůrání,0.30h už je počůraná,ve 3.30h buzení na čůrání,ve 7h je počůraná.
Podotýkám,že od 17h má omezené pití.
Tak,že...."babo raď":))))
Peťula Honzík1/01+Michalka8/05 11377
22.2.2004 18:42:36
Chjo,jsem se zase zapomněla odhlásit.
Ale prostě Petra B. i *Peťula* je jedna a ta samá osoba.JÁ :-)
Petra B. 12841
22.2.2004 18:40:03
My povolujem obojí:-)
Sladký jak kdy-podle toho,co je zrovna doma.Ale když něco dostane a chce ještě,tak řeknu zítra a on to docela bere.Zase až tak moc to nevyžaduje.

S televizí je to horší.Ráno vstane,zapně si FoxKids a to nám hraje celý den.Sice skoro nikdy nesedí u televize a nekouká,ale prostě to musí mít puštěný a u toho si hraje.Má to jen jako kulisu.Horší je,že to vyžaduje k jídlu.Bez pohádky by se snad ani nenajedl:-( Budeme to muset odbourat,ale děláme to taky,tak to bude asi těžký:-)
Iva* 1018
22.2.2004 4:38:06
Ahoj,

to je fajn, ze jste tu :-)
K tem plinam; syn me zname potreboval plinky na noc do peti let a tehdy doktor rekl, aby maminka zacala 2x za noc vstavat a budit syna na zachod. Jak se to vyvijelo dal nevim. Moje kamoska zase jako mala obcas mivala problemy s pomocovanim jeste v prvni ci druhe tride. Vim, ze rodice ji obcas poradne sprdli a pro to ni byl velkej stres. Postupne to preslo. Tak doporucuju zkouset, ale rozhodne netrestat...

Jinak u nas vsechno v normalu. Holky jsou obcas super a je s nima spousta legrace, obcas se perou a hadaj... Simonka ted taky obcas zlobi a odmlouva. Myslim, ze zkousi jak budeme reagovat.

Jeste mam otazku. Dovolujete Vasim ratolestem sladke a televizi? Kolik? Simca by se mohla po obojim utlouct (po tatinkovi :-o a ja nevim jestli nejsem moc mirna nebo moc prisna. Fakt se v tomhle s manzelem lisime, tak me potesi dozvedet se Vase zkusenosti.
Peťula Honzík1/01+Michalka8/05 11377
16.2.2004 12:24:58
Jo a ještě jsem zapomněla-Alice tu píše o dětském počítači Vilík - náš Honzík ho taky dostal v lednu k narozeninám a hodně si s ním vyhraje.Takže je možná škoda ho schovávat.
Sice všemu samozřejmě nerozumí,těch aktivit tam je hodně-takže např.doplnit písmeno které chybí ve slově,na to je fakt brzy:-) -ale naučil se pustit tu aktivitu,která mu říká písmenka a pořád u toho leží a mačká různý písmenka a opakuje po počítači "A jako auto" :-) Myslím,že je to docela dobrý.A taky se mu líbí jak to hraje a když to vypne,tak mu to říká Ahoj:-)

Jinak na 3leté kontole jsme taky nebyli-ale váží něco okolo 16 kilo a měří asi 99cm.
Na přeočkování jsme byli.
Peťula Honzík1/01+Michalka8/05 11377
16.2.2004 12:17:53
Sorry,že vám lezu do diskuse,ale mám doma taky ledňátko 2001,tak jsem nakoukla,co se tu děje.

Ahoj Evi,ty jsi skoro všude:-) Ať kouknu,kam kouknu - všude tě najdu!! :-))
Jenom venku se nějak nemůžeme potkat co?Nechtěli byste s námi zase někam vyrazit?

Jinak kdybych měla radit k plínám-nejlepší je plínu prostě sundat,do postýlky dát igelit a pak se uvidí.Já jsem tomu moc nevěřila,ale zkusila jsem to a fakt to fungovalo.Dokud měl plínu,tak ji prostě používal.Když jsme mu ji nedali,tak se sice párkrát počúral,ale né pravidelně,jen občas.Teď už se vůbec nepočurává-jenom někdy,když si hraje a pak nestihne doběhnout na záchod:-) Ale při spaní už se mu to nestalo hodně dlouho.A to měl dlouho plínu přes den-tu jsme odbourávali až loni v létě,tak jsem myslela,že s tou noční to pak bude ještě taky dlouho trvat,ale celkem to šlo.
Alice a 2 zlatíčka 3014
13.2.2004 20:39:12
Ahojky,
u nás bohužel není nikdy plína do rána suchá,ale naopak je durch.
Doktorka mi řekla,že má do 5-ti let čas,ale to se mi nějak nezdá.
Odpoledne od roka a půl nespí,tak tam jsme to taky trénovat nemohly.
No,uvidíme snad se to brzy naučí,alespoń,než pojedeme na dovču,stačí,když budeme tahat balíky plen pro Jonáška.
Tak budeme trénovat a dáme vědět.

Kam se chystáte letos na dovolenou?
Eva, A+D 6607
13.2.2004 19:57:10
Ahoj,
Adam se v noci nepočůrává. Byl na odnaučení velice šikovný (kéž by takový byl i David). Je pravda, že občas (většinou při nějaké změně, nastydnutí apod.) se mu to ještě stane (naposledy snad před Vánocemi), ale většinou ho to vzbudí na poslední chvíli a nedoběhne, takže musíme převlékat naštěstí jenom pyžamo a ne postel. A jak to naučit? Nevím, zkusila bych nepít před spaním, domluvou, že se nic neděje a kdyby něco, ať určitě za Tebou přijde a vzbudí Tě a nechat spát bez plínky. Adam ji nějakou dobu vyžadoval, tak jsem ho bez ní nestresovala a dávala mu ji. Po týdnu suché plínky, jsem se ho zeptala, jestli to zkusíme bez ní a když se rozhodl že jo, tak spal bez ní. Když se nepovedlo hned první noc, tak jsme ji dali znovu a tak to šlo dál. Ale pokud si dobře pamatuju, tak to byla velmi krátká doba. Začala jsem odpoledním spánkem a pak pozorováním noční plínky. Pokud to nepůjde, asi bych se poradila s doktorem.
Tak to jsou moje zkušenosti. Pokud chceš, tak to zkus a napiš, jak se daří.
Alice a 2 zlatíčka 3014
12.2.2004 20:35:56
Jinak jestli budete mít chu´t,tak se mrkněte na naše stránky rodina.cz/jabbarci
Mějte se všichni moc hezky.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 81  [Dalších 41 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.