| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2000

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 93  [Dalších 23 >>]
Mony+Monika+Martinko*18.6.03 7703
31.7.2003 21:30:45
Nasa Monika sa tiez dost casto zlosti, hlavne ked jej nieco nevyjde na prvy krat, tak spusti strasny krik a krokodilie slzy. A tiez nam nadava. Od septembra pojde do skolky, tak som zvedava na ten slovnik ... Pred siestimi tyzdnami nam do rodinky pribudol maly Martinko a Monika to na moje velke prekvapenie zvlada uplne perfektne (aspon zatial). Bud sa mi snazi pomahat alebo ked vidi, ze musim skakat okolo Martinka, tak sa vie zahrat aj sama (to pred tym nedokazala, stale mi bola za patami). Takze zatial je to v pohode. V poslednom case sa celkom dobre rozjedla, stale jej nastastie nechutia sladkosti, len slane tycinky. Vazi 15 kg a meria skoro meter. Nocnu plienku si doslova pyta, takze si este nejaky cas pockame. Ja som rada, ze to bez plienky zvlada cez den a pri poobednajsom spanku. Mam susedu, ktora budila deti v noci a davala na nocnik a vraj sa rychlo oducili. Ja za taketo drastaky nie som, takze radsej vyckame.
monika
Martina (Rosťa, Verunka) 9302
28.7.2003 15:45:24
No u nás doma je taky celkem veselo. Náš Rostík už má na ledasco svůj názor a jakmile není po jeho, tak dokáže pěkně vyvádět. Už máme vyzkoušené, že v té chvíli nepomůže nic - zkrátka ho necháme
"vyvztekat" on se uklidní a můžem si v klidu popovídat, věřím, že tyto stavy nepotrvají věčně... Slovo "blbý" už též obstojně skloňuje. Zvláštní je, že ti špunti si většinou pamatují to co by klidně mohli zapomenout - no a to ještě nechodí do školky, to bude teprve úroda slovíček...

Jinak ve výchově se snažíme neprosazovat vyloženě příkazy a zákazy - po dobrém to jde vždycky trochu líp, zkoušíme teď trochu víc vedení k samostatnosti ono se to shodí, jelikož asi za 2 měsíce broučkovi přibude sourozenec. Dokud nemá pocit, že ho do něčeho moc nutíme tak to jde. No jsem moc zvědavá, jak se nám děti "sžijí"....

Ale celkem ho v poslední době musíme "usměrňovat" ve spaní. Dopolední spaní už si zrušil úplně. Párkrát se totiž stalo, že jsem usnula já místo něj, tak jsme s tím skončili, ale už začal protestovat i večer, když má jít spát do své postele. A to s ním jsme jeden z nás dokud neusne. Na tom si teda trváme aby šel spát, jenže on usne a za pár hodin - příjde do postele k nám. Ani nevím jestli si to "noční stěhování" vůbec uvědomuje, protože zalehne k nám a okamžitě spí. Už ani nepamatuji noc, kterou by celou prospal v pokojíčku. Nic moc s tím neděláme - přenášet ho zpátky to by se jenom probudil a nějaké řeči tu nepomohou. Předpokládám, že ho to časem přejde samo, ale stejně nemáte doma taky takové "noční cestovatele" ?

Jó a plínky po vzoru "nechat tomu volný průběh" už taky asi 14 dní nepotřebujem ani na noc...
Čau Martina
Colleta 8513
28.7.2003 13:38:03
Pavli, naše Míša taky začala používat slovo blbá. Takže občas prohlásí o nějaké hračce, že je "bibá" a manžel z toho šílí a přemýšlí, kde že to pochytila:) Jinak vzteklá je pořád, když jí něco nejde, tak začne strašně ječet, že se vyděsím, co strašného se jí stalo a letím se na ní podívat.
Pavla,syn Matěj 11364
28.7.2003 9:19:15
Ahojky,tak jak jsem se dočetla tak to vztekání je normální.Matýsek má 2,5let a vztekání mu jde na jedničku.Horší je,že slyšel někde slovo "blbá", a tak nám od té doby takto nadává.Mého muže to vytáčí k šílenství a pozorovat je jak se hádají a křičí po sobě mě pobaví.Já vždy stojím na straně Matýska,ale vím,že bych asi neměla.Nesnesu pohled na něj, když se trápí.Vím,že dělám asi chybu,ale jsem taková.Když se jde na něj po dobrém,tak je to zlaté dítě.Neuznávám tělesné tresty.Možná nějaké to plácnutí,ale nic víc.Pleny máme jen na noc a také to přišlo samo od sebe.Tak pá holky
Martina:Matěj,Lucie,Kryštof 11150
27.7.2003 3:07:28
Ahoj Vsem pritomnym!
My mame take syna Mateje narozneho 12.12.2000, vazi 15kg, meri 100cm,nohu ma 16cm dlouhou.Je to neuveritelny rostak a klaun zaroven. Plenky uz nenosi ani na noc. Cetla jsem tady jak to kdo dela a jak to komu jde a moc jsem se smala. My jsme tomu nechavali volny prubeh a Matej to jaksi pochopil sam. Dokonce v dubnu, kdy se nam narodila Lucie se prestal pocuravat i v noci. Plenku na noc odmital uz od Vanoc. To vzdycky strasne vyvadel, tak jsme mu ji tajne nasazovali az usnul, protoze se stale jeste pocuraval. Ale musim rict, ze jsme ho take nijak nenacvicovali a prislo to samo. Proto si myslim, ze maminky ktere jeste maji curajici prcky, neplaste ono to fakt prijde samo. Mam pocit, ze u nas ten pravy impulz prisel tehdy, kdyz Matej obkoukal a vysledoval v tomto smeru nas rodice. My s manzelem netlacime nic pres koleno a tak i vlastne vypada nas rezim. Nechavame to vsechno hodne na Matejovi, jak se mu to libi a jak si sam urci. Mozna se to kazdemu nelibi(urcite by se to nelibilo nasim babickam:), ale mame klid a nestresujeme se nejakymi prikazy. Mame to mozna snazsi v tom, ze zijeme mimo nasi republiku a tak nam do toho nikdo nekeca:) Libi se mi moc vase nazory a povidani o detech a diky Vam za ne. Jsem tady nekdy dost osamocena a vase ctenicko ktere mi tak obcas pripravite me prijemne rozptyli a pobavi. Diky ahoj Martina.
Mony+Monika+Martinko*18.6.03 7703
28.5.2003 22:35:36
Ahojte maminy, nasa Monika sa narodila 23.12.2000 a koncom juna (cervna) cakame druhe babatko (vraj chalpceka). Co sa tyka chodenia na nocnik, tak to Monika zacala len v nedelu 25.5. a hned aj odmietla plienku na poobednajsi spanok. S nocnou plienkou si starosti nerobim, to ma cas. Moniku som kojila presne do dvoch rokov a hoci ju uz 5 mesiacov nekojim, stale si obcas pyta potiahnut - tak sa trochu obavam "dvojiteho" kojenia. Nema s tym niektora zvas skusenosti?
Mony
Martina (Rosťa, Verunka) 9302
23.5.2003 19:48:28
Ahoj Colleto, možná to bude tím, že holky jsou na tohle asi většinou šikovnější. Našemu Rosťovi je totiž naprosto jedno jestli má na sobě ráno mokrou plenu. Ale přes den to zvládá v pohodě, tak doufám, že to časem příjde i přes noc.
Colleta 8513
23.5.2003 13:11:13
Tak se mi to podařilo poslat dvakrát :))
Colleta 8513
23.5.2003 13:10:42
Tak se mi to podařilo poslat dvakrát :))
Colleta 8513
23.5.2003 13:10:04
Naší Míše byli v prosinci dva a od vánoc je bez plín. Prostě jsme to riskli a zkusili ji dát spát bez plínky a vyšlo to. V noci se někdy vzbudí na nočník, někdy vydrží do rána. Za tu dobu se počurala jednou. A to před spaním vypije celou flašku.
Zatím ahoj
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 93  [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.