| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2000

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 156  [Dalších 96 >>]
Kristýna+Robík 865
1.10.2005 23:43:25
Ahoj Milado,
tak jsem tady, když jsi mě tak pěkně vyhmátla v ostatních diskusích :-)
Zdravím všechny majitelky skoro pětiletých šikulů!!!

Hlášení ohledně syna: Robík je velmi čilý klučina, chodí rád do školky (teď již třetím rokem - povýšil do oddělení B, kde již jedí příborem,zkrátka mazák - však to znáte..)Chodí na plavání, teď od září už je ve skupině větších poloplavců, kteří jsou v bazénu sami a maminky jen koukají ze břehu. Jsem na jednu stranu ráda, že je to další krok k samostatnosti a na druhou je mi líto, že už nechodím do vody s ním. Když jsem šla poprvé oblečená skrz sprchy, připadalo mi to takový úchylný.
Kromě toho jsme začali navštěvovat taneční přípravku školy irského tance - Výzva pro majitelky chlapečků!!!: chodí tam skoro samé holky a s kýmpak asi budou jednou tancovat, když se všichni kluci budou věnovat jen fotbalu, co? Není to žádný balet, ale rytmická záležitost hodná mladých panošů.
Otázka dne: "Maminko, chodí v chudých zemích taky Ježíšek?" - zkrátka řešíme globální probémy a není to vždy jednoduché.

Hlášení, co se týče mne: věčný student. V červnu jsem dokončila na VOŠ sociální práci a v pondělí nastupuji do třeťáku na humanitní studia UK, za měsíc mám dělat soubornou zkoušku z filosofie - takže sem na Rodinu nakukuji ve chvílích totálního přesycení ze jsoucnosti jsoucna a původní syntetické jednoty apercepce.
Howgh

P.S. Slibuji, že se sem občas mrknu.


Mili+5 20018
11.9.2005 17:14:18
Jsem na této diskusi nová, všechny zdravím a napíšu pár vět o nás. Máme ¨tři kluky(1988.1994,2000)a půlroční holčičku.4letý Vašík právě začal chodit do školky. Jsem s malou doma, ale zdálo se mi , že to pro něj bude lepší, že potřebuje vrstevníky a nové podněty, než má doma s mámou. Zatím se mu tam líbí a zdá se, že se i více naučí. Když byl menší, tak se mnou doma maloval, zpíval apod. V poslední době už moc nechtěl. Ve školce s dětmi ho to víc baví. Za tu chvíli, co tam chodí, se naučil víc než doma za čtvrt roku. Na druhou stranu ráno občas brečí, že do školky nechce, tak nevím, jestli ho nutit. Ale když pro něj po o. přijdu, tak tvrdí, že se mu líbilo. Máte někdo podobnou zkušenost?
Jíťa+ 2 děti 19784
7.1.2005 17:24:25
????
Marika Kovaříková
  • 
6.12.2004 14:38:39
Hledám spolehlivé a komunikativní maminky na MD na brigádu pro občanské sdružení CPK (centrum přípravy koní pro hiporehabilitaci), které kupuje a financuje výcvik koní pro hiporehabilitaci. Toto sdružení po 3 až 4 letech výcviku, zdarma darovává koně do dětských hiporehabilitačních a sociálních zařízení. Jedné se o pomoc při pořádání veřejné sbírky.Pracovní doba samozřejmě záleží na Vašich možnostech. Máme více druhů aktivit, jistě si vyberete tu, která vám bude vyhovovat. Dobré platové podmínky
Pokud máte zájem, ozvěte se mi na tel. č.777572796 nebo (608210052) a dohodneme si schůzku.
Nebo pošlete e-mail na kovarikova.cpk@seznam.cz
S pozdravem Marika Kovaříková
Jíťa+ 2 děti 19784
2.12.2004 22:28:49
Ahoj, docela mě mrzí, že sem do diskuse těch našich 4letých dítek nepřijdou také maminky se kterými jsem prožívala tady na Rodince první těhotenství. Zajímalo by mě jak se mají zda chodí do práce nebo se věnují dalším dítkům.
Já už si teď užívám nechození do práce ( zatím se mi tedy rozhodně nestýská ) a za 8 týdnů už budu mít úplně jiné starosti.
Vůbec se Ti,Peturo, nedivím, že malou nedáváš do školky když jsi s mimčem doma. Já kdybych neměla kamarádku, která mi ji tam často ráno vozí (máme to 10km)tak bych si to také nekomplikovala. Stačí, že jí musím ráno budit, sice v 7,15 což je pohodička, ale klidně bych si teď už vychutnávala vstávání v osm, když za pár týdnů už toho moc zase nenaspím. Na druhou stranu ten dětský kolektiv malé hodně prospívá a to co jí naučí a zažije ve školce to jí já sama těžko dám. Teď už se těšíme na vánoční besídku...
petura 20913
3.9.2004 22:45:07
ahoj Jíťo máš holčínu 7.11 a čekáš druhé. Já mám holčinu 12.11.00 a 15.6.04 se nám narodil chlapeček. Lukášek je taková naše "malá nehoda" a tak jsem loni v létě plánovala nástup do zaměstnání. Ale protože do toho stávajícího jsem se vrátit nechtěla, hledala jsem jinde ale už jsem najít nestihla. Dceru jsem přihlásila do školky s tím že jí vlastně ještě nebyly 3 roky. Ve školce mi řekli, že může nastoupit hned jak nastoupím do zaměst. nebo až po třetích narozeninách. Na tříleté preventivce mi p.doktorka doporučila abych se školkou nepospíchala právě kvůli časté nemocnosti. Řekla jsem si že tedy půjde letos v září ale teď jsem si to opět rozmyslela. Přijde mi najednou náročné někdy v 7 ráno oblékat dvě děcka, běžet do školky a pak zas domů. Navíc Kačka trochu déle spí a musela bych jí budit a to mi přijde zbytečné. Aby byla trochu v dětském kolektivu přihlásila jsem jí na kroužky do DDM. Tak se uvidí kdy vlastně do tý školky konečně dojde :-))) Hezký večer Petra
Jíťa+ 2 děti 19784
23.7.2004 15:09:03
Ahoj. Tak se taky hlásím - mám treperendu narozenou 7.11.00. Teď čekám druhé dítko takže jsem v práci polevila asi tak o 50% a 30% způsobuje letní sezóna a těch zbylých 20% pracuji :-))Teprve až teď mi dochází jak se mnou ta práce do které jsem loni v říjnu nastoupila zacloumala. Malá chodí od září do školky, vzali jí jen proto že byla šikulka a já se chtěla vrátit do práce. Září jsme školku nacvičovali - byly to nervy a hlavně už v té době mi mělo dojít, že to tak lehké s plným úvazkem nebude. Malá totiž se školkou začala marodit, vcelku banálně, ale na chození do školky to nebylo. Za první 4 měsíce nachodila asi tak měsíc. Pak jsme jí dokonce naordinovali 2 měsíce bez školky, ale moc to nepomohlo. Zatím nebyl žádný měsíc, který by odchodila v kuse. A teď to za co mě asi většina z Vás odsoudí, protože to nepochopí. Nebyla jsem to já kdo s ní zůstával doma. Měla jsem v práci rozjetý projekt a nejsem typ co od toho dokáže utéct. Manžel pracuje doma a tak si k tomu přibral i péči o malou ( resp. o její zábavu, neboť já jim večer navařila, naklidila.. ). Po čtyřech měsících jsem si požádala o zkrácený úvazek což řešilo alespoň to, že když chodila do školky tak jsem jí mohla alespoň vyzvedávat ( jinak tím, že dojíždím nezvládám skloubit svou pracovní dobu s provozem školky). Okolnostmi jsem byla přinucena se zase vrátit na plný úvazek, ale tím také padlo moje rozhodnutí pořídit si druhé dítko, protože si nedělám iluze o tom, že s podzimem nepřijdou zase nemoci a už nechci mít ty výčitky, že s ní nemohu být. A skloubit kvalitní práci s malým často nemocným dítkem bez pomoci druhých opravdu nejde!! A to druhé mimčo je také satisfakce mému úžasnému manželovi za ten náročný poslední rok. Jen se bojím kdy se mi zase začně stýskat po práci....
Tak jsem se vypovídala, přestože jsem jen chtěla říct, že malá si na školku za ten přerušovaný rok náramně zvykla, chodí občas i přes léto a vůbec si nemůžeme stěžovat. Ale určitě záleží na povaze dítete a hlavně na přístupu učitelek a prostředí. Takže až půjdou po létě Vaše ratolesti do školky připravte se na "nejhorší" - pláči a nemocem alespoň zezačátku neujde snad žádné dítko, ale pak to stojí za to když vidíte jak samostatná, kamarádská osobnost se Vám každý den ze školky vrací a Vy máte prostor i pro svou realizaci.
Nany 8598
15.2.2004 22:19:19
Holky díky jste moc hodné :o) Ale zítra proběhnu u nás ty knihy a uvidím, kdyby něco tak se ozvu.
Milado, bohužel na tom Modrém slonovi naše město jaksi vůbec nefiguruje :o) Ale zasílají na dobírku - mno ,je lepší si asi nohy uběhat, ale budu to mít bez poštovného - zdá se mi, že by to totiž možná bylo víc, než celá Motanice :o))


jarmila,davídek, tomášek 13922
15.2.2004 20:05:16
Ahoj Nany, u nás v knihkupectví mají ještě jednu Motanici, tak jestli bys ji nemohla sehnat, mohla bych Ti ji poslat. Paní z knihkupectví říkala, že už ji nebude objednávat, protože to nikdo nekupuje-lidi to neznají. (bydlíme ve Frýdlantě v Čechách). Jinak jsem slyšela,že Motanice je kvalitnější než Pikolíno. A knihy od Svojtka kupujeme taky, jsou supr. Zdravím Jarmila
Nany 8598
14.2.2004 13:28:58
Moc hezké knížky pro děti má i nakladatelství SVOJTKA - www.svojtka.cz. Hlavně mají super tvrdé a skoro nezničitelné obaly :o)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 156  [Dalších 96 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.