Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ropucha + 2 | 120300 |
14.5.2022 10:51:49
Kat, předpokládáš snad, že vkládám odkaz na text, jehož obsah mi není znám?
|
sovice | 18997 |
14.5.2022 10:50:27
libiku,
nepochybuji, že Dominik Duka věří v Boha, a jsem přesvědčena, že Bůh D. Duku zná a zná se k němu a rozumí mu a chápe ho lépe, než je v mých možnostech (a, přiznávám, než jsem já ochotna). Za D. Dukou je bezpochyby kus dobrého života, dobré práce. Jenže podle mě z toho nijak nevyplývá nutnost přehlížet to, co dělá špatně. A položila jsi dost zásadní otázku, kam až může křesťanství dojít, aby se zalíbilo a nepopřelo sebe sama... No, já po arcibiskupovi opravdu nechci, aby se radostně přidal k akci postinor. Ráda bych ale, aby nepomíjel například (křesťanský) apel na nenakládání břemen druhým. Ráda bych, aby rozjel nebo podpořil pomoc třeba pro Ukrajinky, které potratovou pilulku neměly a teď řeší nikoliv do jisté míry hypotetické těhotenství (u postinoru nevíš a nedozvíš se, jestli bylo vajíčko oplodněno), ale těhotenství potvrzené. Myslím, že v takto extrémní situaci není apel proti potratům to první, co je třeba. Spíš pomoc - těm, co se rozhodnou takto počaté dítě porodit (nebo - pragmaticky - se jim nepodaří potratit). Pomoc těm dětem - protože ty si taky ponesou do života obrovskou zátěž. Zpět k tomu, kam křesťanství může zajít... Já bych ráda, kdyby křesťanství v prvé řadě ukazovalo, čím je, co nabízí, co může evangelium přinést každému člověku. Ježíšův důraz na službu oproti soudu. Morální učení je sice neodmyslitelné, ale až druhotné. Křesťanství přece není v prvé řadě strážcem morálky společnosti. Může (a mělo by být, imo) zdrojem etiky, ale to jde jen tehdy, pokud má důvěru. A důvěra se získává opravdovým zájmem, ochotou pomáhat... |
K_at | 121378 |
14.5.2022 10:48:35
Ropucho a přečetla jsi si některé ty názory?
|
Ropucha + 2 | 120300 |
14.5.2022 10:45:35
Kat, no ony signály se jednak vysílají, jednak přijímají, a mezi tím ještě leží otázka porozumění a pochopení.
|
K_at | 121378 |
14.5.2022 10:41:40
Ropucho, no to ti vadit může. Já když budu jemná a citlivá, ale ve třídě budu netaktní a budu se divně vyjadřovat směrem k rodičům i dětem, bude někoho zajímat, že u kafe doma jsem jemnost sama?! Ne. Naprosto nechápu. Je to jeho PRÁCE A ZODPOVĚDNOST, jaký signál jako český vrchní zástupce a reprezentant části církve vysílá směrem ven.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
14.5.2022 10:40:52
"Je to člověk tolerantní, mírný, vlídný, vstřícný
aha, a vůbec se nezměnil bohužel, spousta lidí se s věkem mění, a nebo tomu špatně rozumím a jeho tolerance, mírnost, vlídnost a vstřícnost není pro všechny, ale jen pro zrůdy vojáky, ženy totiž nemají práva, jsou určeny k rození dětí a je jedno, jak k těhotenství došlo |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
14.5.2022 10:36:43
Nezpochybňuju Dukovu víru v Boha, ale zpochybňuju Dukův zdravý úsudek na téma znásilnění
|
Ropucha + 2 | 120300 |
14.5.2022 10:36:11
Kat:
"Je to člověk tolerantní, mírný, vlídný, vstřícný." V.Havel (o Dukovi) Co kriticky soudí o Dukovi další osobnosti, které jeho osobu a činnost opravdu znaly, třeba zde: https://nazory.aktualne.cz/duka-anketa/r~d7fd742072c611ec966d0cc47ab5f122/ Znovu opakuji, že nemíním dělat Dukovi obhájce, jen mě asi podobně jako Libika mírně irituje klišovitá povrchnost, s níž mi připadá, že je zhusta kritizován. |
K_at | 121378 |
14.5.2022 10:27:59
Libiku, najdi si výkladový slovník.
|
libik | 142094 |
14.5.2022 10:22:02
Kat, prosim tě , pokora, to je takové hezké sluvko od p, co si myslíš, že to znamená?
Nedělám si z tebe legraci, v čem spočívá pokora učitelky, účetní, prodavačky, tramvajačky, arcibiskupa a dalších oblíbených povolání. Co je to pokora člověka? Ty jsi třeba pokorná? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.