| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 57393  [Dalších 57153 >>]
K_at 121378
30.12.2023 11:12:54
Jerry, myslím, že to nebudou narcisove. Ony tvrdě naráží jakmile vlezou do školky a školy. Spíš budou mít špatnou frustrační toleranci. A budou hodně ztracené. Někdy se stane, že takové dítě radostně (po pár nárazech) vpluje do pravidel a režimu. A rodič se hrozně diví, a hledá nějaký problém. Jenže ten není, dítě je 9svobozeno od neomezené nadvlády a rozhodování. A funguje. Ale musí to pro ně být hrozný konflikt a náraz.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
30.12.2023 11:07:36
"udivili reakce, že někteří obhahují styk toxickým ubližujícím prarodičem"

ono nejde o obhajování toho prarodiče, jako spíš o vysvětlování a možná obhajobu toho rodiče... že není pro něj snadné se odstřihnout od toxického rodiče... Že musí nějak porovnat jak z toho ven... A jestli jde o jednotlivé excesy, kterým se dá nějak zabránit (kratším kontaktem) nebo ani to ne... Ono nejde obvykle o jednoho pra/rodiče agresora, ale často je ve hře ještě druhý pra/rodič, "nevinný" nebo zbytek rodiny...
Jerry G. 159407
30.12.2023 11:06:37
já mám dojem, že přibývá dětí tzv.tyranych láskou. Moje označení pro opičí lásku. Rodič/e si dítě hýčkají jako krále. Ve všem. Nárokují si i podobný přístup na okolí, v širší rodině, ve škole, na kroužcích. Dítě s rodiči zachází jako s onucemi a zároveň se plácá bezmocně v těch pravidlech okolní společnosti. Hrozný.

Kat, to je jak s prirucky, `Vychova narcise snadno a rychle´. ~:(
V dospelosti budou tyhle deti, si stale neco narokavat, nebudou umet zachazet s emocemi, s nulovou frustracni toleranci, bez empatie a stastny nebudou..~:(
Jerry G. 159407
30.12.2023 11:00:57
Tatramelko,

asi se reknes, ze se mi to lehce mluvi. Ale nepomohlo by ti si rict, ze ty toxticke vztahy prenasis i na deti. Sice jim rikas, ze babicka se nechova hezky, ale ony se hlavne uci prikladem. ´Maminka si to necha libit, tak je to asi normalni.`
K_at 121378
30.12.2023 10:59:20
Yuki, já mám dojem, že přibývá dětí tzv.tyranych láskou. Moje označení pro opičí lásku. Rodič/e si dítě hýčkají jako krále. Ve všem. Nárokují si i podobný přístup na okolí, v širší rodině, ve škole, na kroužcích. Dítě s rodiči zachází jako s onucemi a zároveň se plácá bezmocně v těch pravidlech okolní společnosti. Hrozný.
Tatramelka+3 66284
30.12.2023 10:52:53
Tinity, ~R^. Cítím to úplně stejně, leč jsem to nikdy nezvládla dotáhnout ~f~.
Yuki 00,03,07 49504
30.12.2023 10:50:27
dost mě děsí, kolik z nás má nějakou blbou zkušenost s maminkou

samozřejmě to muselo začít v dětství, jen si toho člověk nevšímal, manipulace musela probíhat už tenkrát, určitě to nevzniklo z ničeho v dospělosti

kolik dětí v takových vztazích žije, a kolik lidí v okolí jim to věří?
mám ve škole důvodný podezření na domácí týrání, třídní učitelka to řešit nijak nechce, protože maminka toho dítěte vypadá velice snaživě, je vstřícná, k dítěti se chová hezky

bohužel, to manipulátoři dělají

a nezkušený okolí si toho nevšímá

vlad. 38059
30.12.2023 10:49:56
"kdyby nějaký můj příbuzný zbil moje dítě tak, že by mu tekla krev, tak bych se teda zřejmě odebrala na policii. Přece nebudu krýt pachatele (nejspíš) trestného činu, ještě vůči dítěti? To se přece nedá omluvit"

Muumi, to máš pravdu...kdyby to udělal kdokoli cizí, rodiče to budou řešit, u příbuzného "to nějak projde", násilí je v rodinách pořád tolerováno. A jak psala Tinity, styk s takovým příbuzným dítěti nic nedá, naopak.
Yuki 00,03,07 49504
30.12.2023 10:46:47
Čumčo, je po Vánocích, návštěvu mám za sebou, komunikace teď nějak probíhá, takže na otázky není vhodná doba, vracet se k tomu nebudu

až/jestli se to znovu zopakuje, budu se rozhodovat zase podle své momentální situace, jak budu reagovat

ono je blbý, že člověk neví, jestli to nemluvení je teď toto jeho odpoledne, což nemá smysl si ani všímat, nebo z toho bude půl roku,
asi by mohlo mít smysl třeba po týdnu se zeptat, jestli se mnou nemluví, nebo předstírat, že jsem si nevšimla a prolomit to, ale otázka je, jestli to v té chvíli člověk chce udělat
Po měsíci už nechce,
Tinity 69200
30.12.2023 10:42:54
Vlad, ano. V mých botách okolí nechodí. Teď dočítám a trochu mne udivili reakce, že někteří obhahují styk toxickým ubližujícím prarodičem. Se svou matkou jsem si opravdu "užila" a dala jí šanci být babičkou, což dopadlo špatně... . Mé děti vedu, že rodina je místo, kde se lidé mají rádi a vědomě si neubližují a nezraňují. Místo kam se mohou vždy uchýlit a budou přijati, ne, že je ještě někdo dorazí a bodne jim obrazně kudlu do zad, bude je manipulovat, intrikovat, ponižovat ... . Děti učím, že obezřetní musí být vůči cizím. Moje matka mi do života dala zkušenost, že musím se mít velmi na pozoru před ní, a to je zkušenost, kterou tedy nechci replikovat pro další generace. Styk s takovou "babičkou" jim absolutně nic nedá, jen ona by měla pocit, že i když bude ubližovat, stejně k ní budou vnoučata jezdit a ona bude obrazně vždy na koni. Za mne ne. Na dědictví kašlu a pokud už nejsem vyděděna, tak bych cokoliv odmítla. Tak a teď zase vyběhnu ven do přírody, hezké dny všem !
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 57393  [Dalších 57153 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.