| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Hygiena a dětská kosmetika

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 4880  [Dalších 4650 >>]
Žžena 83005
6.9.2014 12:41:50
Divá Báro,
s tou vazelínou bych teda moc neoperovala. Vazelína je čistě ropný produkt, její vstřebání do pokožky je malé, v podstatě inertní materiál, ze kterého si kůže nic nevezme. Pozitivní efekt taky není žádný suprový, vazelina se používá spíš ze setrvačnosti, než že by měla opravdové léčebné účinky na kůži.
fisperanda 60761
6.9.2014 12:34:04
Já vím, já jsem tě jenom doplnila :-)
Žžena 83005
6.9.2014 12:30:02
O přehánění jsem nepsala. Naopak.
fisperanda 60761
6.9.2014 12:28:54
S olejama bych to nepřeháněla, oni paradoxně dost vysušují.
Žžena 83005
6.9.2014 12:28:28
Jo myslím, že je to důležitý, nekoupat mimino každý den, ale myslím, že to je dneska už skoro proti proudu. Novorozenec nefárá do dolu, aby ho bylo nutno drhnout denně bublinkama, čím míň se koupe, tím líp (a ne, nesmrdí pak). Ale hodně lidí to má jako každovečerní rituál před uspáváním (neboli pravidelné vysoušení pokožky mimina a následné plácání chemie).
Žžena 83005
6.9.2014 12:25:21
Miminka se po nerození loupají běžně. Náš syn se loupal první tři týdny. To ale neznamená, že by byla nějaká extra kosmetika potřeba. To je prostě přirozenej proces, maximálně můžeš použít nějakej olejík.
Žžena 83005
6.9.2014 12:24:10
Weleda je ok (narozdíl od Hippu a spol.).
Nejlepší je to nepřehánět s žádnou kosmetikou. Mýdlo není nutný, stačí voda, krémy nepatlat "pro ovonění miminka a vlastní dobrej pocit", je to zbytečnost. Nějakej olejík pro promazání v případě suché kůže, a krém na opruzeniny. Konec zvonec. Kůže člověka je udělaná tak, aby zdravě fungovala bez nutnosti plácání kosmetiky, pokud ji teda nevysušujeme přehnaným mytím a neničíme plácáním chemie.
withep 93862
6.9.2014 12:23:36
Podle mého názoru mimino vůbec žádnou kosmetiku nepotřebuje. Úplně mu stačí voda. Pokud má suchou pleť, mázla bych ho třeba mandlovým olejem v biokvalitě.

Jo, na první dítě jsem něco měla, nějaký koupací olej či gel, nějaké mazání na pokožku a taky na zadek. Ale s dalšími dětmi se to ukázalo jako zbytečné. Když se tu a tam mihla opruzenina (málokdy - látkovky, přebalujeme hned), mázla jsem to Sudocreamem. Dítě má 18 měsíců a doteď mám skoro plné dvě takové ty malilinkaté vzorkové krabičky z reklamního novorozeneckého boxu.
Vínečko 13944
6.9.2014 11:59:10
Třeba naše druhá dcera se narodila tak vysušená, že se celá loupala. Museli jsme ji od pvního dne promazávat celé tělo, aby jí kůže nepraskala.
Lei 37503
6.9.2014 11:58:59
Weleda krém na opruzeniny se mi osvědčil. Mazala jsem ale u obou dětí jen v případě zarudnutí kůže, nikoli preventivně. Koupala jsem v čisté vodě, potom občas naolejovala (Alverde z DM) nebo mázla bambuckým máslem od Saloos (v zimě tvářičky a nos). Toť ode mne vše. Koupel Weleda jsem dostala od kamarádky, občas jsem ji šplíchla do koupele, přišla mi také fajn, ale to už byly obě trochu starší. Měla jsem to i v porodním plánu, že prosím nekoupat dítě druhý den po narození v Johnson koupeli ~k~. Vůně měsíčkové Weledy je mi příjemná. Co opravdu nemůžu, je ten Hipp, šílně převoněný čímsi, co má být asi vůně miminka, ale mně se z toho dělalo mdlo.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 4880  [Dalších 4650 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.