Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Táni+dvojčátka 7/08 | 38783 |
31.1.2012 13:24:10
Tak já o ambulantním porodu v HK nic nevím, ale jak čtu ty názory tu, tak se divím. Rodila jsem v HK před 3,5 lety a byla jsem naprosto spokojená...rodila jsem dvojčátka císařem, spala jsem...manžel byl u ošetřování miminek, hned mě probudili a okamžitě při převozu ze sálu mi jednoho prcka přikládali k prsu. Rodila jsem ve čtvrtek ráno, v pondělí dopo nás pouštěli a to ještě kluci nebyli na porodní váze, jeden měl 2,17kg...mudr z toho nedělal problém, byli plně kojení. Fakt si HK chválím a příště bych tam rodila taky. Jsem zvědavá na další názory, co si teď přečtu.
|
Ufonka | 62140 |
31.1.2012 13:22:54
Taro,
já tedy v HK nerodila, ale dvakrát jsem rodila v Pce, jednou v Cr. Cr bylo super, ale je to už víc jak4 roky a od té doby se toho prý hodně změnilo. Ale jinak jsem si porod fakt užila, malou mi sice po porodu odnesly, ale byla promodralá (páč se v konečné fázi zasekla s hlavičkou venku a nešla ven), ale byla v pořádku. Vážení a měření proběhlo přímo na sále, nikam pryč malou nenesly, viděla jsem, jak si ji manžel sám popisoval Pak mi ji daly na přisátí a během chvilky ustrojenou v povijanu a už mi ji nevzaly. Ze sálu jsem odkráčela po svých, malou mi vezla sestřička ve vozíku, ale chápala jsem to. Dostala jsem ji hned na pokoj. takže fakt super. Druhý porod v Pce, rok 2010 byl vyvolávaný pro absenci pohybů pár dní zpátky (ale monitory byly ok). Byla jsem 37+5, tak mi rovno píchly vodu a čekalo se. Oxytocin jsem odmítla, tak mi ho nedaly. Dohodly jsem se, že si ho nechám píchnout v případě potřeby při obtížích miminka. Nakonec jsem si nechala píchnout, ale vpodstatě mi vůbec nekapal. Sestrám jsem nic neřekla Odmítla jsem přítomnost mediků na sále, byť jsem podepisovala papíry, že tam někdo může přijít. Ale o medicích jako takových se tam nic nepsalo (měla jsem je u prvního porodu a díky tomu mě dr nastříhla a prováděla ukázkové sešití...). Ani s tím neměly problém. Po porodu mi sice malou neošetřili na břiše, ale po přestřižení pupeční šňůry mi ji na chvilku na břicho přiložily. Vážení se povedlo až napodruhé, nefungovala jim váha (všechny hodiny šly podle plotu, bylo několik výpadků elektřiny den předem...) Ale úžasné bylo, že než malou ustrojily, tak jsem si požádala dětskou sestřičku, jestli by mi malou mohla nechat u sebe. Nejdříve se zarazila, ale pak mi ji strčila pod košili na prsa, přikryla povijanem, doladily jsme přisátí a ona pak odešla. Takže jsem s malou byla dlouho tělo na tělo, ona přehozená ještě plenou. Pak za mnou sestřička přišla, že paní doktorka by si malou chtěla vyšetřit, tak že si ji odnese. Za chvilku ji vrátila a zbývající dobu jsme byly spolu a s manželem. Ale je to o přístupu personálu. Já byla třetirodička a to sehrálo velkou roli. Po přestěhování na pokoj jsem si pro malou došla, a přestože mi ji ostatní sestsřičky nechtěly vydat, tak ta moje mi ji dala s tím, že už je to mé třetí miminko a vím, co mám dělat. a malou jsem si odvezla. Mohla jsem si ji chovat kdykoli a mít ji v posteli. To samozřejmě mohly i ostatní maminky! Já měla jasno, že s malou chci být, co to půjde, a vstřícný personál, jak lékařku, tak PA, tak dětskou sestřičku. O ambulantním porodu uvažoval před 4 lety můj bratr víc nežli švagrová. Rodili v Jičíně a tak trochu si to tam brácha zjišťoval. |
MajdulkaF | 11941 |
31.1.2012 13:18:07
Jestli jsi z Hradce, nechceš si zkusit dojet do Vrchlabí? Takhle jsem to řešila dvakrát já, protože už jen z představy fakultní porodnice mi bylo dost ouvej...
|
Jane Doe | 104691 |
31.1.2012 12:28:23
Když jsem chtěla odejít třetí den, tak řekli, že na reverz pustí mě, ale ne dítě, jediný důvod, proč ho nechtěli pustit, byl ten, že ještě nezačalo přibírat - veliké mimino nad čtyři kila, žádný nedonošenec Jo, na sále chtějí, aby to bylo šup šup, řvou, ať tlačíte, i když nemáte kontrakci, a pak na pokoji drží i šest dní kvůli pitomosti a nejsem jediná, kdo to zažil..
|
Tara_hk | 125745 |
31.1.2012 11:58:46
Tak fabrika na děti to nepochybně je, to mi potvrdil i jeden z tamních porodníků, jinak kamarád kamaráda, takže info bylo v hodně otevřené diskusi - řekl mi, že porody se tam běžně urychlují pouze z kapacitních důvodů. Což teda byla informace, kterou jsem rozdýchávala několik dní ;-) Ale právě jsem si říkala, že kdybych s tou svojí PA zůstala doma až do poslední chvíle, tak už by neměli urychlovat co a když bych pak zase hnedka vzala kramle, tak by se ani potom nestihlo nic pokazit ;-) Idea by se dala shrnout do věty "my tady vlastně ani nejsme" Což by vzhledem k tomu, kolik žen tam mají na starosti, mohlo i klapnout... Možná ;-)
Hodně sázím na to, že ta moje PA to tam zná, takže se na ni spoléhám, že tyhle negativní tendence bude schopná odfiltrovat |
kreditka | 85904 |
31.1.2012 11:49:28
Jinak švagrová co v Hradci ve špitále makala říkala tamnější porodnici "Fabrika na děti" sestřenice, která tam rodila mi v tom co mi vyprávěla tuto skutečnost jen potvrdila. Jedinou výhodou je tam neonatologie...
|
kreditka | 85904 |
31.1.2012 11:46:33
No vzhledem k tomu že v HK je vzácností že ti dají dítě aspoň po porodu na břicho mi přijde ambulantní porod tam jako scifi.... zkusila bych Ústí nad Orlicí tam jsou takoví "alternativnější"
|
Tara_hk | 125745 |
31.1.2012 11:23:28
Tak víš co, člověk je tak nějak nasměrovaný z těch instrukcí, jak je lepší si to v nemonici domluvit jak na porodním, tak hlavně s neonatologem a jak by to pak mělo být docela v klidu, což mi přišlo takové docela rozumné, aby se obě strany nachystaly, když to zatím přece jenom ještě není úplně běžný postup. Ale teď mi začíná připadat, že by to taky lehce mohlo být v duchu "kdo se moc ptá, moc se dozví" ;-)
Tak mě právě zajímalo, jestli tam už někdo tuhle cestičku třeba neprošlapal |
Šešule | 94264 |
31.1.2012 11:00:22
Pokud budete oba zdraví, držet vás tam nemůžou, ať mají na stránkách napsaný cokoli. A reverz je při propouštění pojistka pro ně, ne pro tebe.
|
Tara_hk | 125745 |
31.1.2012 10:50:11
Tak porod v Neratovicích s Věrou Novákovou byl při prvním těhotenství moje vysněná varianta, ale nakonec vzhledem k tomu, jak je to od nás daleko, tak se to ukázalo jako nereálné, bohužel :-( A jelikož podruhé se dá předpokládat, že by to asi bylo ještě o něco rychlejší, tak bychom asi opravdu nedojeli...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.