| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Ambulantní porod

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 1433  [Dalších 1113 >>]
.kili. 125672
11.9.2012 8:48:23
" v Británii, kde je ambulantní porod běžný"

běžný znamená co ? kolik procent (cca) dětí se v Britanii rodí ambulantně ?
kolik novorozeňat v Britanii je rehospitalisováno ? Kolik procent (cca) z ambulantně porozených je záhy (do 7 dnů) hospitalisováno ?
.kili. 125672
11.9.2012 8:41:32
"Asi ale PA nezastoupí pediatra."

to jistě ne, ani éediatra ani praktického lékaře pro děti a dorost, to už spíše dětská sestra. Zhodnocení zdrav. stavu bych na PA zcela jistě nenechával.
Harimau 1236
11.9.2012 0:04:25
1. dcera se narodila v porodnici, kde jsme zůstaly 2 dny, pak nás pustili - byl značný nával. Dceru nikdo moc neprohlížel, vizita probíhala stylem:je všechno v pořádku? Ano, fajn...

2. dcera též v porodnici, domů jsme šly za 2,5 hodiny po podepsání příslušných prohlášení. Dětská lékařka tvrdila, že jsme první, kdo po ní chce, aby dítě převzala do péče takto brzy, ale kývla. Druhý den se přišla mrknout, pak my k ní asi po týdnu. Mezitím metabolický screening, který jsme si museli zajistit u jiné lékařky.

3. dcera přišla na svět doma. Naše dětská lékařka se opět divila, že jsme první, kdo chce něco takového, a čerstvého novorozence přijít prohlédnout spíše nechtěla. Domluvili jsme se s jinou lékařkou, že přijde co nejdříve po porodu a později udělá i screening.
V praxi to pak vypadalo následovně: novorozence sledovala porodní asistentka po porodu (v poledne), pak se u nás zastavila k večeru, ráno dětská lékařka, další den PA, následoval screening, pak ještě jednou přišla PA, aby nás pozdravila a poptala se, jak se nám daří. Naše lékařka přebírala malou do péče 7. den, to jsme už byli u ní v ordinaci. Celkově vzato - nejvíce péče (zájmu) se nám dostalo až při domácím porodu...
Epepe 89236
10.9.2012 22:22:19
My jsme za 24 hodin byli kontrolováni jednou ... protože jsme odcházeli. Jinak by si na nás zřejmě nikdo nevzpomněl.
rachomejtle
  • 
10.9.2012 21:46:07
Tak já si teda v porodce neodpočinula. Furt vrzaly dveře, někdo coural sem a tam - nadstandard jsem nezískala, takže dvě další mimina plus dvě maminy. Fakt tam klid nebyl, na rozjezd laktace docela rizikové prostředí. Co já bych dala za odjezd domů hned 12 hodin po porodu. Klídeček doma - manžel by se postaral, takže doma bych v klidu jen spala, jedla, kojila.
Epepe 89236
10.9.2012 21:43:45
Moje pediatra nebyla proti, dokonce mi podepsala, že je ochotná převzít dítě do péče.
Odcházela jsem cca 24 hodin po porodu, dítě bylo vyšetřeno ráno v porodnici, pak večer mojí PA a druhý den odpoledne jsme šli za pediatrou. To už bylo přes 48 hodin po porodu.
Mab 26777
10.9.2012 21:36:54
POrod doma, pediatra mi přijela domů jen jednou a to aby mi napsala potvrzení pro matriku, Pak jsme šli na kontrolu v 6ti týdnech. PA mě a malou zkontrolovala po porodu (včetně poslechu srdce malé dopplerem) a pak druhý den jen mě. Ale moje dr. ví, že tomu rozumím a že na mě je spoleh. Na odběr na metabolický screening jsem zajela do porodnice.
PA není podle mne kompetentní vyšetřovat novorozence. Jistě pokud je vše OK, tak to relativně pozná. Je schopná ohodnotit zda dítě prospívá - většinou rozumí kojení, může doma dítě zvážit atd. Dále PA může rozeznat začínající žloutenku. Ale co neumí a tedy ani nedělá je poslech a pohmat. Tedy těžko odhalí srdeční šelest, apod. Je jasné, že při závažnější srdeční vadě by dítě mělo i další problémy - např. by nebylo tak pěkně celé růžové a tak. Ale rozhodně bych netvrdila, že PA je schopna kontrolovat novorozence na stejné úrovni jako pediatr.
hadako 59450
10.9.2012 21:30:57
Nerodila jsem pravém smyslu slova ambulatně, odcházela jsem až po 12 hodinách /a v jiných případech o něco více/ od porodu. Naše pediatrička viděla dítě druhý den a pak myslím 5. (přesně si nevybavuji), nicméně určitě jsme nechodili denně. I v případě dalších dvou dětí byla naše dr. připravena dítě do péče převzít a Vámi naznačené požadavky nevznášela.
Naposledy jsem odcházela z porodnice druhý den - a to se mi zatím jevilo jako nejlepší řešení. Mám KS Rh negativní takže vždy čekám na zjištění KS dětí (všechny jsou Rh+) a následnou injekci. V případě kdy jsem odcházela po oněch 12 hodinách jsem se musela do porodnice vracet (do 3.dne) právě pro injekci.
danca55 60794
10.9.2012 21:13:10
No tak nějak bych si to představovala, proto mě překvapil tím požadavkem každoden.návštěvy. Už jsem to tu někde psala, pediatra měnit nemůžu, není tu na výběr. A pátrat třeba 50km daleko - to bych si "pomohla".
No nic, když to bude dobře domluvené a nebudeme čekat v čekárně - můžu poslat s dítětem i "jen" manžela, do hodiny (hodiny a půl) se kvůli kojení snad stihne vrátit.
kreditka 85904
10.9.2012 21:10:31
Bylo
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 1433  [Dalších 1113 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.