| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Ambulantní porod

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 1433  [Dalších 1123 >>]
Epepe 89236
11.9.2012 11:54:03
Nebo pod smrčkem. ~6~
jitule+marianka (7/2011) 131470
11.9.2012 11:49:03
Mě je to úplně jedno, ať si každý rodí kde chce, třeba na autobusové zastávce, když mu to tak vyhovuje ~2~
Epepe 89236
11.9.2012 10:58:44
Většina pediatrů navíc nabízí (za příplatek) možnost návštěvy u pacienta doma, takže pokud není ochotný, tak bych se opravdu poohlédla jinde.
Co až pěti, sedmi, dvanáctileté dítě bude mít čtyřicítky horečky? Taky nebude ochotný zajít k vám? Tam už něco nehraje.

Naše lékařka nabízí první návštěvu novorozence doma (ať už po návratu z porodnice, domácím porodu nebo ambulatním porodu) zdarma.
Lenka a zlatíčka 56804
11.9.2012 10:33:13
Taro, můžu se zeptat, jak si dopadla v Hradci s porodem?

První 2 děti jsem rodila v Liberci, ale teď bydlíme v Hradci a moc se mi tu rodit nechce. Do Liberce to nejspíš nestihnem, poslední porod byl celkem rychlý. Další rozumnou možností je jedině Ústí nad Orlicí, tam máme část rodiny a je to relativně blízko. Taky bych ráda ambuporod, případně odchod druhý den po porodu...

Moc děkuji
kreditka 85904
11.9.2012 9:59:42
Dřívější odchod z porodnice jsem chtěla, ale v případě že bych já i dítě byly v pořádku. Zrovna tak dítě jsem chtěla hned k sobě, ale vzhledem k tomu že tu byla možnost že by syn mohl zkolabovat nechala jsem ho do rána v péči zdravotnického personálu, s tím že mi ho donesli jen na krmení. Jo a pro ty kdo by se v tom chtěl šťourat - pod nátlakem jsem nebyla sám lékař respektoval mé právo mít dítě u sebe, ale kdyby se malému něco stalo nikdy bych si to neodpustila, v případě koplapsu dítěte si rozhodně poradí lépe sestra či doktor než já amatér...
Raďulka 16249
11.9.2012 9:40:59
Já být tebou tak pokud není možná změna pediatra, tak bych t zkusila ještě probrat s ním. Nerozumím tomu proč není ochoten přijet na návštěvu k vám? Většina lékařů toto dělá. Ambulantní porod si přece žena neplánuje proto, aby pak lítala každý den s děckem k lékaři.
Já to teda ve vašem případě vidím na promluvu s pediatrem ještě jednou a poptat se proč každý den, že chápete že si třeba není jistý, nemá zkušenosti, ale že vám jako rodičům stačí návštěvy PA, příp. dětské sestry ~;)
Ohledně té zodpovědnosti, tu máte za dítě samozřejmě vy, nikoli lékař. Ale oni si to často myslí, možná je problém zrovna v tomhle.
Rozhodně si udělejte ještě jednu schůzku a zkuste to konstruktivně pořešit.
Na druhou stranu nemáte ho zas tak daleko, asi to lze zvládnout i každodenně, ale copak víš jak na tom budeš po porodu, jak to budeš zvládat? První dny bys měla být s mrnětem zalezlá v posteli a kojit a kojit a kojit. S tím se mi trochu neslučuje ježdění k lékaři, a tedy ani tahaání šestinedělňátek do nákupních center, na návštěvy apod ale to jsem odbočila ~;)

My např. máme pediatru 100km daleko a nedovedu si představit, že bych k ní po porodu měla jezdit denně na kontrolu ~;) Takže až to bude aktuální u nás, bude domluva jiná.
Raďulka 16249
11.9.2012 9:31:34
Chrysantémo ale to se pleteš, PA má kompetence pečovat o matku a dítě jako jednotku po celé šestinedělí, tj. novorozenecké období.
Viz. zákon o nelékařských zdravotnických povoláních. Nebo se mrkni na kteroukoli VŠ, která nabízí studium porodní asistence na profil absolventa. To že to PA v nemocnici nedělají, protože tam jsou na toto dětské sestry je věc druhá.
Záleží na konkrétní PA, na jejich zkušenostech a praxi s nvorozenci. Pokud prvádí poporodní kontroly u svých rodiček již mnoho let, v klidu bych se na ni obrátila s kontrolou dítěte. Pokud si není jsitá co a jak zvládne ohledně dětí, hold bych se poohlídla jinde, dětská sestra, pediatr atd...
.kili. 125672
11.9.2012 8:57:04

" ... (včetbně poslechu srdce malé dopplerem) a pak druhý den jen mě. Ale moje dr. ví, že tomu rozumím"

jak se poslouchá srdce dopplerem ?
.kili. 125672
11.9.2012 8:53:42
ad kreditka :

"Bylo"

I kdyby nebylo, detekce i ve podobě podezření je důležitá zejména pro kritické vroz. srd. vady, kde rozhoduje o šanci na přežití. Stejně tak u některých dalších vad či poruch postnatální adaptace. Pravděpodobnost vady nebo nemoci může být malá, to ale není nic platné tomu, kdo jimi trpí.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 1433  [Dalších 1123 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.