| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Ambulantní porod

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 1433  [Dalších 1173 >>]
.kili. 125672
15.9.2012 18:46:17
"tento postup není správný, bohužel to ovšem neznamená, že nejsou porodnice kde slunění novorozenců je běžně doporučovaný postup terapie na novorozeneckou žloutenku."

Napsala jste své, já jsem se k tomu vyjádřil. Řekl bych, že stačilo.

K citované větě tolik, že skutečně jedno naznamná druhé jak píšete, nicméně podstatou mé repliky je, že slunění novorozenců se nikde nedoporučuje. A poklud tvrdíte, že ano, pak je na Vás to dokázat, jinak je to plk. A je docela možné, že je tu komunikační porucha ve slově slunění, tedy ve smyslu přímého vystavení slunečním paprskům. Jak jsem na jiném místě psal, nepřímé vystavení je možná někde někým (sice jako nikoli významně účinné) doporučováno a napsal jsem k tomu také, že to aspoň neškodí, na rozdíl od skutečného slunění, které by vedlo ke spálenině a nejspíše i k nárůstu bilurubinaemie.

Jahala. 89330
15.9.2012 18:25:07
Kili, máte pravdu můj první příspěvek byl napsán špatně, nicméně vám se podařilo vyčíst to jak jsem to myslela. Ano v tom městě které není ani na mapě i v Brně to na mapě je také, svlékají miminka a jen v plence vystavují slunečnímu svitu. Nicméně zlý úmysl mi přisuzujete zcela špatně já to totiž nedoporučuji nikomu, jen jsem psala, že je to praxe v porodnicích které znám. Kromě toho, že má dcera se narodila jinde a ještě v době kdy nebylo obvyklé mít novorozence u sebe, tam nevím co se s ní dělo, ale určitě nic zlého. Mně osobně přijde nepříjemné a divné nechávat v únoru svlečené miminko i když u okna a u topení v přetopené místnosti a v srpnu mi to přijde vysloveně nebezpečné jako vám. Jsem ochotna připustit, že to nebylo na přímý rozkaz lékaře nebo, že hormony zmítaná rodička lékaře špatně pochopí, a ty zlé PA se zlými úmysly poškodit to nebohé miminko, ale není právě tedy úkolem lékaře aby a toto nevinné novorozeně v porodnici před nimi ubránil? Jak je tedy možné, že přijde na pokoj, tam se sluní tři miminka a on tomu nezabrání, ale naopak to které je již částečně ve stínu posune na slunce.

Jinak já nemusím nic dokazovat, já s Vámi dokonce souhlasím, že tento postup není správný, bohužel to ovšem neznamená, že nejsou porodnice kde slunění novorozenců je běžně doporučovaný postup terapie na novorozeneckou žloutenku.
Nana*81 55322
15.9.2012 11:42:12
zlý úmysl.. ty jsi prostě brouček.
.kili. 125672
15.9.2012 7:50:19
"v kolika porodnicích jste ležel, že víte tak přesně co mně a mé kamarádce řekli lékaři při vizitě? "

Obsah Vašeho příspěvku je zjevným, projevem překrucování obsahu sděleného. Klaka kdejaké nány Vás může těšit, nijak tím ale neubere z nesmyslnosti Vašeho sdělení, kdežto spíše podpoří předpoklad, že nerozumíte smyslu běžných slov a tak ani doporučení, která Vám lékaři sdělili.

Já nevím, co Vám lékaři při visitě řekli, ani jsem nesdělil, že to vím.

Vy jste napsala

" nahřívání za oknem na slunci se dělo v Jahalově, v porodnici před pěti lety v únoru a třemi v srpnu. Kdy rodila kamarádka ještě to chodila kontrolovat sestra, a před 2 lety v Brně taky,"

To je Vaše tvrzení a není na mně, kdežto na Vás, abyste ho Vy dokázala, což ovšem nemůžete, neboť takový nesmysl se stát nemůže a ani nestal v žádném zdrav. zařízení. Pokud pominu nesmyslně uvedené místo, které jako doporučené udáváte, pak zbývá "nahřívání", které nemá v terapií pro hyperbilirubinaemii řádný význam a žádný lékař Vám nic takového bezpochyby nedoporučil. Kdybyste toto slovo zde užívala ve smyslu přímého vystavení slunečním paprskům, bylo by to stejným nesmyslem, nadto s výrazným risikem poškození zdraví novorozeněte. K poznání, že takové rady nejsou udělovány lékaři není třeba objíždět všechny porodnice, ba ani tu, kterou zmiňujete v prapodivném místě, které ani není na mapě.

Sdělování výmyslu jako rady či doporučení pro péči o novorozeně je bezohledně zhůvěřilé a je jedno, zda ve škodolibém úmyslu ublížit nebo z nevědomosti. Pokud se to někdo snaží činit s falešným odkazem na smyšlené lékařské doporučení z Jahalova, Brna nebo od nejlepšího z amerických pediatrů, pak to svědčí spíše pro zlý úmysl, byť zjevnou nevědomostí provázený a v ní i projevený. Záliba v páchání zla má velký půvab pro lidi hloupé, špatné a drzé, kdykoli trest je daleko a na jeho místo nastoupí volnost. Anonymita pocitu volnosti přidává.

Vystavit novorozeně přímým slunečním paprskům je pro ně zásadně špatné a to je mé sdělení těm, kteří by zvažovali činit takovou věc na základě Vašich plků podpořených klakou hloupých nezodpovědných pseudoexpertek.
bohunak 5775
14.9.2012 23:43:57
Jahalo, ty nechapes, ze Kili byl vsude, zil vsude a rodil vsude? A my jsme jen svihle matky, co si vsechno cucame z prstu.~8~
Jahala. 89330
14.9.2012 22:34:05
~t~Bez opory ve skutečnosti~t~ prosím vás v kolika porodnicích jste ležel, že víte tak přesně co mně a mé kamarádce řekli lékaři při vizitě?~t~
Tante Ema 107184
14.9.2012 22:30:51
Můžeš zkusit i jiného doktora, ne?
Naše děckařka má za to, že přirozený porod rovná se vaginální porod :-) a rodit doma je mimo její chápání, ale přesto mi slíbila přijít domarozeně zkontrolovat. Hodně si jí za to vážím.
Teď to vypadá v nejlepším případě na ambuporod, pokud bude všechno v pořádku, "vystačí" mi soukromá PA, která je sama pětinásobná matka, já mám dítě po čtvrté. Děckařka věřím, že přijde a nebo pošle sestru. O denním chození na středisko zatím nebyla řeč a každopádně ho neplánuju, mj. i proto, že se mimino narodí v zimě.
Pokud se stane a bude potřebovat denní lékařský dohled, zůstanu s ním radši ve špitále.
Ale co jsem zažila neonatologickou péči na Bulovce, je lepší se rychle klidit. Oproti Krči a Apolinářské děs-běs. Dealování Nutrilonu a životních pojistek.
Nana*81 55322
14.9.2012 7:21:01
Jahalo je to praxí ve více č. porodnicích, jak u nás, tak vrchlabí. Av žádné porodnici v čr nevládnou svévolně PA, ale lékaři. Pan mimoň si myslel že se dítě dává za okno ven a tím dal dost najevo míru svého mdlého rozumu. To teď mlčky přešel a bude zpochybňovat, co jsme jako matky reálně zažily, neboť to prostě patrně potřebuje k životu.
Nana*81 55322
14.9.2012 7:14:36
Když máš ten dojem, tak to nečiň!

.kili. 125672
14.9.2012 6:40:40
"pokud je to u nás praxe v porodnicích, tak tam to rozhodně doporučují lékaři aspoň teda v té naší ano, na dodržování pak dohlíží sestry na oddělení, ale původně to řeknou lékaři a to dětští. "

není to jedno a to praxe ani v porodnicích ani na porodních či eonatologických stanicích či odděleních nemocnic a tak to ani nedoporučují lékaři. Pokud si myslíte něco jiného, je to Vaše domněnka bez opory ve skutečnmosti. Mám dojem, že více už k této věci vyjadřovat netřeba.
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 1433  [Dalších 1173 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.