Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tante Ema | 107184 |
25.1.2013 21:15:50
O nás se stará paní Vnoučková. Má poradnu každý pátek v A-centru v Karlíně, na jejich stránkách je i na ní kontakt, kdyby ses chtěla objednat. Negarantuju ti, že tě vezme (záleží třeba, jak plno má na tvůj termín atd), ale snad by, pokud ne, mohla nasměrovat dál.
|
matka gréta | 135067 |
25.1.2013 21:11:46
Tante, můžeš mi doporučit nějakou PA, kterou bych mohla kontaktovat?
|
Tante Ema | 107184 |
25.1.2013 21:08:18
Můžeš se také domluvit s nezávislou PA, ta je kvalifikovaná k péči o fyziologického novorozence. Ale pojišťovna ti to nezaplatí a taky samozřejmě PA nebude odhalovat nějaké raritní a těžko rozpoznatelné vrozené vady (pokud už věříš, že je ropoznají v porodnici).
Harcovat s novorozeným děckem po špitálech mi přijde k ničemu. To máš snad lepší zaplatit si soukromý pokoj a tři dny v té porodce vydržet. Jinak nás pustili posledně na reverz za 48 hod, protože potřebovali lůžka, jediné frky se týkaly neodřízlého pupečního pahýlu, přebírání k praktické vůbec nikdo neřešil. Volala jsem jí a šli jsme asi až třetí den doma. Mezitím kontrola PA u nás doma. Tentokrát, pokud do porodmoce půjdu a dítě bude OK,tam přespím asi jen v případě, že se nebudu cítit dobře nebo porodím v noci, bude velký mráz a budou ochotní mi dítě neseparovat. Jinak jdeme domů ze sálu. Mně přijde praktičtější dítě na šestinedělí pokud možno vůbec nevydávat. |
matka gréta | 135067 |
25.1.2013 21:00:31
Vůbec nevím, jestli by nestačila PA? Stačila :) ? Já jsem u předchozích porodů ležela poslušně 4 dny v porodnici a co lze dělat "alternativně" zjišťuju až teď.
|
matka gréta | 135067 |
25.1.2013 20:58:19
Fajn vědět, že tedy takové dětské Dr. existujou. Zkusím se poptat v okolí.
|
Markéta, kluci 11 a 4 |
• |
25.1.2013 20:56:32
Jako že se některé vývojové vady projevují typicky mezi 24 - 72 hodinami po porodu?
Zeptej se holek, co rodily v zahraničí a odcházejí z porodnice po porodu, jak často k nim v prvních třech dnech chodí doktor a co zkoumá. Nestačila by PA? Ale možná je těžší sehnat PA než doktora. |
matka gréta | 135067 |
25.1.2013 20:56:00
Louiso dík. Doufám, že někoho seženu, jinak se "rebelie" konat nebude a zas tam budu zbytečně tvrdnout 4 dny.
|
borovice + 5 | 35110 |
25.1.2013 20:54:54
Kamarádka dneska odcházela z Podolí 24 hodin po porodu, ale je domluvená s pediatrem že za ní zítra zajde na návštěvu domů a udělá taky ten screening na metabolické vady.
|
Tante Ema | 107184 |
25.1.2013 20:54:50
Najdi si jinou doktorku. Naše po ambulantním porodu vezme, i když je to možná trochu ze známosti, má v péči všechny tři moje děti už přes patnáct let a jejídcera zažila neonatologickou péči tam, co asi budu rodit i já.
Oni teď prý dostali nějakou výhružnu nótu od Cabrnchové či co. |
Louisa Z. | 125242 |
25.1.2013 20:52:38
Obávám se, že z porodnice k tomu ochotni nebudou - když jsem sama odcházela na revers 5. den (to, proč mě nutili tam zůstat je na delší vyprávění) a ptala jsem se, zda případně za nimi můžu přijet, kdyby byly nějaké komplikace, tak zkonstatovali, že po odchodu z porodnice je dítě nezajímá. Tak spíš hledat nějakou osvícenou pediatričku. Nestačily by ale kontroly u ní v ordinaci (v nějaké době, kdy tam nejsou nemocné děti)?
Jinak odvaze odejít 2. den z nemocnice tleskám a myslím, že v případě, že nejsou komplikace, tak je to to nejlepší, co se dá pro pohodu matky a dítěte udělat - "bič a pryč". |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.