holkamodroočka | 156337 |
21.3.2024 18:50:30
Bezva, díky moc!
|
vlad. | 38059 |
21.3.2024 17:41:42
https://www.rohlik.cz/chef/24260-langustyny-s-bylinkovym-maslem
třeba takhle Kombinací česnek, sůl, chilli, petržel, bílé víno na cokoli "krevetovitého" nic nezkazíš |
holkamodroočka | 156337 |
21.3.2024 15:44:34
Prosím o návod, jak připravit mražené langustiny. Koupila jsem v Lidlu, ale doma je nikdy nepřipravovala. Už se rozmrazují. Díky za tipy.
|
Anadar | 27930 |
19.3.2024 10:02:54
Mám léta osvědčený recept,říkám mu kváskový chleba pracující ženy.
Večer v zadělávací míse rozkvasím,tj kvásek od minula rozmíchám ve 150 g žitné mouky a přidám tolik vody,aby vznikla hustá kaše. Nechám na lince v kuchyni do rána pracovat. Ráno než jdu do práce odeberu pět vrchovatých lžic rozkvasu do skleničky a uložím do lednice na příště. Do zbytku přidám 120 g pšeničné chlebové,120 g žitné chlebové a 120 g špaldové mouky,sůl,kmín a cca hrnek vody.V robotu krátce vymíchám těsto,které přesunu do ošatky vysypané škrobem.S ošatkou šup do lednice.Počká na mě do večera. Po návratu z práce rozpálím troubu na maximum,v troubě rozpálím litinový nebo skleněný hrnec s víkem a když je hotovo,vyklopím do hrnce těsto.Nařežu povrch,přiklopím víko a peču hodinu,po půl hodině troubu ztlumím na cca 180 st. Hotový chleba je lépe krájet až druhý den k snídani Potřeby-ošatka,silnostěnný hrnec s víkem,mouka žitná,pšeničná,špaldová,chlebové koření,kmín,šikovná sklenička na přechovávání kvásku-nejlepší je celoskleněná malá zavařovačka Kvásek přechovávám jen v množství potřebném na jeden chleba,takže nikdy nesmím zapomenou z rozkvasu odebrat na příště |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
16.3.2024 23:11:03
já jsem našim kupovala remosku, když přestala fungovat stará, a pak nějak zničili tu Dolní nádobu, snad to spadlo nebo co a zkřivila se, tak jsem kupovala pečenku a chválí si ji hodně,
je to o zvyku |
breburda71 | 89004 |
16.3.2024 21:08:36
Tak asi co clovek, to nazor...ale vsichni kolem me si remosku chvali, dala jsem ji tchanovcum a jsou hrozne spokojeni, i kdyz ji puvodne nechteli, ze stejne v tom nebudou varit..
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
16.3.2024 20:30:52
Já měla remosku vyřazenou z armádní výstroje dal mi ji táta, když jsem se odstěhovala na ubytovnu... Bohužel u armády ji používali jako sterilizátor a měla odstraněné okénko a tak jsem k ní nafasovala pokličku
Ale pekla výborně, vystačila jsem si s ní a jednou plotýnkou Jenže teď je nás 5, obvykle vařím tak aby zbylo a 8-10 porcí už je lépe dělat v troubě... A nejlepší kuře je pro mne z trouby pečené na roštu, aby se peklo opravdu ze všech stran a "neplavalo"... |
Okolík | 129526 |
16.3.2024 20:27:20
Máme s okénkem i bez, rozdíl nevidím, péče to stejně ale po těch xdesitkach let je to sklo skoro neprůhledné
|
Alena | 129302 |
16.3.2024 20:08:34
"mne to prijde z remosky stavnatejsi" mne ne, maso se da pect priklopene v troube, odklopit dle potreby, v troube se da vic veci regulovat a dosahnout potrebneho vysledku.
|
Len | 108740 |
16.3.2024 19:54:32
Stare urcite pecou lepe ten chleba, spodek je vic rozpaleny, v teflonovych je proste ten spodek takovy nijaky.
Ja neporovnam, nemam obe. Ale vic mi chutna kure z remosky nez pecene v nadobe v troube. Totez klasicke buchty. Kazdy ma jine chute, nekomu to pripada stejne, jinemu chutna vic z trouby a dalsimu z remosky. Podobne treba nakrajeni peciva nebo zeleniny do ruznych tvaru. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.