| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 14141  [Dalších 14111 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
14.5.2024 11:30:10
To je z Holzmanna ~t~ (vtip)
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
14.5.2024 11:16:06
svíčková z tlačenky by nešla... na svíčkovou je nezbytné hovězí maso a z toho se tlačenka nedělá ~2~
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
14.5.2024 10:12:31
A co teprve svíčková z tlačenky ~t~
Lei 37503
14.5.2024 10:02:11
My mrazíme tlačenky celé, zavřené v tom rukávu. Po rozmrazení je třeba tlačenku znovu povařit a nechat vychladnout, konzistence se vrátí do původní podoby, vyzkoušeno, funguje.

Tlačenku z minulé středy bych na nadcházející víkend neuchovávala. A mražením staré potraviny z ní chutnou/čerstvou stejně udělat nejde...
Stáňa * 7932
14.5.2024 9:32:59
Díky za recept, příští rok to určitě vyzkouším. Z vesnické zabijacky a že zabijacky u manžela v práci vždycky, nějakou tlacenku máme. To budou chlapi doma koukat ~t~
mamoch 107553
14.5.2024 8:52:46
Už teď je stará natož o víkendu. Mrazit se dá, ale čerstvá, teď už bych ji vyhodila, bohužel, a to jentak něco nevyhodím....
Kaipa 98564
14.5.2024 8:28:49
Rose, já jsem z tlačenky jedla něco jako gulášovku a taky mi to chutnalo.
Kaipa 98564
14.5.2024 8:26:09
Stáňo, je to léty ověřené. A máš pravdu, zaváří se ve dvou dnech po hodině. Nic se nerozvaří a tlačenka je fakt moc dobrá.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
14.5.2024 8:25:44
no bramboračka - u nás se do ní často dává masový vývar a maso, takže rozvařená tlačenka je vlastně luxusní vývar, želatina se normálně rozpustí a v polévce pak plavou kousky masa... teda plavou - bramboračka musí být tak hustá, že tam nic neplave, jen drží lžíci ~t~ jo a tlačenku teda nejdřív nakrájím na tenčí plátky, než ji dám do polévky, aby to nebyly velké kusy masa ~:-D no a do tlačenky se ani nedává žádné koření, které by nepatřilo i do bramboračky, takže to ve výsledku hezky ladí ~;)
jo a párkrát jsem z tlačenky vařila i masovou směs k bramborám - něco jako vepřové s mrkví a hráškem - taky dobrý :-)
(když je člověk na rodičáku, nemá moc peněz a dostane od někoho 3 kg tlačenky, tak se sakra snaží to zužitkovat na max ~t~)
Stáňa * 7932
14.5.2024 8:12:31
Zavařit by znamenalo dvakrát za sebou ji varit ve sklenících po poměrně dlouhou dobu. Do toho bych nesla.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 14141  [Dalších 14111 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.