| Stáňa * | 7932 |
|
|
28.9.2025 19:52:09
Apo-leno, myslíš jakože třeba 10 let?
Podle mě se jim do 5 let nemůže nic stát. Předloni jsem likvidovala špajz po tchýni. Byly tam zavařeniny a kompoty staré víc jak 10 let. Zavařeniny chutnaly normálně, kompoty nebyly dobré. Ne že bychom to jedli, ale chtěla jsem to ochutnat. |
| apo-lena | 159305 |
|
28.9.2025 16:49:41
Sklenice myji v myčce na nejvyšší stupeň, víčka vyvařuji.
Nezavařuji jen džemy (otočím na víčko na pět minut a znovu postavím normálně, nechám vychladnout v průvanu). Ostatní zavařuji v elektrickém zavařovacím hrnci. Jablečné přesnídávky tyndalizuji. Kolik let je to bezpečně jedlé? |
| Monika | 123907 |
|
15.9.2025 13:10:09
Asi ti to trochu nakvasilo? Já bych to ochutnala a ne/snědla podle chuti. Možná budeš mít super květákový sekt
![]() |
| ALL | 4469 |
|
|
14.9.2025 15:19:09
Mám otázku. Zavařený květák domácí výroby po otevření perlí. Jinak vzhled ok, u vůně si nejsem jistá, snad přiměřeně nálevu (nevyráběla jsem ho sama, tak nevím, co v něm je), nálev před otevřením čirý, po otevření se mírně zakalil. Samotný květák je tvrdší. Dá se to jíst, nebo radši vyhodit?
|
| Klabe+3 kluci (08,10,15) | 83527 |
|
|
14.7.2025 11:00:14
Kupodivu i nejmladší dítě (nejedlík a výmrza největšího kalibru) jí tyto těstoviny.
Všechny naše děti je milují, je to rychlovka (občas tam hodím i kuřecí maso nebo sušená rajčata) a cukety klidně tři. https://www.albert.cz/recepty/testoviny-s-cuketou-a-citronem/r/a35135 |
| Senedra | 14756 |
|
|
13.7.2025 16:30:21
dávám cuketu k pečené zelenině - co doma najdu - brambory, mrkev, kořenová petržel, celer, dýně Hokaido, cibule... dávám teda na jeden plech cibuli, cuketu a dýni, zbytek na druhý nebo cuketu přidám o něco později. Nakrájím na větší kousky, hodím na plech ) s pečicím papírem), přidám nějaké bylinky, trochu soli, olivový olej, prohrábnu a dám péct tak na 180-200. Jíme to buď samotné nebo jako přílohu. Většinou ještě udělám dip ze zakysanky - zakysanka, sůl, pepř, česnek, pažitka.
|
| Okolík | 129526 |
|
|
13.7.2025 15:47:22
To zní dobře
to vyzkouším |
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
13.7.2025 13:33:30
Na plech dám na pečící papír kolečko cukety, na to kolečko rajčete a na to kolečko mozarely. Udělám si takhle celý plech, posypu bazalkou, osolím a pocakam olivacem. Zapéct. Jsem schopná sníst ten plech sama 😇
|
| apo-lena | 159305 |
|
12.7.2025 20:38:25
All, taky ji nezahušťuji moukou. Není to potřeba.
V podstatě stejně se dělá cuketová polévka (jako řídká koprovka, jen se přidají brambory). Ještě mám ráda cuketovou polévku se zeleným hráškem a bazalkou. |
| Kordélia | 160568 |
|
12.7.2025 17:22:05
Do toho sa minie veľa cukiet, lebo sa nezahusťuje múkou, je hustá kvôli množstvu cukety.
|
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.