Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
neznámá | 91073 |
16.8.2024 21:47:10
Budou to maličké drobky, na sítu téměř nic nezbyde.
Já už mnoho let koukám na toto, tady je to dokonce z cherry rajčat, ale dělá se i z normálních. ALe ještě jsem nezkoušela. https://fresh.iprima.cz/recepty/pecena-polosusena-rajcata-s-tymianem |
Stáňa * | 7932 |
16.8.2024 21:17:36
Mám velkou úrodu mini rajčátek, nestíháme to sníst, mrazák je plný, tak mě napadlo sušení. Nikdy jsem ale rajčata netušila.
Máte s tím někdo zkušenost? |
Jojona | 24583 |
16.8.2024 21:14:53
Neni tak dobra jako mladounka. Treba ti jeste obroste
|
paní Bilbová | 75950 |
16.8.2024 18:48:06
Ahoj, prosím o radu - stříhala jsem teď meduňku (asi pozdě ) a váhám, zda ji mám ještě sušit, když kvete... a zda je možné použít i ta okvětí. Co myslíte?
|
holkamodroočka | 156337 |
14.8.2024 16:56:51
U nás zas byly kožuchy jablka. Na normální jídlo to nebylo, taky jsme to tepelně upravovali.
|
qéčko | 152834 |
14.8.2024 16:23:07
Kožuchy, nějaká zimní hruška, je to hodně starý strom, vůbec netuším odrůdu. Mají hrubou slupku a takovou zvláštní chuť, nevím jak to přesně popsat. Připadají mi na jazyku jakoby "drsný" . Ale na ty křížaly jsou dobrý.
Jako fakt to není složitý, spíš zdlouhavý. Dyť píšu, maximálně jednou do roka . |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
13.8.2024 8:09:04
"Sušíme hruškové křížaly z "kožuchů" které by jinak nikdo nesnědl..."
a to je, prosím, co? a teda nikdy jsem nad hruškovými povidly nepřemýšlela, ale že je to taková "drbačka", by mě ani nenapadlo... kdysi jsem se o ně pokoušela metodou pokus omyl (nadměrná úroda hrušek) a vyšla mi z toho výborná hrušková přesnídávka (teda ne pro děti, přidala jsem rum a koření ) |
holkamodroočka | 156337 |
12.8.2024 22:20:17
Qéčko, díky moc. Já mám doma sušené hrušky, ale nejsou to úplně křížaly ((nejsou vysušené úplně na max). Snad by to s nimi šlo, zkusím to. Nemám mlýnek, tak to rozmixuji. A hrušková povidla jsem ani nevěděla, že existují. Jinak bych je koupila 🙂
|
neznámá | 91073 |
12.8.2024 21:52:14
Prej jednoduchý.
To by mě zajímalo, jak si představuješ složitou věc. |
qéčko | 152834 |
12.8.2024 21:41:42
Holkamodroočka to je otázka na mě? Sušíme hruškové křížaly z "kožuchů" které by jinak nikdo nesnědl... Sušené křížaly se vaří ve vodě tak aby byly ponořené, dolívám vodu po trochách podle potřeby. Když jsou na skus, nechám vychladnout, pomelu na masovém mlínku. Pokud se mi zdá ta směs hodně hustá zředím tím vývarem, ale jen trochu, do hustoty povidel. Ochutím trochou rumu a vanilkovým cukrem a špetkou mletého badyánu, ten tomu dodá tu správnou chuť.
Ono je to v podstatě strašně jednoduchý, ale stačí mi to dělat jednou do roka. Dát kupované hruškové povidla je rozhodně daleko jednodušší, jenže to by mě babička hnala, kdybych to na hody nedělala podle ní . |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.