Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
16.2.2020 10:55:46
Tak tohle mě nikdy nenapadlo. Ani jsem to neslyšela. Ale já buchty nepeču ani nejím, takže žádný diskomfort nepociťuju.
|
Monika | 123907 |
16.2.2020 10:50:39
Já to vím, že by se měly teoreticky buchty obracet, ale nikdy jsme to nedělali. Já navíc nemám ráda to cukrování moučkovým cukrem navrch, u žádného pečiva, kromě vanilkových rohlíčků, kde je to vlastně princip.
Pohled na převrácené buchty se mnou nic nedělá . Chleba pokládám taky "placatým dolů", ale to mi přijde logické, opačně je to nestabilní. Pověry kolem pokládání pečiva ani neznám, kolem chleba (a uctivého zacházení s ním) jo, ale ne zrovna toto o pokládání a hádkách v domě. |
petluše | 39676 |
16.2.2020 10:41:55
Chleba je chleba, ten je samostatná kategorie. Buchty se u nás vždy vyklapely a cukrovaly.
|
darinaa | 155453 |
16.2.2020 10:40:49
Dívali jste se?
Naprosto mne šokoval způsob, jakým "by se měly" tyto buchty podávat, tj. vzhůru nohama. Vyrostla jsem s informací (dobře s předsudkem), že pečivo nesmí nikdy ležet opačně, že je to špatné znamení, že se lidé doma budou hádat. Rozhodně nejsme žádná pověrčivá rodina, ale babička několikrát přiskočila, když se chleba položil opačně, a dnes třeba když vytahuji chleba z tašky a někde ukládám, přijde mi naprosto přirozené, že leží tak, jak se pekl. Při pohledu na obrácené buchty pociťuji obrovský diskomfort. Jak to máte vy? |
Len | 108740 |
30.1.2020 13:54:34
Sugar, diky, zni to dobre, lec mi chybi sablona, takze to asi odlozim na podzim.
Konecne jsem na posledni dil koukla, to patlamatla ovoce bylo strasny, dorty sice s olizanymi prsty, nicmene se inspiruju a neco doma udelam, manzel tenhle typ dortu rad. A vrhnu se na kolace z predminuleho dilu, az teda objednam ten rum |
Sugar+3 | 13203 |
29.1.2020 5:19:53
Len, ten jejich recept na laskonky je zbytecne slozitej a otravnej. Proc proboha bilky do kremu? Co s tema zloutkama potom?
Ja delam laskonky casto, snih se zaslehanym mouckovym cukrem sleham v pare (dlouho - 10-12 minut, to je nejotravnejsi ukon), pak do smesi vmicham namlete orechy (driv jsem dle receptu davala i mouku, ale ted pecu bezlepkovou dietu a absence mouky neni znat). Obcas dam misto orechu kokos, ale rodina vyzaduje orechy. Rozetru pres sablonu na vymasteny pecici papir a susim na 80C horkovzduch cca 2 hodiny. Krem je ze zloutku, taky v pare tech cca 10 minut slehat s mouckovym a vanikovym cukrem a pak zaslehat do zmekleho masla. |
Senedra | 14756 |
26.1.2020 10:26:20
Olizování prstů jsem si nějak nevšimla...
Podívám se ještě jednou, doma nebyl moc klid, neviděla jsem většinu první části, ve které pekli retro ovocné dorty. Laskonky mi nikdy moc nechutnaly, navíc pečení z bílkového sněhu není moje silná stránka. Takže ty asi nevyzkouším. |
Len | 108740 |
26.1.2020 10:22:40
Teprve se budu divat, na laskonky si delam zalusk, ale uvidim, jak slozite to ve skutecnosti je
Olizovani prstu nesnasim a neprovozuju, ale nedelam si iluze, ze to tak maji i ostatni. Jim zasadne doma |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
26.1.2020 9:09:43
Jak se vám to líbilo ? Mě hrozně rozčilovalo jak si neustále olizovali prsty.
Ale dorty měli krásný. |
Analfabeta | 141613 |
14.1.2020 20:00:24
Okoliku, nas cokl driv taky behal na volno a honil zajice. Akorat ze nemel sanci zajice dobehnout. Zajic je rychlej, nemecky ovcak je obranar, na zajice v behu nema ani omylem. Jo, a honil je i v lese, kdyz utekl, taky se chtel jen probehat.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.