| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : LMD a hypoaktivita

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 167  [Dalších 87 >>]
Firenza 130641
28.11.2013 9:28:12
Jdu si povzdechnout : Mám 7mi letého syna. Je hodný, chytrý, ale od malička je "pomalý". Nevím, jak to přesně popsat, ale prostě mu všechno strašně dlouho trvá. Než se oblékne...nají... vyndá svačinu... napíše úkol....osvojí nějakou dovednost... Dokud byl ve školce a byl malý, tak se to nějak vstřebalo, ale ted´v první třídě, jsou již nastavena pravidla tak, aby vypracoval úkol v určitém čase, aby nezdržoval při přesunech, aby vypálil ihned správnou odpověď - když konzultuji s p.uč. prospěch- tak mi řekne: " umí vše, ale je pomalý... " Znám jej, takže vím, že p.uč. má pravdu. Než můj syn otevře sešit nebo pusu - ostatní děcka mají napsány dva řádky. Na slova : "dělej, rychle, honem " reaguje úplným zásekem a je ještě pomalejší..... Někdy mi přijde, že hyperaktivita se u dětí zohledňuje ,pedagogové se tím zabývají ale u problému opačného - "hypoaktivity" ne: Prostě nálepka: " On je takový zpomalený, nestíhá = horší známka " a šlus. Napadlo mě, jestli neexistují nějaké potravinové doplňky, které by pomohli podpořit aktivitu. ( rybí tuk? )..... Tak nějak nevím, jak se k tomu celkově postavit.....díky za názory.
lisien 27912
30.8.2013 21:10:49
Omluva, patří do jiné rubriky.
NN
  • 
20.7.2013 15:31:26
Na tyhle "pedagogy" chce to dát si bacha. Sám mám od dětství to čemu se dnes říká hypoaktivita a poruchu pozornosti. Tenkrát se to ještě nediagnostikovalo a neprožívalo, takže jsem byl pro všechny jen línej a pomalej lempl. Jen díky přístupu pedagogů a rodiny se u mě nadto vyvinula schizoidní porucha osobnosti.

Na druhou stranu se ale našli i skuteční pedagogové, kteří můj potenciál viděli a dokázali mě strkat správným směrem (ač to se mnou vůbec neměli jednoduché), těm dnes vděčím za mnohé a rád na ně vzpomínám.

Hypoaktivita, pokud mohu soudit podle sebe, však neznamená jen zhoršení kvality života, ale přináší s sebou i některé pozitivní efekty. Tyto by možná nebylo od věci u dětí nacházet a rozvíjet. Předně jsem se naučil pracovat nesmírně efektivně - jelikož se k jakékoliv činnosti (i jakémukoliv pohybu) dodnes velmi těžko "dokopávám", naučil jsem se zajistit si obživu na rok jen za několik málo hodin práce. K další práci se však bohužel dokopu až zase za rok, kdy už není z čeho brát a čísla na kontech jsou červená. No co už, alespoň že nemusím vstávat nikam na píchačky, to bych totiž dávno zemřel hlady.

Když byla řeč o té škole, nikdy jsem absolutně nestíhal diktáty - všichni byli na konci a já ani ne v půlce - ale zase - všechno zlé pro něco dobré. Učitelka si toho samozřejmě velmi brzy všimla a dodnes si živě pamatuju, jak mi fascinovaně po nadiktování koukala přes rameno a následně mě před třídou vychválila, že si ten diktát celý slovo od slova pamatuji - hold nic jiného nezbývalo, pokud jsem chtěl alespoň něco napsat. Pomaleji sice nediktovala, ale schválně pak sbírala sešity v takovém pořadí, abych se dostal na řadu až na konec a stihl si svůj diktát dopsat :)

Jsou to takové maličkosti, kterých by jste si milé maminky měly všímat a rozhodně s nimi pracovat.
Evís+3 ks 42663
1.9.2012 22:03:03
No, sláva! Po několika dnech jsem své ztracené téma opět našla. Třikrát hurá!~j~

Mluvila jsem s dětskou doktorkou a ta mi vyšetření spíše doporučila právě kvůli námětům a návodům, jak synovi více pomoci. Tak ho na to vyšetření nejspíš objednám.
Kaja222 116819
31.8.2012 18:30:24
ja si taky myslim, ze to je ADD s hypoaktivitou. Nikoliv ADHD. Dcera ma ciste ADD. V PPP nam dali zpravu z vysetreni kde je pekne popsane co konkretne ji motivuje a naopak co demotivuje a nekolik navrhu jak s ni pracovat. A musim rict, ze nektere veci co psali jsem nevidela (nebo nechtela videt).

naopak si myslim, ze je dobre kdyz ve skole je, ale s POUCENOU ucitelkou, ktera vi jak s takovym ditetem zachazet.

myslim, ze vysetrenim v PPP nic nezkazis. A naopak je mozne, ze ziskas nezaujaty pohled, ktery ti pomuze.
Meta 12497
30.8.2012 9:02:44
Na rozvoj motoriky se mi hodně osvědčila hra na hudební nástroj, v našem případě to byla flétna, ale stejně poslouží cokoliv si vyberete. Jedná se totiž o pravidelné každodenní cvičení.
LenkaMad 56223
30.8.2012 8:49:29
Kluk měl epilepsii, dostal doma velký epizáchvat s bezvědomím, což se mohlo podle mě řešit už dřív, protože EEG měl opravdu strašné, následně se objevily silné migrény, hypotonie, tetanie... Postupem času toho přibývalo, dg se netýkaly přímo ADHD, ale mám prostě pořád výčitky z toho, že jsem si tenkrát to doporučení na neuro nevynutila.
LenkaMad
  • 
30.8.2012 8:34:36
ADHD se sice na žádném vyšetření vpodstatě neukáže, ale asi bych zašla na neurologii pro klid v duši, že je syn v pořádku a zdravý ... Nás tam posílala v synových 4 letech psycholožka z PPP, ale potřebovali jsme doporučení od dětské. Té to ovšem připadalo zbytečné, takže jsme nešli nikde. Přitom kdybychom tenkrát na to neuro šli, mohli jsme si ušetřit spoustu dalších zdravotních patálií, které se časem stejně vyvrbily, přitom už mohly být podchycené od těch 4 let ~7~
Evís+3 ks 42663
30.8.2012 8:29:12
Ne, v DŠ není ze zdr. důvodů. Do školy chodil půl roku. Pochroumali mu tam sebevědomí tak, že se doteď z toho nevyléčil. Byl nejhorší, nejpomalejší, prostě obtížný hmyz~Rv. A to chodil do třídy, kde bylo i s ním 8 žáků ve třídě. Za paní učitelkou jsem dopředu byla a vše jí vysvětlila~d~. Ale domácí škola nám vyhovuje a nechci na tomhle nic měnit, naopak bude přibírat postupně mladší sourozence:-). Kolektivu se samozřejmě nestraní. Chodí ve s dětma z vesnice, pak chodí do lidušky, na tenis a teď chceme přibrat skauta.
Pawlla 106336
30.8.2012 6:55:07
Neznám žádný důvod proč v tomto případě podstupovat vyšetření.~d~
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 167  [Dalších 87 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.