| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : LMD a hypoaktivita

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 167  [Dalších 7 >>]
Elíláma 101194
16.5.2011 12:30:22
Nějaká: přesně tak, stačí málo a děti umí být pěkně krutý, a rodiče je často neinformujou, že každý je jiný, já měla jako malá kostky, které se daly složit v obrázek, 6 obrázků, na jednom byl nějaký asi francouz, na druhém číňan, černoch atd. a mě se strašně líbilo, jak je každý jiný. Máma mi vysvětlovala, když byl někdo jiný, co se stalo, třeba její kolega měl pryč obličej, popáleniny, vypadal na první pohled strašidelně, ale byl to skvělý člověk, máma mi řekla, jak se mu to stalo a už jako malá jsem to brala a dneska mi nedělá problém komunikace a vztah s jinými nebo postiženými lidmi. A že je to těžké, někdo je jiný, tak to probudí zvědavost, civět je blbé, vyhýbat se pohledem taky... a tohle všechno vede k nejistotě co ty, kteří se s tím nehodlají poprat u sebe, že je to jejich problém vnímání jiných ne přímo těch jiných, tak jdou do posměchu, agrese, ignorace... škoda, jaká škoda. Přitom to nikomu ještě nic dobrého nepřineslo ani na jedné straně.
Černá kronika 103775
16.5.2011 12:11:19
No jo, vůbec společnost celkově není moc nastavená k těm, kdo vybočují a to míň nebo víc.... Dcera si zase užila jedním časem jenom proto, že byla ve třídě nejmenší a nejhubenější. Že byla vypiplaná z 1,5 kilogramovýho miminka ty děti nazajímalo, oni viděly jen to, že je jiná. Nebo stačí, když má někdo zrzavý vlasy, to si pamatuju z dětství - zrzavá holka a měla ještě ke všemu zlatý zub, co ta si chudák zkusila. A to teď popisuju jen ty lehký vzhledový odchylky, což potom nějaký těžsí postižení tělesný, duševní, povahový.... Ještě pochopím, když ta reakce je od dětí, tam je to tím, že jim nikdo neřekl, že lidi jsou prostě různý a je třeba je brát, tak jak se narodí a spíš se jim snažit pomoc, ale když jsou takhle necitlivý dospělí, tak to mrzí a bolí. Někdy by stačila lepší informovanost.
Nora
  • 
16.5.2011 12:06:17
Myslím, že s tím nenaděláš nic, mám takového manžela a já jsem druhý opak a je to dost napjaté. Nejspíš nějakou psychologickou pomoc, případně alternativní školu, kde by měli brát trošku ohled na individuální schopnosti a asi u broučka pěstovat sebevědomí, že kvalita jeho jako člověka nesouvisí s rychlostí i když se mu ostatní posmívají. A tobě pevné nervy...
Elíláma 101194
16.5.2011 12:03:24
Venavella: jo, přesně to mi přijde strašně smutný. Předsudky a lidské odsuzování, škodolibost ubližují právě takovýmto dětem, bůhví proč jsou pomalé, málo aktivní, jejich mozek a možná i duše k tomu má důvod. Kdybychom byli všichni jako přes kopírák, ještě bijeme bizony šutrem...
Venavella 41590
16.5.2011 11:53:34
já jsem smířená. Ale možná si neuvědomuješ dopady "pomalosti" - posměch ostatních, nebránil se, když ho děti šikanovaly, protože to nestihl, pořád se na něj čeká... Tyhle děti nemaí sice tolik fyzických úrazů, ale mají hodně úrazů na duši od různých necitlivých a mnohdy neférových poznámek o svém intelektu (vypadají hloupější než jsou), šikovnosti... Trpí v kroužcích - právě proto, že to nikdy nestihnou včas, ve škole...
nehledě k tomu, že ve škole se ti nikdo nebude posmívat, že neumíš počítat, ale budou se ti posmívat, že neumíš kotrmelec.
Všeliskde se píše jak pracovat s hyperaktivními dětmi, ale tohle se dost opomíjí, i když to taky přináší těžké situace
Černá kronika 103775
16.5.2011 11:49:15
Nechci polemizovat,nemám žádnou zkušenost. Jen poznamenám, že nám na kurzu přednášela ostřílená pedagožka s mnohaletou praxí na prvním stupni o hyperaktivitě a hypoaktivitě a povídala, že z jejího pohledu je horší ta hypoaktivita. Hyperaktivita je častější, víc se o ní ví a víc se s ní umí pracovat. Ona sama prý měla ve třídě hypoaktivní dítě a opravdu s tím nešlo nic dělat. Prý maminka povídala, o kolik dříve musí vstávat, aby se dítě vůbec stihlo vypravit přes všechno pomáhání a zjednodušování. Ve škole to dítko prý nemělo problém s učením jako takovým, bylo inteligentní, ale děsně pomalý, než si nalistovalo sešit, vytáhlo pero..., problém u něj byla i svačina, protože než si jí vyndalo z tašky, tak zvonilo. Nakonec prý mělo nějaký čas k sobě asistentku.
Elíláma 101194
16.5.2011 11:47:42
Já vím, že zasahuju do tématu, ale vzpomněla jsem si, jak nás ve filozofii učili o Kantovi něco, že 12 let koukal na kostelní hodiny a pak napsal svoji filozofii, tak tak ~t~~t~~t~ a co ~j~

Možná u vás vaše dítě vychová trpělivost, že i buddhisté budou závidět ~t~

Hodně štěstí na hodné a chápající učitelky!~;((
Alpina 100676
16.5.2011 11:37:51
Co s ním? Nic. Když mu to není dáno, navíc čekáš ty diagnozy, tak co chceš zrychlovat? Jemu to prostě není dané, s tím se smiř. Buď ráda, že je pečlivý, určitě takový bude i ve škole. Co bys radši? Kdyby byl zapomnětlivý, zbrklý, nic si nepamatoval? Co se ti zdá horší? Já mám doma ten druhý případ.
ivka
  • 
16.5.2011 11:32:11
Co konkrétně s vším malým neporadím, ale o dyspraxii vyšla zajímavá knížka, jmenuje se "Nešikovné dítě". Tam jsou i konkrétní rady, jak se s tímhle omezením vypořádat i v praxi.
Venavella 41590
16.5.2011 11:20:32
Aho,
zajímalo by mě jak se vyrovnáváte s pomalostí svých dětí. jak je "zrychlujete"? Mám syna, skoro 6 let a jsem z něj někdy na prášky. Je hodnej,klidnej a neskutečně pomalej. Ve školce máme kliku na skvělý učitelky, který ho chválí, že je pečlivej, ale většinu věcí dělá 2x tak dlouho než všichni ostatní (včetně 4leťáků). Je dyspraktik, zřejmě dysgrafik (diagnozu dostane na konci první třídy). Poraďte mi tipy a triky, prosím.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 167  [Dalších 7 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.