Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Žžena | 83005 |
2.5.2024 17:18:15
Čumčo,
Úplně stejný názorový proud je třeba i v Americe a tam Čunka nemají. Ženy za to prostě můžou všude. Ženy tahají všude za kratší provaz a veřejné mí ění si ještě kopne, že si blbě vybrala. Potkávám to úplně všude. |
karma | 94498 |
2.5.2024 17:16:13
Protože ten samozivitel právě koncentruje tebou vystřižený fenomén " dítě ( rodicovstvi)prostě JE handicap".
Žena zmiňuje, že samozivitel chlap alespoň má vyšší plat apriori ( nerovnost mezd) Kdyby byl rodič , který pečuje, nějakým způsobem zvýhodněn, samozivitel by zlepšil své postavení automaticky.nechci plevelit téma úplně odklonem k problémům samoživitelu, ale dost to souvisí, myslím |
Čumča. | 160024 |
2.5.2024 17:10:10
čunkovina - ten přinesl tenhle názorový proud
|
Vítr z hor | 100046 |
2.5.2024 17:01:44
“ můj prvotní blbý výběr mi nese následky”
To je ono. Proc zrovna tobe, zvlast, kdyz ty se staras o deti? Proc ne tomu otci? Proc ma byt vina zeny, ze si spatne vybrala? |
Čumča. | 160024 |
2.5.2024 17:00:56
Vážný, souhlas, coby dítě samoživitelky z devadesátek (bydlení v nájmu, bez alimentů), naprosto souhlasím
|
Vážný2 | 158667 |
2.5.2024 16:42:40
Tady by měla fungovat terénní pomoc OSPODu a neziskovek placených jako sociální služba. Takových rodin je podle pozorování ze školky více, kde by to pomohlo.
Vždycky se mi Barnevernet nelíbil, ale něco málo v tom je, pokud se děti neodebírají, ale úřad má pravomoci nad rodinou v případě ohrožení dětí. |
Vážný2 | 158667 |
2.5.2024 16:39:42
"Máme moc mírný zákony. Neplatíš na svý děti, půjdeš do basy a tam budeš makat. Nebudeš makat, budeš sedět v díře o vodě a chlebu a vodě. Tak by to mělo být, ale není."
Tohle nefunguje, mám dost kontakty z projektů i jinak s vězeňstvím a práce je za odměnu, vytržení z nudy. Práce pro vězně nění a když je, dostanou hluboko pod minimální mzdu, z čehož si stát strhne střežení, jídlo, léky... Mně se líbí projekt, který jsem někde četl: Ekonomické "zotročení". Prostě matka nahlásí neplatiče na úřad, ten ho vyzve k doplacení a platbě přes úřad + 10% režie. Tentýž úřad může i alimenty stanovit (odvolání k soudu). Úřad předvolá osobu a uloží ji, jaké doklady o svých finančních podmínkách má přinést. Nespolupráce by měla být pokutovaná, správní pokuty by mohly být vymáhány domácím vězením a vězením o víkendu o dovolené apod. Opakovaná nespolupráce trestná. Pokud je plátce nespolehlivý, byl by uveden na veřejný seznam (podobně jako exekuce a úpadky), což by primárně znamenalo, že by mu všechny banky strhly dlužnou částku z účtů. Zároveň by katastr a OR a registr vozidel, zbraní atd. zablokoval převody jeho majetku. ČSSZ a ÚP i komunál by platil na účet úřadu. Všechny příjmy na jeho účty by se automaticky převáděly úřadu a jen ty, co by vrátil úřad by mohl člověk čerpat volně. Banky by zřejmě zablokovaly karty. Zaměstnavatelé by měli povinnost zablokovat zahraniční platby a všechny osoby při platbě nad 5000 do ciziny, nebo hotově by měly povinnost prověřit tento seznam. Nesplnění by znamenalo povinnost odvést totéž úřadu, případně trestný čin (maření?) v případě úmyslu. Za tuto "službu" úřadu by dlužník platil ale až jako druhou položku po alimentech. Pokud by chvíli dělal dobrotu, mohl by se vrátit postupně do kontrolovaného režimu nebo i do přímé platby dítěti. Po dobu neplacení by nemusela druhá strana dítě předat. A naopak (zde třeba jen snížení povinnosti o 30%). A úplné vyhýbání se práci a alimentům by mělo vést hlavně k domácímu vězení. Možná bych zavedl i vedlejší trest zveřejnění na domě, a na obecní desce. |
Čumča. | 160024 |
2.5.2024 16:29:04
taky se angažuju, přijde mi to jako přirozená společenská odpovědnost, ba skoro moje povinnost
|
Vážný2 | 158667 |
2.5.2024 16:18:56
Jsem osobně pro to, aby manželé automaticky a rodiče dítěte automaticky do nějakého věku měli společný důchodový základ (průměr) a ženě se ta péče počítala jako odpracované roky s tímto základem. Bylo by to možné vypnout po dohodě.
Současný Jurečkův návrh to aspoň trochu přibližuje, ale není jasné, zda i zpětně. (My bychom to chtěli.) Když jsme u té rovnosti, tak by bylo asi vtipné, pokud by druhý z manželů/rodičů mohl požádat kdykoliv zaměstnavatele o zasílání poloviny příjmu (nebo dílu v případě komplikovanějších situací...). Ale to by neprošlo... |
Stará husa | 154854 |
2.5.2024 16:18:15
Vzhledem k téměř 50%ni rozvodovosti a ještě vyšší "rozchodovosti" nesezdaných párů to nikdy nebude nic raritního. Rozpady vztahů s dětmi jsou naprosto běžné a bohužel ženy v tomhle tahají za kratší konec.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.