Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
12.2.2024 14:53:24
Bylo by dobré, aby i ty nejbližší školy byly alespoň průměrné. Někdo nemůže vozit dítě desítky kilometrů.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
12.2.2024 14:50:30
To zní děsivě.
|
Delete | 8214 |
12.2.2024 14:47:53
Já začínám věřit, že to tak je .
|
Delete | 8214 |
12.2.2024 14:47:20
Nevím, fakt nevím.
Zatím vidím jen útěky jinam, protože v tom prostředí se nedá fungovat. Člověk zodpovědný a nadšený do té práce se tam buď přizpůsobí, nebo raději uteče, protože ta frustrace je šílená. Podle mě je jediná možná cesta právě ta možnost volby i pro rodiče a děti. Jenže ona je hrozně omezená, pořád si většina lidí raději vybere tu nejbližší školu a pak se snaží těch devět let nějak přežít. Jenže ono to není "jen" devět let, ono to pokračuje dál a dál. Střední školy jsou oproti základkám pozadu i v metodách a formách výuky, jen tedy mají většinou více kvalitních pedagogů co do odbornosti. Také děti už na těch školách častěji jsou proto, že tam být chtějí, takže ta vnitřní motivace je o něco lepší, ale také kvůli tomu víc snesou, takže snaha výuku zlepšit je pak nižší, když vlastně stačí to, co je. No a vysoké školy jsou...no prostě různé. A státní opět neznamená kvalitní a opět se tam lépe daří těm, kteří se chovají neuctivě až nelidsky a řada studentů to buď přetrpí nebo odejde, protože o moc víc s tím nemohou udělat. U soukromé pak záleží na tom, jak je vedená. Vím, že je možné, aby si studenti prosadili změnu vyučujícího, pokud s ním nejsou spokojení, což může být dvojsečná zbraň, ale já znám zatím jen ten případ, kdy byl odejit vyučující nekvalitní a byl nahrazen lepším. Strašně ráda bych, aby standardem byla ta kvalita, nejen odborná, ale především lidská, a nemuselo se za to platit školné. Ale zkušenost je takové, že za co si lidé neplatí přímo, tam si tu kvalitu a své zájmy hlídají a prosazují mnohem méně a je když už, tak často marně. |
kysnutá knedla | 99495 |
12.2.2024 14:46:18
Nám učiteľka pedagogiky povedala, že 60-70% pedagogov (vrátane tých z MŠ) je psychicky narušených…
Verím, že tak zlé to nebude. |
Buřt | 147593 |
12.2.2024 14:27:07
Delete, jo, ta kvalita pedagogick0ho sboru je proste hrozne ... kolisava. Fakt je tam dost lidi co by to nemeli delat. Ale jak tam ty kvalitni dostat ?
|
K_at | 121378 |
12.2.2024 14:23:04
Termixi, je pořád na původní škole? Není něco, kde by měla kombinované studium? Jiný gympl, jiná SŠ? Přestup? To není únosné. Chuděrka.
|
Delete | 8214 |
12.2.2024 14:21:07
Jo takhle.
No jasně. To není o penězích, ta poznámka byla jen na dokreslení povahy těch lidí. Inka psala, že se jim jeden takový hlásil. Já píšu, že jich je spousta ve školách, u kterých má někdo pocit, že jsou jakousi zárukou toho, že se dětem dostane očekáváného vzdělání. Já si myslím, že pokud v těch školách pracují takoví lidé a nejsou tam výjimkou, kterou je žádoucí eliminovat, pak škola není zárukou vzdělání, ale spousty ztraceného času, který se dal využít lépe. A pak škola, kde se děti podílí na rozhodování o tom, co se budou učit a kdo nebo co jim v tom má pomoci, dává mnohem větší šanci to vzdělání (skutečné i formální) získat. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
12.2.2024 14:09:30
delete, ale zvýšení platu by tyhle lidi nemotivovalo ke zvýšení úsilí, proto píšu, že to není o penězích... a to, že to tak řeknou, je prostá výmluva, které klidně i sami/y věří, ale i když jim přidáš, budou ne/pracovat úplně stejně...
|
Delete | 8214 |
12.2.2024 14:03:55
Rose,
nemyslím. Vím. Ty dámy (většinou jde o učitelky) nechtějí nic dělat, považují za svou práci, že chodí do hodin (některé nepřipravené, považují za výuku promítání cizích prezentací nebo dokonce hodnocení prezentací dětí, které zadávají místo výkladu) a veškeré další činnosti související s touto profesí mají za nadstandardní a tedy že by měly být placené zvlášť. A i přitom nic, co dělají, mají pocit, že by měly brát víc, že nemají odměny, které by podle nich měly mít..... Upřímně, po tom, co jsem poznala tuhle sestavu (a nedělám si iluze, že je to jinde o moc lepší, protože i můj předchůdce na současném působišti odešel na jinou školu jen proto, že tam jsou vyšší odměny a ani se tím netajil), se vůbec nedivím řečem, které o učitelkách a učitelích kolují, že za půlku běžné pracovní doby mají dvojnásobné peníze a je jim to málo. Protože tihle fakt nic nedělají a je jich na můj vkus strašně moc. Těch druhých je tedy taky dost, ale bohužel ne tolik, aby to byla norma, dělat tu práci pořádně . |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.