| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Psychologové a psychiatři

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 6257  [Dalších 5947 >>]
Manka+Cipísek 100730
15.4.2019 10:24:39
Termix, moc děkuju za informace, tohle není snadné se dozvědět.
Může to vyznít tak, že mi jde hlavně o to, abych neplatila za terapii. Což není tak docela pravda. Mě jde hlavně o to, abych našla skutečného odborníka a to, že má psycholog smlouvu s pojišťovnou na mě působí věrohodněji, než když si otevře soukromou ordinaci. Jak to ale píšeš, tak i ten, kdo si otevře soukromou ordinaci a nemá výcvik, nemusí nutně znamenat, že je špatný psycholog (terapeut) To, že pojišťovna může terapii proplatit, je bonus navíc, nikoli hlavní důvod.
Termix 105545
15.4.2019 10:12:21
Pojišťovna nedá smlouvu jen tak někomu. Ti lidé musí mít vystudovanou psychologii jako samostatný obor, k tomu atestaci z klinické psychologie. Navíc musí mít ukončený 5letý výcvik, který je drahý. A navíc většina výcviků se dá začít až ve 23 letech. Takže to trvá dlouho a stojí to peníze. Ne každý do toho chce jít. V tom má výhodu Pražská vysoká škola psychosociálních studií, protože jejich studenti dělají výcvik rovnou. Ale zase škola je soukromá a drahá. Pro mě je třeba u případného psychologa důležité vzdělání a výcvik. Ale jen vysoká škola na terapii nestačí. Ale pro mě osobně je zase jen výcvik málo na terapeuta.
Manka+Cipísek 100730
15.4.2019 9:50:27
Na Ambračuka jsem také koukala, také se mi "líbil", ale nebyla jsem si jistá, nepůsobí na mě úplně věrohodně. Možná to moc řeším, ale nechce se mi ztrácet čas nervy i peníze u pochybných terapeutů. Proč vlastně existují soukromí terapeuti, kteří nemají smlouvu s pojišťovnou? Je to proto, že třeba nemají potřebnou kvalifikaci? Nebo je to jinak?
Děkuji.
Tiger 156308
14.4.2019 23:23:20
Napište Vaší zdravotní pojišťovně, pošle Vám seznam psychoterapeutů které proplácí. Jinak V ČB mohu doporučit, ale za peníze, nemá smlouvu s pojišťovnou PhDr.Abramčuka.
Manka+Cipísek 100730
14.4.2019 15:11:10
Děkuji Vám oběma za rady a tipy. ~x~
Ráchel, 3 děti 76748
13.4.2019 22:52:41
Manko, hledej někoho, kdo má psychoterapeutický výcvik, pokud něco takového nemá napsáno na stránkách, tak nebrat.
Ivana Vencová 157613
13.4.2019 13:59:48
Dobrý den, ráda bych našla normálního psychiatra, který ví, co dělá
děkuji
Termix 105545
11.4.2019 9:50:58
Já měla doporučení od jedné osoby odtud. Potřebovala jsem někoho, kdo už viděl znásilněné dítě. Byť jsem byla dospělá.

Tady se dá sehnat odborník.

https://nrpzs.uzis.cz/index.php?pg=vyhledavani-poskytovatele--pro-verejnost

A případně stránky Asociace klinických psychologů.
Manka+Cipísek 100730
11.4.2019 9:43:11
Děkuju za informace. Asi jsem fakt internetový analfabet, ale kde takové informace najdu? Každý nemá webové stránky, často mají u sebe jen uvedený telefon a adresu... ~d~
Ty jsi na svou terapeutku narazila také na internetu, nebo ti ji někdo doporučil?
Termix 105545
11.4.2019 9:34:39
Psychoterapie nesouvisí s psychiatrií. Nikdy jsem na psychiatrii ani nebyla, ale psychoterapii ano, v mém případě psychoanalytickou u odborníka na zneužité holky. A moji terapii pojišťovna hradila poté, co jsem změnila pojišťovnu. Terapeuti určitě nebudou mít smlouvy se všemi pojišťovnami. Takže do změny, kterou jsem udělala až po dvou letech, jsem si to platila úplně sama.
Já osobně bych se v prvé řadě řídila vzděláním terapeuta. Hodnocení od klientů je strašně subjektivní. Moje terapeutka rozhodně neseděla každému. Zárukou by měly být právě ty smlouvy s pojišťovnami. Protože všichni jejich terapeuti musí mít úplně psychologické nebo psychiatrické vzdělání, atestaci z klinické psychologie a úplně ukončený výcvik.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 6257  [Dalších 5947 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.