Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
darinaa | 155453 |
1.1.2022 13:22:04
Moc děkuji Jestli tedy můžu poprosit o info ke studiu.
darina.vis@seznam.cz |
darinaa | 155453 |
1.1.2022 13:18:03
Strašně moc děkuji za vaše informace, budu dál sledovat, mlaďocha podpořím, letos to ještě není aktuální, ale samozřejmě už přemýšlí, na co se zaměřit.
|
Termix | 105545 |
1.1.2022 13:02:36
Rachel, jenže dokud nebude řádně ukotveno, kdo vlastně může poskytovat psychoterapii, budou se obě organizace hádat. Bohužel dnes je to tak, že nápis terapeut si na dveře může dát kdokoliv. Zažila jsem lidi s maturitou s nějakým pseudo dvouletým výcvikem a poskytují "psychoterapii ". A to je prostě šílené a mohou klientům klidně ublížit.
Pro zakladatelku. Být to moje dítě, rozhodně ho podpořím ve studiu. A asi bych ho přiměla dělat výcvik zároveň s přípravou k atestaci. Prostě zkrátit ten čas. I když dlouhé to bude. Já si ale myslím, že to je v pořádku. Tahle práce je velmi náročná pro psychologa či psychoterapeuta a zároveň ten člověk musí být opravdu připravený, protože pracuje s lidskou duší. Nejsem bohužel psycholog, ani neposkytuju psychoterapii, ale pracovně se v tom prostředí pohybuju. Pokud chceš nějaké informace ohledně možného studia, můžu napsat soukromý mail. |
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
1.1.2022 12:29:37
A tak to je jak se vzděláváním lékařů. Když se naslouchá hlavně profesním organizacím, tak ty si holt chrání svůj píseček a mají zájem, a by byl vysoký práh a nebylo moc konkurence. Pak jsou podmínky pro atestace takové, jaké jsou.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
1.1.2022 12:18:00
Sněhulko, problém je, že organizace A je součástí lékařské komory. má stále dost silný hlas na ministerstvu zdravotnictví a fakt lobují, jak můžou. budiž přičteno ke cti ministrovi Vojtěchovi, že naslouchal i organizaci B a díky tomu vznikl ten VZP projekt. vlastně za to vděčíme covidu, během kterého se ještě více projevilo, jak špatně je psychoterapie dostupná
|
Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
1.1.2022 12:09:23
Ráchel, děkuju, tomu rozumím. A chápu, kde jsi členem.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
1.1.2022 11:29:22
problém není jen v náročnosti oboru, ale v tom, že systém přípravy je naprosto nesmyslně postavený, zbytečně dlouhý. jak na atestaci z dětské psychiatrie tak na atestaci z klinické psychologie se zaměřením na děti musíš nejprve mít atestaci "obecnou", tedy pro dospělé, pak teprve můžeš jít na tu dětskou specializaci. dřív jsi mohla jít rovnou na tu dětskou. je to naprostej nesmysl, kterej odradí právě řadu lidí, co původně plánovali se specializovat na děti
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
1.1.2022 11:06:59
pořád se tam blbě dostává a je to hodně konkurenční prostředí
jinak bych doporučovala Olomouc |
Bouřka | 7675 |
31.12.2021 23:37:06
Kdysi jsem o tom vážně uvažovala, ale protože byl dost nával na přijímačkách, nakonec jsem upřednostnila druhou možnost ze zcela jiné oblasti. Nelituju, ale i dnes si umím představit, že bych šla touhle cestou. Jak se znám, skončila bych u dětí. Nakonec mě ta profese provází z té druhé strany a soukromě mám té problematiky vrchovatě. O uplatnění bych se nebála, zejména v tē dětskè specializaci lidi spíš chybí, i když bych řekla, že ještě hůř je na tom dětská psychiatrie. Jsou to holt náročné obory.
|
Persepolis | 107413 |
31.12.2021 23:15:31
Nebála bych se, že se klinický psycholog, či psychoterapeut neuživí. Lidí s psychickými problémy je hodně, psychologů málo. Např. v našem kraji bych na termín u psychologa "na pojišťovnu" čekala několik měsíců.
Mám teraputa online, který určitě není klinický psycholog, v tomhle oboru má pouze bakalářský titul a pak asi terapeutický výcvik. Na svém pracovním profilu i uvádí kolik hodin a pak chodím na skupinovou terapii, kterou vede klinický psycholog, který pracuje pro RIAPS. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.