| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Psychologové a psychiatři

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 6257  [Dalších 6157 >>]
Hatata 157806
21.10.2022 16:58:39
Velmi nebezpečně tady meleš!!!! Podle tvé logiky bychom neměli zakročit ani v případě sebepoškozování, PPP apod. ~a~
Marika Letní 140743
21.10.2022 16:41:05
vertigo vůbec si Dolores nevšímej, je to pomatenec, který jede nesmyslnou ideologii. Není to prvně, co tu blábolí tyhle nesmysly. Ztráta času se s ní bavit, pokud o něco vážného jde. Je to leda tak pro pobavení, když tě nic netrápí, venku prší a nemáš zrovna co jiného na práci, než se pocvičit v argumentaci.

Přeju vše dobré. ~x~
vertigo 92133
21.10.2022 16:33:16
A co navrhuješ? Vzít ji domů a doufat? Ve 14 je pořád dítě, navíc dítě, které se trápí. Nikde nepíšu, že ji vnímám jako "míň člověka". Žádné dítě nechce být ve zdravotnickém zařízení, i dítě se zlomenou nohou chce být raději doma, protože důsledky nedohlédne. Od kdy si takové věci má dítě rozhodovat samo? Od 13? Od 15? Nebo snad od té doby, co se naučilo mluvit?
K_at 121378
21.10.2022 16:27:16
Dolores, nech si svou nezávislost. Ale opovaž se matce tady tvrdit, že má respektovat hypotetické sebevražedné úmysly svého náctiletého dítěte. ~o~
Klidně si to aplikuje na své nebohé potomky (máš li nějaké, tuším, že asi ne). Ale jsou určité hranice, a tu jsi celkem překročila.
Dolores Nowaco 159155
21.10.2022 16:22:00
Proč máš dojem, že bych to měla přehlédnout? Ve 14ti je snad někdo míň člověk? Nemá svůj vlastní mozek a vlastní vůli? Když mi bylo 14 vnímala třeba jsem tyhle věci úplně stejně, byla jsem snad já v tomhle věku míň člověk? Měla jsem snad menší schopnost logicky myslet, nebo rozhodovat o svém těle, nebo "mít náhled" než jakou mají "dospělí" lidé? Pomoc, aby mohla být nazývána pomocí musí být dobrovolně přijatá, jinak to není a nemůže být pomoc by definition. I mnoho odborníků se shodne na tom, že aby jakákoliv léčba či psychická pomoc mohla být úspěšná a fungovala, tak jí daný člověk musí chtít.
vertigo 92133
21.10.2022 14:48:01
Musím říct, že ne úplně zle. Zpočátku bylo slzavé údolí, bylo to fakt hodně náročný pro obě strany. Každý večer si voláme a situace už je klidnější, dcera to vzala jako fakt, že je prostě potřeba tam být, mám pocit, že to bere jako takovou šanci se odrazit a vydat lepším směrem, snaží se. Po 3 dnech nemůžu samozřejmě posoudit, jestli to bude přínosné, ale aspoň o svých problémech s někým mluví a snaží se hledat řešení. Příští týden plánuji zavolat paní doktorce, resp. panu primáři, protože dcera říkala, že ten byl nakloněn tomu, aby ten pobyt tam byl kratší. Beru to s rezervou, protože je mi jasné, že si z toho rozhovoru vybere to, s čím souzní, ale základ snad nebude úplně mimo. Říkala, že jí začali dávat léky, tak musím pozjišŤovat, co a jak.
vertigo 92133
21.10.2022 14:41:14
Nevím, jestli jsi to postřehla, ale dceři je 14 let! Vždyť je to dítě, které si neví rady se svým životem. Přece nebudu nečinně přihlížet a pokud jí má pomoci pobyt v psychiatrické léčebně, tak to tak udělám, protože ona sama na to náhled evidentně nemá.
Dolores Nowaco 159155
18.10.2022 15:37:03
Jinak tohle je moje největší noční můra. Že se někdy třeba rozhodnu dobrovolně ukončit svůj život, protože pro mě už nebude snesitelný, náhodou se mi to nepovede a moji "blízcí" mě budou chtít držet někde v nemocnici násilím. Na tohle je potřeba si dávat opravdu bacha. Naštěstí mám, pár opravdu dobrých přátel, o kterých vím, že znají mé přání, ctí sebevlastnictví a že by moje přání respektovali a nikdy by na mě třeba nezavolali policii. Mít rodiče, který by mě chtěl někde držet násilím, jenom proto, aby o mě nepřišel, by o mě už tímhle aktem přišel tak jako tak. Tím neříkám, že to všichni vidí stejně, ale tenhle despekt a absolutní ignorance důstojnosti, přání, práv a svobod lidí v zájmu zachování jejich života za každou cenu, bez ohledu na cokoliv je vážně hnus.
Dolores Nowaco 159155
18.10.2022 15:27:16
"jak moc velký nátlak na tebe dcera vyvíjí?" Nátlak??? ~8~

Ona je proti své vůli držena někde, kde být nechce a je tou, která vyvýjí nátlak?? ~e~
Ráchel, 3 děti 76748
18.10.2022 15:16:15
tak co, jak to vypadá?
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 6257  [Dalších 6157 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.