| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Downův syndrom

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1747  [Dalších 1497 >>]
Adelinkaa 1 dítě. 75195
9.5.2016 9:55:21
Člověk nemá jistotu nikdy v ničem, natož co se týká zdraví dětí. Narodilo se mi zdravé mimčo a nyní dospělý má těžkou schizu. Jo to už má dítě v sobě, když se narodí a je to samozřejmě nezjistitelné.. Co se má stát se stane. Třebas se mimčo v kojenáku dostane do rukou lidí, kteří ho budou milovat, ve své biologické rodině by třeba láskyplné prostředí neměl. Bohužel případ, že matka, která si kvůli nátlaku okolí dítě nechá, ale nikdy ho vnitřně nepřijme - to se týká i zdravých dětí, není vůbec ojedinělý a ty děti trpí citovou deprivací celý život, bývají z nich agresoři nebo oběti.
vokounek 83377
9.5.2016 9:48:36
Nedá se paušalizovat. Postižení dítěte může být takové, že rodina zvládne i při péči o něj normálně fungovat. A pak jsou postižení taková, kde to při nejlepší snaze nejde. Downůvsyndrom má přece také více variant. Od těžkých mentálních i fyzických postižení po mírnější formy. Nevíme, jak to bylo v tomto případě.

Co když žena má takovou práci, kterou společnosti přináší velký užitek? A třeba se její práce nedá skloubit s celodenní péčí o postižené dítě. Když rezignuje na profesi paní za přepážkou, je to trochu jiné než výzkumná pracovnice, která se třeba podílí na vývoji nových léků? (Když to hodně zjednoduším )
Myšutka* 94689
9.5.2016 9:46:27
Míšo, on to může být i obranný reflex, aby to unesli. Moc dobře vím, o čem mluvím, já jsem podobnou reakcí z jiného důvodu prošla a dneska nechápu, jak jsem mohla z huby vypouštět takové pitomosti. No, mohla, kdybych si tehdy nevytvořila obranu, tak bych asi neunesla situaci (vysvětlení mého psychiatra).
Žžena 83005
9.5.2016 9:45:59
"Jenže je španý ten, kdo péči o postižené dítě zkrátka nezvládne?"
dášo,
u mnoha postižení a chorob dojde situace časem, jednou, do stádia, kdy se to doma zvládnout nedá. Z různých důvodů. To není žádná ostuda.
Gladya, bývalá dasa, 63023
9.5.2016 9:42:08
Ono je strašně lehké někoho odsoudit. Jasně, dítě se nekupuje v supermarketu a "vady nejdou reklamovat". Jenže je španý ten, kdo péči o postižené dítě zkrátka nezvládne? Nebude tomu děťátku lépe u pěstounů, kteří se o něj dokážou postarat?

Mimochodem jistá si nejsem, ale myslím že Downův syndrom může znamenat různý stupeň postižení a nevylučuje, že takto postižený člověk bude v dospělosti zvládat samostatný život jen s minimem asistence.

MíšaP 147689
9.5.2016 9:40:40
To je teda těžký alibismus... nebo jak to vůbec nazvat.. dát šanci(?!) někomu, aby se staral o moje postižené dítě? Tak to je opravdu krásné gesto. Myslíš, že se na miminko s downem stojí fronta, jo?
Žžena 83005
9.5.2016 9:39:57
Ne, není to o "pohodlíčku". Je to o člověku, který se narodil a žije, a tím, že se odklidí z dohledu rodiny, žít nepřestává. Když si koupím televizi a nevyhovuje mi, může bejt na půdě v krabici vypnutá a uložená, ale to dítě není vypnutý. Ono žije. A cítí.
iiiiiiiiii 69750
9.5.2016 9:39:55
"Vždycky bych obětovala všechno pro dobro mého dítěte, jedno, jaké to dítě je. Tohle právo na osobní pohodlí, štěstí atd. klidně za cenu života druhého je na zblití."
Nikdy jsem se do podobné situace nedostala. A nikdy bych si nedovolila nikoho odsuzovat. Nežiju život té maminky, bylo tu určitě těžké rozhodnutí.
Rozhodla se takto, nemám právo ji za to kritizovat.
Možná budou chtít mít další dítě, snad zdravé. Prostě rodina zvážila své možnosti a udělala to, co se jí zdálo v danou chvíli neschůdnější. Možná časem své rozhodnutí přehodnotí a dítě si vezmou, možná si ho adoptuje rodina, která je připravena na život s dítětem s DS.
Vždycky jsem obdivovala rodiny, které se o své postižené dítě dokázaly postarat. Ale pak jsem četla rozhovor o rodině s autistickým dítětem. V dospělosti je agresivní, jeho sourozenec je ve velmi svízelné situaci. Co bude po smrti rodičů? Bude mít sourozence u sebe? Obětuje pro něj svůj rodinný život? Nebo dá bratra do ústavu a bude se trápit výčitkami?
Agatha Ch. 135518
9.5.2016 9:36:45
Tohle ale není o "pohodlíčku". Opravdu nevíš, co tu plkáš.
Žžena 83005
9.5.2016 9:35:59
Tváří v tvář té situaci je v ČR dost pravděpodobné, že matka byla sama pod tlakem, aby stuaci vyřešila tak, jak ji vyřešila. V prostředí zdravotnického zařízení, kde "pokud se dá narození postiženého předejít", je jasnou volbou potrat, se nevyskytuje moc lidí, co by mohli poradit, jaké to je s postižením žít. Podporu směrem ke společnému životu s postiženým dítětem musí většinou rodič hledat úplně sám a úplně jinde, pokud je dost silnej, že přečká úvodní smršť pocitů vlastních a okolí.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1747  [Dalších 1497 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.