Okolík | 129526 |
![]() |
9.2.2025 22:30:44
Zvláštní, dvě moje děti během ZŠ v DDM vypomáhaly s organizací soutěží a tréninků. Samozřejmě zdarma a bez smlouvy, vždy to vedli dospělí vedoucí. Ve skautu i v Sokole v tomto věku také běžné
![]() |
monam | 158013 |
9.2.2025 22:09:23
Federiko, jasně že dobrovolně, ale byly za to plusový body.
|
monam | 158013 |
9.2.2025 22:08:19
Okolíku, v DDM určitě ne, tam málokdy chtějí na výpomoc někoho pod 18 a pod 15 už vůbec ne - to vylučuje i zákona a oni to potřebuj mít kryté smlouvou. Mojí dcery se loni u příjímaček ptali, zda netrénuje menší děti, když dělá sport. Ale tak to u nich fat nefunguje, v základkovém věku vůbec ne a dokud není alespoň nejnižší trenérská licence, tak jen výjimečně jako výpomoc. takže dobrovolnictví základkových dětí je fakt velmi výjimečné, zejména pak v roce, kdy je čekají přijímačky (a předtím jsou ještě menší).
|
monam | 158013 |
9.2.2025 22:02:50
obě moje děti, které dělaly přijímačky, se účastnily všelijakých cvičných testů. I mimo Prahu je to celkem běžná věc.
|
Federika | 14090 |
![]() |
9.2.2025 20:04:53
Jinak jsou samozřejmě přijímačky nanečisto běžný, na různých školách, v různých přípravkách, většinou jsou placené.
Tohle bylo zdarma,celostátní a připravoval to přímo Cermat, nesestavovaly to všelijaké více či méně povedené přípravky. |
Federika | 14090 |
![]() |
9.2.2025 20:02:28
Renko,
ale asi těžko budou mít úplně nově sestavenej Cermat, můžou max. používat nějakej svůj, vymyšlenej nebo test Cermat z minulých let. A to je velkej rozdíl. |
Renka + 3 | 26652 |
![]() |
9.2.2025 19:57:54
Gymnázium, kde mám děti, každoročně přijímačky nanečisto zdarma organizuje a v rámci dne otevřených dveří je nabízí páťákům i deváťákům. Netušila jsem, že je to až taková vzácnost si to někde zkusit zdarma.
|
Silvie+dva kluci | 103202 |
![]() |
9.2.2025 19:48:24
Co bych dala loni za možnost cvičných testů, vnímám to velmi pozitivně. Stejně tak systém Dipsy a celkový průběh loňských přijímacích zkoušek. I když bych ještě trošku zkrátila čekání na výsledek, bylo to nekonečné.
Deti kamarádek cvičné testy absolvovaly, některé výsledky trošku vystrašily, ale přijímačky nejsou za týden, ještě je čas. Školství mě štve ve spoustě věcí, ale systém přijímaček je povedený. |
kokoska | 73887 |
![]() |
9.2.2025 18:34:19
Yuki , je zajímavé že píšeš jak pracuješ ve zvláštní sociální bublině a je tam tedy vše jinak než jinde a všichni to musí chápat a cítíš se dotčeně když to někdo zpochybňuje, a když tady něco podobného psal někdo jiný- jak je u nich spousta věcí specifických ,jiných- tak jsi mu opakovaně tvrdila že toto není možné, přestože to bylo v úplně vyloučené lokalitě kde školství bylo a je na úplně šílené úrovni. Dvojí metr ? Bylo by fajn si přiznat že ani u nás v jedné republice není škola jako škola, nejsou všude stejné podmínky-jsou skvělí, dobří , průměrní a příšerní učitelé a stejně tak i děti?
|
Termix | 105545 |
![]() |
9.2.2025 17:00:01
Dlouhodobě mám pocit, že ať je, co je, u Yuki ve škole je vše problém.
Když šly mé děti na tyto zkoušky, šly jen ty, kterým to rodiče zaplatili. Podle mě je to super věc, aby si děti vyzkoušely nanečisto práci pod stresem a viděly, kolik mají momentálně bodů. Mají tři měsíce na to vše dohnat. Za mě úplně super. Dipsy můžu už jen závidět a jsem přesvědčená, že je to skvělá věc. Bez ohledu na jarní prázdniny mají děti dost času vše podat. Navíc úplně odkudkoliv. Co víc si přát. Věřím, že vždy budou lokality, kde je nižší vzdělanost, ale i v těch oblastech asi nebude 80% těch, co nezvládnou podat přihlášku. Těm deseti či dvaceti procentům dětí snad pomohou učitelé Ostatně i za komoušů moje třídní zasáhla a sepsala se mnou přihlášku na gympl. Jinak bych byla šla na dojičku krav. |
Jak na úspory v rodinném rozpočtu: Pomůže vám cashback od PlnáPeněženka.cz
Bosá chůze pro děti: Zdravý vývoj nožiček díky barefoot obuvi
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.