Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Marči |
• |
25.11.2005 16:34:55
Ahoj, taky se s dovolením přidám, dcera 21 m. je 3 týdny po pyelonefritidě,nejprve jsme užívaly 2 týdny Augmentin duo, nyní nás převedli na Sumetrolim, kde budeme prý nejméně 2 měsíce, vysadí ho až dle dalších výsledků vyšetření/moči,vylučovací cystografie,sona ledvin/. Jinak sumetrolim je něco jako ATB, jen má trošku odlišný mechanismus působení, může se dávat ve vyšších dávkách a častěji jak u akutního zánětu moč.cest,ledvin , ale i jako udržovací léčba v upravených dávkovacích intervalech a dávkách. Nesmí se u něho jíst kyselé potraviny např.mandarinky,pomeranče a pod., to je dobrý vědět.
|
lidka |
• |
25.11.2005 16:22:57
Tož já su tu-neboj! Jo já vím-není to ATB-to je něco jako biseptol?pokud to dobře pamatuju-to míval taky TOm,když měl tu hadičku-aby do ní nechytl zánět-je to spíš taková jakoby "prevence",že jo?
|
Lenka a Markétka 04 + Mára 08 | 20416 |
25.11.2005 12:49:05
Lidu,Sumetrolim asi není uplně ATB na krabičce je napsáno chemoterapeutikum,ale normálně se podává i u akutního zánětu ledvin či moč. cest.Tak fakt nevím!?
No tak kde je kdo!?Halo Hynku,Viléme,Jarmilo!! |
lidka |
• |
25.11.2005 11:54:26
Lenko-ten Sum....je antibiotika?No třeba to budou nějaký slabý,ne? Ale my máme docela silný už dva týdny...no,ale snad už to bude O.K.-uvidíme ve středu,kdy jde na krev do nemocnice...JO-soukromá diskuze?No a tož co?Neva!Když se s náma ostatní nebaví...
|
25.11.2005 11:01:48
Ahojky,tak koukám Lidu že to bude naše soukromá diskuze:))No kde je zbytek,aby nám pověděl jak doma bojují?
Já už nepočítám,jak dlouho Market bere na noc Sumetrolim ale je to někdy od loňských vánoc.Takže my suvereně co se obranoschopnosti vedeme:))Ale prý je to klasický postup,takže se už s dr. nehádám.Jen ji asi trochu snížím dávku,přeci jen 5 ml je moc. |
lidka |
• |
25.11.2005 0:07:27
Jo Lenko-to znám...jinak Toma už máme doma,ale ještě pořád pokašlává-ale už mu to tam pěkně rachotí,tak snad to bude brzo venku.Ještě má Antibiotika do pondělka a ve středu na kontrolu...Jinak když to tak spočítám tak bude mít antibiotika 15dní-no chudák organismus...to bude obranyschopnost..
|
24.11.2005 13:07:12
Tedy Lidko,chudák malej.Že zamešká nad tím teď nepřemýšlej,holt se nedá nic dělat.
Mamka mi dnes říkala,že mluvila s jednou paní co jezdila s dcerou na tu urologii co pojedeme .A prý budeme mít minimálně do léta co dělat,že si vždy objednávají po měsíci na různá vyštření.Ach jo,to bude zas keců co jsem si to vymyslela.Manža stále věří místním odborníkům,ale já už ne. |
lidka |
• |
23.11.2005 23:25:46
Lenko-já vím,že ses neurazila...já jsem jen taková "veselá kopa":-)))No u nás je novýho to,že máme TOma od soboty v nemocnici se zápalem plic...ale už je to snad dobrý a v pátek možná půjde domů-jenže už je 14dní mimo školu a ještě týden určitě bude....Takže kdy to bude dohánět fakt netuším:-((
|
23.11.2005 22:36:40
Ahojky,Lidu já se neurazila jen nestíhám a psát si s tebou a všemi ostatníma budu to slibuju..
Já sem dnes konečně objednala market do FN Hradec králové,takže jsme objednáni na 11.1.Pak už budu chytřejší:)) A tak kde je kdo?Co mi napíšete pěknýho? |
Katka ,dve deti |
• |
21.11.2005 15:30:40
Ahoj vstoupim do teto diskuse.Take si vyhledavam zkusenosti lidi s ruznyma problemama tak napisi moje zkusenosti,treba to nekomu pomuze.
Aničce bylo 6 mesicu kdyz nas prijali do nemocnice,kde nam behem par hodin prokazaly zanet ledvin.Mela horecky ktere nesly srazit a tlacila jako kdyz se rodi.Antibiotika zabrala pomerne rychle a tak nas pustily na doleceni domu a mesic jsme brali na noc sumetrilin 1,5 ml. Delali sono ledvin, jestli tam neni nejaka disfunkce a RTG moc.mechyre jesli nema reflux.trva to asi 10 min. a jedina neprijemna vec je ze se baby musi cevkou naplnit moc.mechyr a pak se jen ceka az se vycura. Neni to tak hrozny zakrok,jsou horsi.Moc jsem se bala a bylo mi male lito ale opravdu to neni tak zle.Nam rekly ze je vse v poradku a Anicka je zdrava.Mame jen pocitat ze se to muze opakovat.Syn to mel 3x ale pozdeji a ne tak dramaticky.Nemeli jsme to z plavani ale ze stolice.Zitra jdem poprve plavat.Zadne opatreni nemame. Mala ma byt pouze v teple.Jedine co me trochu trapi ze asi tak 2 mesice pred tim mala stale hekala a tlacila hlavne v noci. Dodnes nevim jestli to byl mejaky priznak toho zanetu protoze od te doby co ji zabrali antibiot. to uz nedela. Kamaradky dcera to delala taky, tak jsem myslela ze je to normalni.A mozna je to jen nekaky projev miminek. Ahoj a zdrave deticky vam preje Katka. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.