Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jordana | 64316 |
11.2.2009 22:22:37
Verčo,nevíš jaký reflex-bych to sama doma zkusila ;-)
|
vlad. |
• |
11.2.2009 22:22:02
Zabránit se tomu nedá. Varle není v šourku dostatečně fixováno, proto vyjiždí tříselným kanálem nahoru do břišní dutiny. Varlata jsou umístěna mimo dutinu břišní, protože ke svúmu správnému fungování potřebují nižší teplotu. V opačném případě mohou nastat poruchy plodnoti a také zvýšený výskyt nádorů. Proto se navrhuje definitivní fixace.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
11.2.2009 22:20:38
Tomáškovi vyjíždí i po té operaci, teda havně to druhý neoperovaný, ale oni zkouší jakýsi reflex a podle toho posuzují
|
Denisa |
• |
11.2.2009 22:18:04
Máme téměř tříletého chlapce, který měl nesestouplá varlátka od narození (jedno v tříslech, druhé putovalo). Loni jsme absolvovali 2 operace s tříměsíčním odstupem, dětská lékařka nám doporučila specializ.pracoviště v Praze (http://www.urologicka-klinika.cz/detske-oddeleni/).V nemocnici jsme strávili necelé 4 dny. Nastoupili jsme den před operací, po výkonu malý putoval na JIP, kde byl do dalšího dne, třetí den mi jej přeložili na normální pokoj,čtvrtý nás pustili domů.Vše naštěstí proběhlo bez komplikaci,byli jsme spokojeni zejména s přístupem lékařů (operoval Doc. Kočvara). Doma jsme se snažili o klidovější režim, malý je ale poměrně živý, takže zhruba 5-6 den po operaci běhal. Pak už nás čekala jen kontrola (stehy byly vstřebávací), teď jsme v péči endokrinologa (kontrola 2x ročně). Ve srovnání s jinými výkony, které klinika provádí, se jedná o jeden z těch jednodušších, i když jej samozřejmě nelze podceňovat, zejména kvůli dalšímu vývoji. Držím palce, ať vše klapne.
|
Jordana | 64316 |
11.2.2009 22:17:58
Ahoj taky jsme byli s tímto problémeme u urologa-a dle všech informací velmi erudovaného a ten nám řekl,že pokud synovi varle migruje,ale většinu času je v "pytlíku"-tak zatím neřešit-prý se při dospívání zvětší natolik,že už se do kanálu nedostane...
Jinak syn měl při vyšetření varle normálně v leže v pytlíku...No nevím,máme k tomu ještě malou hydrokelu u toho druhého,co nevyjíždí-ta je dle něj taky ok.-malá. Jenže, Četla jsem,že pokud je varle často v kanálu či má kolem ten vodní obal(hydrokelu)nemusí být dobrý vývoj spermií-tedy spermie pak nemusí být kvalitní-a pak by jednou mohl být problém s plodností......takže babo raď. Na každý pád,když mám možnost(a teď prosím nesuďte mě jako úchyláka ;-) )mrknu rychle očkem na jiné kluky-děti mých kamarádek,třeba ve školce když se převlékají a taky jim ta varlátka vyjedou-viděla jsem to fakt dost často-ale každý to asi neřeší.... |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
11.2.2009 22:16:38
to nijak jinak vyřešit nejde, taky jsme na tom byli, v 4,5 letech, ve středu nás přijali, ve čtvrtek perace a v pátek po vizitě domů, maliný řez na šourku, na jeden steh, to nebolelo, na to si nestěžoval nikdy, pár cm šev na boku v podbřišku, to bolelo chvilku, al ehlavně uvnitř, on už měl varlátko nkde zachycený a nechtělo dolů vůbec, po orce jsem byli na kontrole, v pořádku
není to žádná hrůza, doma byl sice opatrnější, ale nebolelo ho nic, já jsem to zvládala hůř než on, hlavně tu narkózu, probírání sice bolelo, ale to přwešlo a už odpoledne chodil a jedl, sice mu dovolili jenom piškoty, ale aspoň to |
kdyzsluncenesviti | 89186 |
11.2.2009 22:14:41
No, tak to je úplně stejné jako u nás. S předkožkou už jsme taky byli, ale dělal nám to nějak neurochirurg kvůli operaci při které ho cévkovali a teď stejně nevím, jestli má tu předkožku už dobrou. Jak vám to lékař prováděl?
|
Kisi + 2 děti | 14696 |
11.2.2009 22:08:49
hm,takto mě moc netěší- máme něco podobného, u syna(tehdy 3,5r) dr. zjistila nesestouplé varlátko, ono je sice sestouplé, ale pokaždé vyleze zpět nahoru. Taky strašila zákrokem s celk.anestezií a mě se do toho vůbec nechce. Má to stále stejné :-(, už poůl roku od toho zjištění. Byli jsme kvůli tomu u urologa, ale ten to nebral moc v potaz, pro něj bylo důležitější, že syn tehdy neměl přetáhnutou předkožku, takže se vrhnul na to přetáhnutí. To už máme tedy vyřešené, ale zase to varle nás trápí.
Tak mě taky zajímá, co to vše obnáší a jak by se tomu případně dalo zabránit... |
vlad. |
• |
11.2.2009 22:00:19
Orchidopexe - je krátký chirurgický výkon prováděný v celkové anestezii. U dítěte za krátkodobé hospitalizace, záleží na zvyklostech pracoviště. Jistě je lepší obrátit se na oddělení nebo kliniku dětské chirurgie, kde mají jistě větší zkušenosti a hlavně prostředí přizpůsobené pro děti než pracoviště dospělé chirugie, kde také bývá dětský chirurg určený pro tyto výkony.
|
elko | 70879 |
11.2.2009 21:50:11
Ahoj,
má sestřenice měla to samé u chlapečka.Na podrobnosti jsem se nevyptávala,ale vím,že byli v nemocnici 2-3dny. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.