| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Gilbertův syndrom

  (?)
[<<Předchozích 50] Názory 5157 z 57 
jjenny+Jeníček 02/2008+Filípek 71757
6.1.2009 13:35:27
ahoj, manžel má také zvýšený bilirubín a bere na to simepar, teda bere, no když si vzpomene~q~, ale jinak by měl asi dodržovat lehčí dietu, ale dr. mu nic k tomu neříkal... má to už taky hooodně dlouho . Určitě se mu to vždycky zlepší když je dobře vyspanej, odpočatej, nejlépe po dovče u moře...
Dana 8242
6.1.2009 13:29:47
No právě u dcery se projevovali stavy únavy, ale to bylo spojené s cytomegalovirovou infekcí. Jinak je vše dnes v pořádku. Jen mě zarazily tak vysoké hodnoty při mírné jaterní dietě.
Kobylka 91249
6.1.2009 13:26:10
Mně zjistili Gilbertův syndrom někdy v 7 letech, dnes je mi 26. Jako dítě jsem také nějaký čas musela dodržovat jaterní dietu, dětská MUDr. mi dokonce zakázala jakýkoliv pohyb, takže na čas byl konec veškerým sportům. Časem jsem začala závodně tancovat a žít úplně normálně jako každý jiný. Dnes už jsem lempl i na pravidelné návštěvy jaterní poradny. Billirubin mám někdy zvýšený, jindy dobrý. Záleží to na spoustě okolností (nachlazení, únava psychická i fyzická). Podle mne to není tak závažný zdravotní problém. Mám i několik kamarádek, které trpí tím samým a je pravda, že snad všechny jsme chronicky unavenější. Ale to nevím jistě, zda to souvisí právě s tímhle. Já jsem totiž spavec asi od narození. Jinak další můj postřeh je, že jaterní testy byly vždy ok po dovolené u moře,ale to zase možná víc souvisí s tou pohodou na dovče než s tím mořem.
Dana 8242
6.1.2009 13:15:14
Právě, že dříve začala mít průjem opakovaně a bolelo ji břicho. Nevěděli jsme z čeho by to mohlo být, jelikož dcera nebyla nikdy moc nemocná, tak jsme si říkali, že snad alergie na nějakou potravinu. Vypozorovali jsme, že má průjem vždy po čokoládě, tak jsme ji omezili. Jenže jestli to taky není tím, že v čokoládě je hodně tuku. Teď mívá průjem asi 1x za dva měsíce a bolesti břicha nemá.
Dojanka 85301
6.1.2009 13:04:48
Dobrý den, mám také skoro 13-letou dceru a měla také zvýšený 1 jaterní test, tak nám dr. doporučila také mírnou jaterní dietu a prý na kontrolní odběry už nemusíme. Ale teď po Vánocích má dcera zase bolení břicha, hlavně večer, průjmy a když sní něco "nezdravého", čehož bylo o Vánocích dost, tak je jí hned zle. Chtěla jsem se jenom zeptat, jestli měla Vaše dcerka také bolesti břicha s křečemi a pak ty průjmy. Já už jsem s dcerou oběhala, co se dalo - UTZ břicha, ledvin, krev, moč, dělali jí test i na EB virus, nic se neprokázalo, akorát ten jeden jaterní test má zvýšený. Děkuji za odpověď. :-)
Dana 8242
6.1.2009 13:00:15
Mé dceři Dr. diagnostikovala Gilbertův syndrom. V únoru minulého roku dcera prodělala cytomegalovirovou infekci a při odběru se zjistilo, že má zvýšený celkový bilirubin - 29,7. Po půl roce od infekce jí dělali znovu kontrolní odběr a to už měla celk. bilirubin 37,9 (a to držela mírnou jaterní dietu). Všechny hodnoty nad 21 jsou diagnostikovány s tímto označením. Dr. nám doporučila mírnou jaterní dietu, ale jinak mi k tomu nic neřekla. Dceři je 13 a jíme docela zdravě - libové maso, zelenina, používám jen olivový olej a tak. Dcera nemá žádné potíže, jen občas měla průjem. Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli lze hodnoty nějak snížit do normálu nebo je to už trvalé?
[<<Předchozích 50] Názory 5157 z 57 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.