| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kojení

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 31456  [Dalších 31296 >>]
Monty 129940
26.5.2019 16:41:38
Kudlo,
ale já přece celou dobu píšu, že do toho nikdo nemá nikomu co kecat ve smyslu ZAKAZOVAT TO. Mít na to názor přece neznamená někomu upírat práva. ~;)
Matka má právo kojit si batole kde chce, já mám právo myslet si, že je to praštěný.
Kudla2 58452
26.5.2019 16:39:53
Nezamotala jsi se do těch práv nějak, Monty? ~;)

Protože když tvrdíš "tendence osobovat si právo rozhodovat, kdo má nebo nemá na něco právo a stavění jednoho práva nad druhý mi úplně příjemná není", tak de facto potvrzuješ, že nikdo nikomu nemá co kecat do kojení ani do modlení (ale o modlení v této diskusi řeč není).
Monty 129940
26.5.2019 16:37:54
Madelaine,
přesně. Je to prostě věc místních zvyklostí.
Fascinuje mě, že na jedné straně lidé vyřvávají, že zlá "multikulti" nám bere naše tradice, ale na druhé popírají, že by nějaké vůbec existovaly, protože oni na to mají PRÁVO.
Když by se někde modlil muslim, je to divný a nebezpečný, protože to není "naše tradice", ale že není součást naší tradice plně kojit batolata nebo mávat na veřejnosti obnaženým ňadrem, to je OK, protože je to "přirozený".
Přitom kojení batolat je de facto totéž jako náboženství - matky, který to dělají VĚŘÍ, že se bez toho dítě neobejde a že je to pro něj to nejlepší. Anebo prostě chtějí být zajímavý, což je u té aktivistky, co kojila na veřejnosti do pěti let celkem zjevný.
Mně osobně je úplně fuk, kde a jak se kdo modlí nebo koho a kde kojí, ale tendence osobovat si právo rozhodovat, kdo má nebo nemá na něco právo a stavění jednoho práva nad druhý mi úplně příjemná není.
Gladya, bývalá dasa, 63023
26.5.2019 16:24:48
Pokud vím, odstartovala to aféra v nějaké bance. O nějakém hromadném odporu proti kojení na veřejnosti nevím.

Když má mininko hlad, je v pořádku ho nakrmit. Nic proti kojení na veřejnosti nemám. Rozumná matka se nevystavuje víc, než je nutné a snaží se najít pro sebe a hlavně miminko klidné místo. Když to nejde, tak se ostatní nezblázní a když matka není "rozumná" a nesnaží se najít trochu soukromí, i když by to šlo, myslím si svoje a jdu dál, je to její věc a újmu mi to nezpůsobuje.

Osobně myslím, že hodně odporu vyvolala a medvědí službu matkám dělá ta "hlavní kojící aktivistka", která prý kojila dítě snad do pěti let (to je její věc) a prý všude, to už mi úplně v pořádku nepřijde. Zdá se mi to přehnané, třeba čtyřletému dítěti se dá dost vysvětlit a hlad může zahnat i jinak.
libik 142094
26.5.2019 16:01:35
Dítě v kostele je kapitola sama pro sebe, kojené či nekojené.
Monty 129940
26.5.2019 14:25:55
Mmch, když tě něco svědí, je přirozený se poškrábat. Přesto se na muže, který by se na veřejnosti škrabal na koulích, byť neobnažených, většina lidí bude dívat jako na nevychovaného. ~d~
Monty 129940
26.5.2019 14:19:36
Bouřko,
definuj přirozenost. ~;)
Alca 145121
26.5.2019 14:18:58
hadice

"Nebo kojit v kostele, taky jsem vždy šla ven, na lavičku"

K tomu kojení v kostele - papež František dokonce vyzývá ženy, aby se toho nebály a klidně v kostele kojily ~d~
Bouřka 7675
26.5.2019 14:17:23
kultura, která má problém s přirozeností, mi přijde nezdravá a ráda se proti ní vymezím ~;)
Alca 145121
26.5.2019 14:17:17
.libik

"No dobře, u osmiměsíčního dítěte bych trochu časovala návštěvy banky, ale pokud vím, tady se jednalo fakt o batole."

No tak ono ne vždy můžeš všechno časovat, že, navíc děti nejsou jaksi vždy jak hodinky (to vím i já jako bezdětná).
V tom případu šlo o roční dítě, to není zase takový rozdíl, i ty mají v mém okolí chvíle, kdy prostě chtějí prso a příkrm v té chvíli ignorují. Moje švagrová kojila z tohoto důvodu rok a půl letou neteř v zoo, bylo prostě vedro, ona odmítala normální jídlo a ani nepila moc vody, tak ji radši nakojila, než aby jí dehydrovala.... Byla to vyjímečná situace, protože neteř byla od 5 měsíců ve školce (v USA bohužel matky nemají moc na výběr) a tím pádem fakt nebyla zvyklá na prso vždy a všude...... Mě to tehdy nepohoršilo, spíše jsem obdivovala, že si švagrová dokázala kojení udržet i přes tu školku.....
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 31456  [Dalších 31296 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.