| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kýla – tříselná, pupeční, brániční

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 429  [Dalších 339 >>]
Karolína HR
  • 
10.4.2014 19:02:52
Zkus Palas Athena Praha 4 - Háje, je to velmi dobré zařízení - skvělé reference, muže operovali v pondělí v podvečer a v úterý ráno mazal domů - stehy mu budou vyndávat příští týden, ale dnes již ,,běhá,,...

Pole levandulové 23006
10.4.2014 11:49:02
Zkus OB kliniku na Krejcarku v PRaze. Sice je to primarne klinika na lecbu obezity, ale kyly operuji a delaji i plastiky a predoperacni si zarizuji u sebe a doba pro hospitalizaci je kratka /po plastice bricha jsem sla domu druhy den, tj po kyle by to dle rozsahu a prubehu mohlo jit i tentyz den, dle meho/.
Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) 46904
10.4.2014 11:26:15
Prosím o zkušenosti s jednodenní chirurgií v Praze, Brně nebo Ostravě u pupeční kýly u dospělého a zda je možné např. v Praze i na té samé klinice kde by operace probíhala, odbýt si i třeba předem, předoperační vyšetření. Existuje něco takového? Žijuv cizině, kde jednodenní chirurgie není, do Prahy to mám nejblíž, ale měla bych problém s předoperačním vyšetřením, nevím kde jej udělat? Moc prosím o rady a zkušenosti. A zda má někdo zkušenost s operací pupční kýly v rámci jednodenní chirurgie - o to mi jde hlavně. Předem moc děkuji.~x~
Jaromír
  • 
12.3.2014 16:19:33
Operace se není třeba bát, jen v případě např. vážně srdeční vady. Pak nelze operovat laparoskopicky ale jen při místním umrtvení. V Praze to dobře dělají v Palas Athéna, laparoskopicky, tj. odpoledne odoperují, druhý den ráno propustí. Totéž dělá i jednodenní chrirugie ve Vysočanské nemocnici (clinicum.cz), tyto kýly nabídnou operovat i klasicky. Zde by byla kratší čekací doba než na tom Jižním městě. Možná bych zvolil těch pár dní v nemocnici. Na jednodenní chirurgii to propuštění není příjemné, ono to při narovnání se při postavení bolí. Pupeční kýla bolí víc jak třeba kýla tříselná. U klasické operace, tedy ne laparoskopie, by to mělo jít jen s místním umrtvením. Narkoza jinak problém není, běžně ji dostávají i lidi se srdeční vadou.

Kýlu není radno nechávat, nosit celý život kýlní pás je zbytečné, i tak tu hrozí neplánovaná aktutní operace zaníceného uskřinutého místa. Sám mám zkušenost je s tříselnou kýlou, tam ta bolestivost velká není, zubní ošetření je daleko horší.
Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) 46904
12.3.2014 11:26:26
Při třetím těhotenství se mi vytvořila pupeční kýla. Jsem nyní 16m od porodu a odhodlávám se k operaci. Vím, že jednou stejně musím, ale bojím se, opravdu hodně. A tak hledám alternativy. Kýla mi "zatím" nedělá žádné potíže, nebolí. Je zhruba 2,5cm velká. Zevnitř, ale prý větší. Mám možnost operace i v Německu. Tam mi ale nabídli klasickou operaci se síťkou, kdy by byl už v neděli odpoledne nástup, v pondělí operace a byla bych v nemocnici až do pátku. Přijde mi to šílené. Mám sice tři děti, vím, že v nemocnici je větší klid, ale pro můj klid a rekonvalescenci by mi bylo líp doma a to co nejdříve od operace. O děti by bylo postaráno.
Prosím jaké máte zkušenosti? S jakými v nemocnicemi v Čr? Nejlépe buď Praha nebo potom Moravskoslezský kraj, kde se dá absolvovat operace pupeční kýly ambulatně, v rámci jednodenní chirurgie. Zda je lepší síťka nebo bez? Moc prosím o zkušenosti. Opravdu se velmi bojím a nevím čeho víc. Zda samotné operace, narkózy, kterou jsem ještě nikdy nepodstoupila (a je možné operovat pup.kýlu bez narkózy?) nebo toho, že budu bez svých dětí. Děkuju za odpovědi.~x~
svynka+2 140479
23.2.2014 11:58:50
Simča, do miestnej nemocnice nechcem určite.
Ale Tvoj príbeh teda - to si asi dosť ojedinelý prípad.
svynka+2 140479
23.2.2014 11:57:42
Ok, Jarmilka, kuknem, díky ~;((
Simča, dcery *1988 a 1997 3201
23.2.2014 11:42:41
Šuplíku, nevím, zda je to vzácné, ale měla jsem pupeční kýlu, malinkou, jak jsem psala. Vyjeli jsme s mužem do Německa na nákupy, došla jsem si na wecko. Měla jsem strašný křeče a průjem. Když jsme se vrátila do auta, už mi bylo zle, na zvracení, studený pot po mně.....
Fofrem jsme jeli domů, muž mne vyložil v Sušici, doktoři ani nevěřili, že je to uskřinutá kýla. Doktor tvrdil, že prý to není uskřinutá kýla, je prý "nějaký špíček" zachycený. (No při mé špekatosti by nebylo divu...)
Ale hodinu po přijetí do nemocnice jsem už byla na sále. Po operaci doktor přišel a prý: "No doopravdy to byla uskřinutá kýla". To bylo v pátek navečer, v pondělí jsem šla domů.
LenkaVa 28901
23.2.2014 10:57:49
Ten kamarád tam byl 3 dny, ale měl jí opravdu obrovskou.

Bez břišního pásu už se několik měsíců ani nehnul.
Simča, dcery *1988 a 1997 3201
23.2.2014 10:53:34
Svynko - co zkusit nemocnici?

~t~ ~t~ ~t~

Ale ne, teď vážně: Měla jsem malilinkatou kýlu (tak malilinkatou, že mi ji pomalu Mudr ani nevěřil) a když se mi uskřinula, tak mi byla fakt, ale FAKT hodně zle. Doporučuji tedy co nejdříve operaci. Já byla v Sušici a byla jsem spokojená - ale to je pro tebe asi z ruky. Tak jen přeji co nejdřív co nejrychlejší odoperování....
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 429  [Dalších 339 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.