| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Babičky a dědové

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 26220  [Dalších 26190 >>]
Senedra 14756
8.7.2024 18:51:47
Lehounce tlačíme, ale spíš využíváme příležitosti, kdy jedeme za babičkami ( dědové už nejsou) a přibereme puboše.

S tchýní je styk častější, bydlí blízko a co si starší udělala řidičák a nadšeně řídí, tak už párkrát zajela za babičkou sama ( naposledy když jsme s MM byli pryč a švagr hlásil, že tchýni není moc dobře. Dcera si jela nakoupit, tak zajela babičku zkontrolovat). K mojí mamce to je skoro 150 km, ale zase je schopná i přijet k nám ( nedávno šla s námi u nás do divadla) nebo jedeme k ní a různě děti bereme. Když měla starší po maturitě, tak se s babičkou domluvila na dva dny k ní jela sama. Když byly děti malé, babičky a dědečkové hlídali, moji rodiče i několik dní ( bo 150 km), tchýně ( občas s tchánem) spíš jen třeba odpoledne. pak oba dědové dost vážně onemocněli a všechno bylo jinak...
Evelyn1968,2děti 6269
8.7.2024 18:42:57
Syn bydlí v Praze, když přijede, staví se i u babičky, nebo ji zveme my.
Dcera studuje, taky v Praze, když je doma, tak se domluví a sejdou se na kafe nebo tak.

Z prarodičů už máme už jen mojí mamku.

Já do toho vůbec nezasahuju.
Zd a tři 91080
8.7.2024 18:29:04
Nejstarší (16) se domluví a jede za tchány sám... 100km.
Objedná si oběd, něco jim doveze. Prarodiče jsou nadšení zájmem, on se cítí velký a oběd stojí taky za to...
Je roztomilý to pozorovat...
Prostřední už něco plánuje taky, že by vzal i kamaráda, snad že pomůžou se dřevem nebo co.

S našima bydlíme blízko, fungují normální vztahy ala babička navaří/děti pomůžou + proberou kde co.. Aktuálně mají s mojí problematickou mámou lepší vztahy, než kdekdo jiný..
Ropucha + 2 120300
8.7.2024 17:52:52
Nemění se, ale moje děti celý život žijí od prarodičů daleko.
Takže je to stále stejné, pořádáme během roku sváteční rodinná setkání, kde jsme všichni, a pak si děti (studenti ve věku 23 a 21) jezdí pobýt u babičky (dědu už žádného nemají) nebo s něčím pomoci, jak mají čas. To už jde úplně mimo nás. Vztahy mají výborné, telefonují si s babičkami možná častěji než já.
Monika 123907
8.7.2024 17:13:48
No, my žijeme od mých rodičů 140 km daleko, od tchyně 400 km, takže setkávání z prarodiči nebylo nikdo nijak pravidelné, ale spíše "sváteční", tj. skutečně o svátcích, případně když se najde volný víkend + prázdniny. Frekvence s věkem dětí taky klesla kvůli jejich aktivitách, oba sportují, volný víkend obou naráz se hledá čím dál hůř. O prázdninách bývaly u našich 2x týden, tchyně přijížděla je hlídat na jeden týden k nám domů, jeden týden je bral manžel k ní. Zůstal z toho jen 1 týden u našich v červenci, v srpnu už taky mají své sportovní aktivity a brigády, hlídat už nepotřebují a tchyně stejně už cestování nezvládá ... Ale vztah mají obě děti s prarodiči pěkný a málo četná osobní setkání se snažíme doplňovat telefonováním ...
babi_ 48341
8.7.2024 16:55:53
Nechali jsme to plynout. U mých rodičů tak frekvence setkávání klesla z každotýdenního, kdy babička doprovázela vnoučata jeden den v týdnu na kroužky, na cca 4 x za rok v rámci narozenin a Vánoc. S tchánovci to kleslo méně, z cca 2 x za měsíc (rodinné obědy a oslavy) a kus prázdnin na cca 1 x za měsíc a kousek prázdnin. Vztahy zůstaly na stejných úrovních i po poklesu frekvence.
Buřt 147593
8.7.2024 16:38:34
Ahoj, zajímalo by mě, jak se s postupujícím věkem vašich potomků mění intenzita setkávání s prarodiči. U ná mají děti vztah s babičkami a dědečky dobrý, ale čím dál víc narážíme na nemožnost domluvit termíny vyhovující všem - tím, jak děti mají více vlastních aktivit, samozřejmě každé jiné.
Jak to řešíte ? Tlačíte to trochu nebo to necháváte plynout ?
Pam-pela 97353
5.11.2023 20:13:28
Zufi, asi nechapu styl tve komunikace. To jsi vymyslela sama, nebo ti nekdo poradil? ~k~
Nebo je to vtip?
Vnoucat mane 5, od 4 let do 19. Mam je tu obcas i 4 najednou, deda tu dost casto nebyva nebo se jimi moc nezabyva, takze je to fakt 95% na mne… a jo, je to narocne. Zas mi deti delaji radost a prijde mi, ze je to smysluplne pro obe strany. Beru je i na vylety (sama), nejstarsi uz nejezdi, ta by byla uzitecna..:-)
Čumča. 160024
5.11.2023 12:01:26
Muumi, Sheldon v Teorii velkého třesku jednou zvažuje, že by se měl co nejvíce množit, aby obohatil příští generaci, potom se ale vyděsí "co kdyby moje dítě bylo stejné tupé jako moje sestra-dvojče a váhalo, jestli integrovat nebo derivovat?"

Leonard mu říká: "Stejně bys to dítě měl rád...."
A Sheldon na to: "Já bych neměl!~q~"

~:-D
Muumi 41406
5.11.2023 11:38:41
To všechno byl pouze příklad, proč něco takového ve spojení s konkrétním povoláním může obecenstvo dráždit. I když teda pevně doufám, že "by jsme" žádný jazykově vzdělaný člověk nenapíše:) Zbytek by se snad dál odpustit, ale tohle rozhodně ne:).
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 26220  [Dalších 26190 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.