| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nosní mandle

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4639  [Dalších 4579 >>]
Bouřka 7675
24.1.2017 8:35:25
Tak nám autovakcinu doporučila právě imunoložka, které jsem volala poté, co na ORL doporučili mandli ven. Mluvila o Bulovce, kde na tom sama dřív pracovala, Praha pro nás extra problém není, spíš jen nevím, jak s následnou rekonvalescencí. K nám je to přes 2 hodiny cesty autem, nevím, jestli je to vhodný, teoreticky můžeme zůstat u tchánovců, ale ten jejich přetopený panelákový byt děti extra dobře nedávají ani za běžného stavu, a po těch mandlích jsem četla, že raději chladno. Byt moc ochladit nejde, vytápí to sousedi a sluníčko. Plus zátěž alergenů. A problém, kam s autem kvůli zónám. Proto bych raději něco v našem dosahu.
nekázanka 7331
24.1.2017 8:13:34
Nám autovakcínu nabídli při objednání na zákrok, dítě (dnes 23, tehdy 6 let) na tom bylo v Nemocnici na Homolce a autovakcínu zpracovala FN Motol, mandli jsme museli donést tam. Takže bych zkusila obvolat různá pracoviště.

Je dobré nechat si do žádanky napsat, aby autovakcínu yvhotovili i tehdy, když se nenajdou žádné patogeny. Nějakou flóru tam totiž najdou vždy, a autovakcína i v takovém případě pomůže. Pokud dítě chodí k imunologovi, určitě to takto napíše, ale nám to v případě další autovakcíny napsali i na ORL.

Jinak už před těmi 17 lety se v Motole trochu cukali, říkali, že se jim běžně stává, že si autovakcíny, jejichž příprava je složitá a nákladná, lidi nevyzvednou. Ale nemusela jsem je nijak zvlášť přemlouvat, asi na mě chtěli jen apelovat, abych se na to nevykašlala.

A ještě: autovakcína u našeho dítěte s poruchou imunity znamenala významnou změnu zdravotního stavu, zmizely vleklé rýmy a kašle, což je samozřejmě i zákrokem jako takovým, ale podle imunologa velkou roli hrála autovakcína. A pokud to nemáte do Prahy nějak nepřekonatelně daleko, zkuste Nemocnici na Homolce nebo FN Motol, s obojím máme velmi dobrou zkušenost, motolská nemocnice snad ještě lepší.

Držím palce.
Bouřka 7675
23.1.2017 21:30:03
Rozhraním myšleno, západní půlka jižních a přilehlá část západních.
Bouřka 7675
23.1.2017 21:26:05
Netušíte, jestli je někde přehled pracovišť, kde ji připravují? Nemůžu se ničeho dopátrat. Nebo netušíte o pracovišti někde kolem rozhraní jižních a západních Čech?
makina 150252
22.3.2016 14:19:16
Dobrý den. Začátkem dubna nám bude vytvořena vakcína z nosní mandle ( masivně zlatý stafylokok). Chtěla jsem se zeptat jak dlouho se vakcína užívá a o radu jak to dělat o prázdninách pokud jsou děti na dovolené?. Děkuji za rady
borovice + 5 35110
5.3.2016 0:14:20
Díky, cvičim to s ním už přes rok ~;)
borovice + 5 35110
5.3.2016 0:14:08
Díky, cvičim to s ním už přes rok ~;)
TaJ 81121
5.3.2016 0:10:53
Borovice - synovi vyndali mandli v necelých 5 letech a nosem se znovu učil pořádně dýchat víc než 2 roky, mimické svaly taky ochablé, pusa věčně dokořán...a to s ním na tom intenzivně pracovala i logopedka ve školce a později ve škole...teď mu bude 8 a už to konečně snad vypadá ok...
borovice + 5 35110
5.3.2016 0:05:31
Já se psychicky připravuju, že o svojí nezakrnělou nosní mandli přijdu. Vadí mě při vyrovnávání tlaku při potápění.
Synovi jsme jí nechali vzít před rokem, protože dýchal ústy, chrápal, měl takový ztuhlý obličej (mimické svaly) a slibovali jsme si od toho i lepší prokrvení mozku a zmírnění jeho dys ve škole. Mandli má venku, nosem se dýchat nenaučil, v noci stále chrápe, mimiku má ztuhlou :-(
U mladší dcery jsem se nechala přemluvit lékařkou na ORL, protože měla vpáčené bubínky a hůř slyšela. Asi po půl roce znovu vpáčené bubínky ... Hrozila nám další operace, trubičky do uší, ale samo to vymizelo po létě stráveném u moře.
TaJ 81121
4.3.2016 22:59:28
Naše zkušenost s nosní mandlí je asi taková - syn byl na odstranění v necelých 5 letech...nikdy neměl zánět uší, jen často míval husté rýmy, pak už téměř pořád huhňal, vycházela mu i špatná křivka na tympanometrii (měl podtlak v uších)...víc než půl roku jsme ještě vyčkávali, zkoušeli všechno možné, jestli se to nezlepší - homeopatii, Aerius apod...vždycky se to přechodně na chvilku zlepšilo, ale po čase to bylo zase zpátky....nakonec už nemohl prakticky vůbec dýchat nosem, dýchal jen pusou, u jídla se skoro dusil, v noci chrápal a měl dechové pauzy...takže pak jsme celkem rychle dostali termín na adenotomii...zákrok proběhl úplně v pohodě, ráno jsme nastoupili, dopoledne šel na sál, večer jsme po kontrole jeli domů...odpoledne už si hrál na oddělení v herničce, dostal oběd i svačinu, skočili jsme pro zmrzlinu....večer doma už vypadal jako kdyby ani na žádné operaci nebyl...po odstranění mi během následujících dnů pořád fascinovaně oznamoval, že někde něco voní, nebo smrdí~:-D, to předtím vůbec necítil....asi za rok to vypadalo, že se mu to vrací, bála jsem se, že mu zase dorostla, přechodně zase huhňal...ale dostali jsme na ORL nějaké kapky s kortikoidy...stříkali jsme asi dva týdny, pak jsme je postupně vysadili a od té doby má pokoj....rýmu sem tam má, ale nic víc...loni měl angínu, ale s tou lehla téměř celá třída včetně paní učitelky, jinak za celý svůj 8 letý život měl 2 angíny a neštovice, jinak jen sem tam rýmu....vyšetření sluchu už má v pořádku...myslím, že je to i věkem, nosní mandle snad prý s věkem jakoby "zaniká", takže teď už snad bude mít pokoj:-)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4639  [Dalších 4579 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.