Re: Jak dlouho vydrží tlačenka a lze zmrazit?
no bramboračka - u nás se do ní často dává masový vývar a maso, takže rozvařená tlačenka je vlastně luxusní vývar, želatina se normálně rozpustí a v polévce pak plavou kousky masa... teda plavou - bramboračka musí být tak hustá, že tam nic neplave, jen drží lžíci
jo a tlačenku teda nejdřív nakrájím na tenčí plátky, než ji dám do polévky, aby to nebyly velké kusy masa
no a do tlačenky se ani nedává žádné koření, které by nepatřilo i do bramboračky, takže to ve výsledku hezky ladí
jo a párkrát jsem z tlačenky vařila i masovou směs k bramborám - něco jako vepřové s mrkví a hráškem - taky dobrý
(když je člověk na rodičáku, nemá moc peněz a dostane od někoho 3 kg tlačenky, tak se sakra snaží to zužitkovat na max
)
Odpovědět