14.12.2023 22:59:44 Pam-pela
Re: Kyselina cyklamová
Umelym sladidlum se odjakziva vyhybam, ted je cpou do ruznych veci a pridavaji pod nazvem “ zdravy cukr”, podle me by to mel nekdo zodpovedny prosetrit, protoze to neni cukr a uz vubec zdravy. Poznam je po chuti, poznala jsem vzdy i aspartam. To radsi nesladke, nez sladidlo. A kdyz koupim a nevsimnu si, poznam vetsinou podle chuti a leti do kose. Jestli zpusobuje rakovinu nevim, ale co jsem se docetla, umely ne-cukr poskozuje jatra a metabolismus. Cpou ho vsude hlavne u nas (a i PL), v Nemecku jsem ho treba v limonadach zatim nevidela. Jede tu ted sukraloza a acesulfat k, docela me to stve, clovek musi porad davat pozor na slozeni. A tyhle dve sladidla byvaji na konci vyctu slozeni daleko za cukrem…
Za me maslo je maslo, mliko je mliko, cukr je cukr… a byla bych rada za ne-nahrazky. Muzem se kouknou na zdravi lidi v USA, na to, jak vypadaji a jak se citi…o rakovinu by mi asi primarne neslo, spis o metabolismus, hormonalni problemy atp.
Odpovědět