7.4.2021 16:48:52 Analfabeta
Re: Jakého beránka pečete?
Co mi padne pod ruku a jaké mám zrovna suroviny. Letos byl teda z těsta, podobného litému perníku. Nevím, jak se to jmenuje, mám ten recept léta a podstatou je, že do těsta se dávají strouhaná jablka. Dostali jsme letos bednu, tak holt byla změna. Těstu je totiž naprosto jedno, v jaké formě se upeče, jestli na plechu, nebo v nějaké formě. Takže beránek byl z litého těsta s jablky: 2 dl oleje, 200 g cukru (v originále je hořčičná sklenka oleje a 250 g cukru, to je dost, já teda ubírám), 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu (klidně dám i dvě), 350 g strouhaných jablek, 350 g polohrubé mouky, 1 prdopeč a 250 ml mléka. Letos byla jablka šťavnatější a hodně se to našlehalo, tak byl nejenom beránek, ale ještě medvídek (= silikonová forma). Chtělo to aspoň 1,5 prdopeče, ale snědlo se to taky, doslova obratem. Další várka bude zase trochu jiná, protože já tam ještě přihodím tu hrst kokosu, tu strouhané ořechy, tu nějaké to koření, podle toho, co je momentálně v kuchyni a jakou mám zrovna náladu.
Asi by se ta jablka dala nahradit mrkví, ale to jsem zatím nezkoušela.
Odpovědět