24.1.2019 21:25:34 Kapradina
Re: ...
Holky ahoj
Boní, vařit vege není žádná věda, fakt. ;-) Já to měla/mám ulehčené tím, že Pavlí začala být veganka v době, kdy už si spousty jídel vařila sama a na mne byly jen občasné obědy a večeře, když se zrovna vyskytovala doma. A i to byla u mne vždy improvizace z lednice. Teď jsem si odvykla, protože P. je na půl roku v Krakově a jinak už s námi moc nebydlí. Mám doma vždycky nějakou zásobu, co vydrží - sterilizovanou cizrnu, fazole, luštěniny - červenou čočku, dýni hokkaido, kořenovou zeleninu, cibuli, brambory, rýži, quinou, kus-kus, veganskou smetanu, tofu.
Rychlova je vždy nějaké zeleninová polévka, kdy pak kus vařené zeleniny odeberu a rozmixuju a tím je zahuštěno. Pak vždy nějaká zeleninová směs s rýží, zapečené brambory s brokolicí, tofu, paprikou, dýňové rizoto, minestrone s cizrnou, zelnice, oblíbené jsou plněné portobello zampiony s zeleninovou směsí, zelenina s quinou/kuskusem ...
Fakt se neboj improvizace - holky třeba milují mrkvové hranolky - ty dělám jako zeleninovou přílohu i normálně k masu. ;-)
Odpovědět