No omáčku asi v žádným případě.
Nebo spíš záleží na tom, jakou. |Ze školy bych jídlo nedávala vůbec, jen doma vařené.
Bylo mi 14, když jsem ji prodělala (mononukleózu, ne omáčku) a měla jsem rozpis diety, kde jsem měla povoleno 5gramů tuku denně. Všechno vařeno na vodě, odporné. Nesolit, nepepřit, nechutit.
Hele zapártala jsem, a našla ještě tehdejší rozpis jaterní diety. Je to pravda skoro dvacet let, ale kdyby ti to pomohlo...hele:
Ale myslím, že bys ho měla při určení diagnozy dostat rovnou od doktora.
Nemám čas opisovat to celé, ale z posledního odstavce:
Zakázané pokrmy:
sádlo, slanina, umělé tuky, tučná masa, husa, kachna, skopové, uzené, vepřové, losos, úhoř, uzeniny všeho druhu kromě kvalitní šunky,masa nakjládaná, vnitřnosti (kromě jater), konzervy,zvěřina, zelí, pór, kapusta, okurky, cibule, česnek, houby, luštěniny, čerstvé kynuté pečivo, smažené pokrmy, čokoláda, kako (ve větším množství). Alkohol všehgo druhu (ale to se vás asi netýká)
Z koření: pepř, paprika, kapari, hřebíček,nové koření, ocet,.