12.11.2013 11:06:14 Papillon
Re: Francouzská kuchyně - pohoštění
Takze to nema byt hlavni jidlo, ale jen drobna sousta?
Navrhovala bych gougères - dobre se ji. Je to vlastne odpalovane testo se syrem. Je tedy treba dobre vybrat syr.
Ze sladkeho madeleines - jsou jednoduche, ale musela bys koupit formu.
Veeelmi casto se delaji verrines - do sklenicek se vrstvi ruzne ingredience (slane nebo sladke), jsou to male porce. Nevim, kolik vas je, protoze bys musela nakoupit male sklenicky

Na sezenich se casto podavaji slane petits fours. To je listove testo plnene nejakou naplni (treba ricotta+spenat, nebo neco z rajcat a oliv, kozi syr...)
Pak samozrejme quiche, treba quiche lorraine nebo porkovy ci s lososem.
Taky muzes udelat talir s vyberem nekolika syru. Hroznove vino.
Odpovědět