18.8.2013 15:07:36 Lubar
Re: Veganství - proč?
My jsme k tomu došli postupem času... mně osobně maso nikdy extra nechutnalo, ujížděla jsem pouze na salámech a podobných věcech, to, co se muselo kousat, to byl problém. Pak se k tomu přidaly nějaké zdravotní obtíže syna, které nás vedly k výraznějšímu přemýšlení o stravě jako celku a maso ze stravy postupně mizelo. Posléze se k tomu přidaly etické důvody - na jedno kilo masa je třeba vypěstovat takové množství rostlinné stravy, že kdyby ty rostliny jedl jeden člověk, měl by dost jídla na výrazně delší dobu, než má z toho jednoho kila masa... A přidávají se k tomu ještě i důvody v podobě zacházení se zvířaty a velkochovy a podobně. ... No a až na konci přišlo i to, že nechci jíst mrtvoly.
Dětem maso nezakazuju, ale sama ho doma nevařím.
Když jsme teď viděli porod telátka a to, jak se s ním bezprostředně po porodu zacházelo, jakým stresem si muselo projít ono, i ta kráva, tak míříme i k tomu, že vypustíme mléčné výrobky. A blížíme se i k pořízení vlastních slepic, protože si nedělám iluze, že by to ve slepičárně bylo nějaký lepší...
Odpovědět