27.7.2012 7:00:26 ..maya..
Re: Jak pracovat s glukometrem
nejez vůbec bílé pečivo, spíš chleba a potom tmavé, celozrné..hodně zeleniny a méně ovoce v ovoci je více cukru, méně příloh, více masa, přílohu třeba půlku a druhou půlku nahrad čerstvou zeleninou, saláty, omez ml.výrobky a ze sýru je ideální mozarela..
Jinak je vhodné 1x týdně si udělat profil, tzn že se měříš celý den poctivě, ráno na lačno, pak hodku po snídani, před obědem-hodinu po obědě, před večeří-hodinu po večeři..někteří diabetologové nechávají měřit 2hodiny po jídle..přes týden se pak můžeš měřit nárazově třeba 1x denně a sama vychytáš které jídlo ti dělá neplechu..jinak se doporučuje pohyb, chod na procházky a hlavně se nestresuj, když jsi ve stresu tak cukr stoupá..drž se, není to nic hrozného a za zdravé mimčo to stojí
Odpovědět